Τιμητική διάκριση στον Ανδρέα Βουτσινά

19.12.2008
Τον σκηνοθέτη Ανδρέα Βουτσινά τιμά ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε σημερινή εκδήλωση στο Βασιλικό Θέατρο, πριν από την έναρξη της παράστασης που έχει σκηνοθετήσει ο ίδιος, του «Ερρίκου Δ'» του Λουίτζι Πιραντέλο.

Toν μεγάλο σκηνοθέτη Ανδρέα Βουτσινά θα τιμήσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου στο Βασιλικό Θέατρο στις 8:30 μ.μ., σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί πριν από την έναρξη της παράστασης «Ερρίκος Δ΄».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Βασίλης Γάκης, θα απονείμει τιμητική διάκριση στον Ανδρέα Βουτσινά εκ μέρους του Δήμου Θεσσαλονίκης για την εξαιρετικά σημαντική προσφορά του στο Ελληνικό Θέατρο, στο Κ.Θ.Β.Ε. και στην πόλη της Θεσσαλονίκης, όπου έχει επιλέξει να ζεί και να δημιουργεί τα τελευταία χρόνια.

Η παράσταση «Ερρίκος Δ΄» του Λουίτζι Πιραντέλλο, η οποία έκανε πρεμιέρα στις 12 Δεκεμβρίου, είναι ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά έργα του συγγραφέα. Τον ομώνυμο ρόλο ερμηνεύει ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Ελληνικού Θεάτρου, Κώστας Καρράς, ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους εμφανίζονται η Χριστίνα Θεοδωροπούλου , ο Γιάννης Σιαμσιάρης, ο Κίμων Ρηγόπουλος και ένα εξαιρετικό επιτελείο ηθοποιών του Κ.Θ.Β.Ε.

Σκηνοθεσία Ανδρέα Βουτσινά
Μετάφραση Μαρλένας Γεωργιάδη
Σκηνικά - Κοστούμια Νίκου Σαριδάκη