All that Μπαζ από τη Σπείρα Σπείρα!

11.11.2008
Μουσικό έργο, απόλυτα εμπνευσμένο από την σύγχρονη πραγματικότητα. Με πολλά καινούργια τραγούδια ? πρώτες εκτελέσεις του Σταμάτη Κραουνάκη και υπέροχα τραγούδια από την παγκόσμια σκηνή.
Δέκα χρόνια Σπείρα Σπείρα! Η απόφαση της δημιουργίας ενός αυτόνομου μικτού θιάσου μουσικού θεάτρου δεν ήταν μόδα ήταν ανάγκη. Όσοι το πήραν για μόδα μιμήθηκαν το σχήμα.
Το σίγουρο είναι ότι η Σπείρα Σπείρα ξαναθυμήθηκε τους τρόπους αυτοδιαχείρισης των καλλιτεχνών, όπως τα παλιά μπουλούκια! Και ξανάφερε το περιφρονημένο «μουσικό» στη «μόδα».
Αυτά τα χρόνια με κόπο και συνεχή δουλειά έφτασε να έχει μια μερίδα μεγάλη των Αθηναίων που την παρακολουθεί φανατικά και αρκετές παραγωγές στο ενεργητικό της, με κορυφαίες τα «Χορικά» και το «Αυτά που Κάψαν το Σανίδι».
Απ’ την άλλη οι καλλιτέχνες της που εκπαιδεύτηκαν εδώ και βγήκαν στη δουλειά τροφοδότησαν με το ταλέντο τους τον χώρο του τραγουδιού και προχωράνε στα προσωπικά τους αγωνίσματα με τσαμπουκά και χάρη.

Ξεκινώντας την δεύτερη δεκαετία της κρατάει το δικαίωμα της πρώτης συμμορίας και με καινούργιους καλλιτέχνες στη φετινή της εξόρμηση, τον Τζερόμ Καλουτά από το Ζαίρ περφόμερ-ράπερ, την ηθοποιό Μαρία Κοσκινά μετάκληση από το «Εγώ είμαι το Θείο Βρέφος» και το νέο τραγουδιστή Κώστα Μπουγιώτη, ανακοινώνει το φετινό της θέμα στην ολοκαίνουργια ανακαινισμένη της αίθουσα: «ALL THAT ΜΠΑΖ» H τελευταία νύχτα του κόσμου.
Μουσικό έργο, απόλυτα εμπνευσμένο από την σύγχρονη πραγματικότητα. Με πολλά καινούργια τραγούδια ? πρώτες εκτελέσεις του Σταμάτη Κραουνάκη και υπέροχα τραγούδια από την παγκόσμια σκηνή.

Ποιητικό έργο, με χιούμορ πικρό κάποιες φορές. «Ο θίασος βιώνει την τελευταία νύχτα μιας κουρασμένης και ηττημένης ανθρωπότητας. Μια τέτοια νύχτα δεν υπάρχουν συνέπειες. Όλα τα μπάζα έχουν δικαίωμα στην πί(σ)τα» όπως λέει ο Σταμάτης.

Σύμφωνα λοιπόν με αποκλειστικές πληροφορίες που έφτασαν στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των μελών της Σπείρας, ενδέχεται τον προσεχή χειμώνα το ανθρώπινο είδος να εξαερωθεί μετατρεπόμενο σε σκόνη, αύρα, αντιύλη, αλοιφή για τα μπρούτζα.
Μανιακός επιστήμων, τα στοιχεία του οποίου κρατούνται μυστικά, διοχέτευσε το δραστικό φυτοφάρμακο SBLBLBM.OX7H2 (το οποίο χρησιμεύει να γιγαντοποιεί τα φυτά σε σύντομο χρόνο) στον υδροφόρο ορίζοντα.
Λέγεται ότι η Ελλάδα έχει ήδη καταναλώσει μεγάλες ποσότητες δηλητηριασμένου ύδατος.


Ιnfo:
«ΑLL THAT BUZZ» Η τελευταία νύχτα του κόσμου
Ιδέα και διδασκαλία Σταμάτης Κραουνάκης

Σκηνογραφία Μανόλης Παντελιδάκης
Ανάγλυφες κατασκευές-ζωγραφική σκηνικού Φρέντυ Γκίζας
Κοστούμια Γιάννης Μετζικώφ
Φωτισμοί Γιάννης Σιδηρόπουλος
Ήχος Γιάννης Μουρλάς
Μουσική διεύθυνση Άρης Βλάχος

Οι μουσικοί: Άρης Βλάχος πιάνο Άννα Λάκη ακορντεόν Νίκος Χατζόπουλος κόντρα μπάσο Σοφία Κακουλίδου κρουστά

Παίζουν και τραγουδούν αλφαβητικά : Τζέρομ Καλουτά, Μαρία Κοσκινά, Αργυρώ Καπαρού, Σταμάτης Κραουνάκης, Δάφνη Λέμπερου, Βασίλης Μοσχονάς, Χρήστος Μουστάκας, Κώστας Μπουγιώτης, Γιώργος Στιβανάκης, Παρθένα Χοροζίδου, ...και στην ούγια να γράφει «Σπείρα Σπείρα».

Προσοχή στις απομιμήσεις!

Μουσική Θεατρική Σκηνή ΑΘΗΝΑΪΣ 2008-2009
Καστοριάς 34-36 Βοτανικός
Τηλ. 210 3480080
Ημέρες + Ώρες Παραστάσεων
Πέμπτη στις 20.45 (Λαϊκή)
Παρασκευή στις 21.45
Σάββατο στις 21.45
Κυριακή στις 20.45

Τιμές εισιτηρίων
Γενική είσοδος 30 ευρώ
Φοιτητικό+Μουσικές σχολές 15 ευρώ
Λαϊκή 20 ευρώ