Ζακ Μποντουέν "Ο Λευκός Μανδαρίνος"

18.10.2000
Αλήθεια πως θυμούνται σήμερα στην Ευρώπη τον Τεοντόρικο Πεντρίνι; Σαν ένα μεγάλο μουσικό της εποχής του ή σαν το θρυλικό Λευκό Μανδαρίνο, τον απεσταλμένο του Πάπα στην Κίνα με σκοπό να εκχριστιανίσει το λαό της;
Αλήθεια πως θυμούνται σήμερα στην Ευρώπη τον Τεοντόρικο Πεντρίνι; Σαν ένα μεγάλο μουσικό της εποχής του ή σαν το θρυλικό Λευκό Μανδαρίνο, τον απεσταλμένο του Πάπα στην Κίνα με σκοπό να εκχριστιανίσει το λαό της; Ο Λευκός Μανδαρίνος ένιωσε τη μεγαλοπρέπεια της ιεροσύνης και συναντήθηκε με όλους τους πειρασμούς και τις ομορφιές του κόσμου. Αγάπησε με πάθος -κάποιες φορές παράφορα- παρά τις απαγορεύσεις. Ένιωσε μέσα του να συγκρούονται η αγάπη του για την εκκλησία και ο έρωτας για τη γυναίκα, το "πρέπει" και το "θέλω". Υπέφερε τις χειρότερες προδοσίες και πάλεψε για να κρατηθεί στη ζωή και να φέρει εις πέρας τον σκοπό του. Και το τέλος...ένα τόσο απροσδόκητο τέλος!
Ο Ζακ Μποντουέν, εκδότης κι άνθρωπος των μέσων μαζικής ενημέρωσης υπογράφει το πρώτο του μυθιστόρημα. Χωρίς να προδώσει τα πραγματικά, ιστορικά γεγονότα ξεδιπλώνει την τρικυμιώδη ζωή του "Λευκού Μανδαρίνου", δίνοντας παράλληλα στο έργο του φιλοσοφικές προεκτάσεις. Το βιβλίο αυτό, πέρα από τη θαυμάσια πλοκή και την έξοχη περιγραφή, στάθηκε αφορμή να "ανακαλύψει" η Ευρώπη έναν ξεχασμένο, μεγάλο μουσικό της, το Τεοντόρικο Πεντρίνι.

ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ
Τίτλος: "Ο Λευκός Μανδαρίνος"
Συγγραφέας: Ζακ Μποντούεν
Μετάφραση: Βίκυ Σιδηροπούλου
Πρώτη ελληνική έκδοση: Απρίλιος 2000
Σελίδες:429
Τιμή: 5000
ISBN 960-7919-48-3

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ