H new media εικαστικός Eileen Botsford στο Booze

10.09.2008
Για πρώτη φορά στην Αθήνα, η new media public artist Eileen Botsford παρουσιάζει μία σειρά έργων από το 2005 μέχρι σήμερα, μέσα από την "Προ-Αναδρομική" της Έκθεση - The Preretrospective Exhibition.

Τι: EILEEN BOTSFORD - THE PRERETROSPECTIVE EXHIBITION
Πότε/Πού: 18 - 30 Σεπτεμβρίου, Booze Cooperativa,
Εγκαίνια: Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου, 7.30μμ

Για πρώτη φορά στην Αθήνα, η new media public artist Eileen Botsford παρουσιάζει μία σειρά έργων από το 2005 μέχρι σήμερα, μέσα από την "Προ-Αναδρομική" της Έκθεση - The Preretrospective Exhibition.

Τα έργα που παρουσιάζονται στο The Preretrospective Exhibition κατοικούν σε τοποθεσίες on-site και on-line - πολλά έχουν συμπεριληφθεί σε ατομικές εκθέσεις και site-specific projects, όπως το Bodymode Show, Pearlfisher Gallery (Λονδίνο, 2007), St. Paul's Cathedral, Covent Garden (Λονδίνο, 2007) καθώς και σε ομαδικές εκθέσεις όπως η Biennalle1: Public Screen (Θεσσαλονίκη, 2007) και διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου.

Τα μέσα που χρησιμοποιεί - βίντεο, net.art, φωτογραφία, διαδραστικά και εγκαταστάσεις - πολλά εκ των οποίων έχει παρουσιάσει μέσα από διάφορα project Τέχνης σε δημόσιους χώρους (Public Art) και διεθνείς εκθέσεις, προσφέρουν ένα μοναδικό άνοιγμα προς τον κόσμο της εικαστικού Eileen Botsford.

Η δουλειά της είναι έντονα προσωπική, ενώ συγχρόνως "μιλάει" στην ψυχή του κάθε θεατή και τον καλεί να συμμετάσχει. Καταπιάνεται με τις αντιλήψεις μας σχετικά με το μυαλό και το σώμα, και ερωτήματα κοινωνικής ταυτότητας και αισθητικής. Δουλεύοντας πάνω στο κεντρικό της θέμα, "το ανθρώπινο", τα περισσότερα έργα της παρουσιάζουν και αναλύουν πτυχές της ύπαρξής μας.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας της, έχει ασχοληθεί με μεγάλα Public Art projects και το σχεδιασμό σκηνικών με νέα μέσα, ενώ δημιουργεί και πολλά βίντεο και διαδικτυακά έργα τέχνης. Άρθρα και συνεντεύξεις σχετικά με τη δουλειά της έχουν δημοσιευτεί στο περιοδικό Vogue, στην έκδοση 'Greek Modern Pioneers' του Βρετανικού Συμβουλίου, στο περιοδικό Κ της Καθημερινής και στο Art Papers (Η.Π.Α.), καθώς και στο διαδίκτυο.

Η Eileen Botsford γεννήθηκε στην Αθήνα και τα τελευταία 12 χρόνια της ζωής της τα πέρασε στο Λονδίνο, όπου σπούδασε Public Art and Design(Chelsea College of Art and Design), και έκανε MFA στο Theatre Design (Slade School of Fine Art, University College London)

Περισότερα για την Eileen Botsford και τη δουλειά της θα βρείτε στο www.eileenbotsford.com