Γυμνοί à Paris!

18.12.2008
Βγήκαν από τα ρούχα τους και διαδήλωσαν γυμνοί -παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες - οι σεμνοί εργάτες της παριζιάνικης τέχνης - ήτοι τα μοντέλα που ποζάρουν γυμνά για γλύπτες και ζωγράφους του σημερινού Παρισιού.

Το γυναικείο γυμνό είχε πάντα εξέχουσα θέση στον κόσμο του Παρισιού, τουλάχιστον στο χώρο της γαλλικής τέχνης, καθώς εκεί γεννήθηκαν οι γυμνές μούσες των Ροντέν, Κουρμπέ και Ντεγκά.

Οι σύγχρονες γυμνές μούσες, πάντως, που ποζάρουν για τους πίνακες ζωγράφων και γλυπτών στο σημερινό Παρίσι, αρνούνται να συνεχίζουν μόνο στο όνομα της... τέχνης και διαδήλωσαν χωρίς ρούχα για να απαιτήσουν καλύτερες αμοιβές και επαγγελματική αναγνώριση!

Οι χαμηλές θερμοκρασίες δεν πτόησαν τα μοντέλα, και έτσι οι περαστικοί εκτός από τα χριστουγεννιάτικα δέντρα και τα υπαίθρια γιορτινά παζάρια που έχουν στηθεί στην περιοχή, ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με γυμνούς διαδηλωτές στο προαύλιο των γραφείων Πολιτισμού του Δήμου των Παρισίων.

Τα μοντέλα, που ζητούν να αναγνωριστεί η δουλειά τους, και επιθυμούν μια σωστή καριέρα, με δώρα διακοπών, ασφαλιστική κάλυψη κ.ά., έχουν την αμέριστη συμπαράσταση καλλιτεχνών, καθηγητών τέχνης και φοιτητών.