Ζογγολοπούλος και Νανοτεχνολογία στο Megaron Plus

29.08.2008
Το Megaron Plus φιλοξενεί για το υπόλοιπο του 2008 μεγάλες προσωπικότητες της εποχής μας που προέρχονται από σημαντικούς τομείς, όπως η Πολιτική Σκέψη....
Το Megaron Plus φιλοξενεί για το υπόλοιπο του 2008 μεγάλες προσωπικότητες της εποχής μας που προέρχονται από σημαντικούς τομείς, όπως η Πολιτική Σκέψη (Σεγκολέν Ρουαγιάλ 2/10, Ντομινίκ ντε Βιλπέν 8/10), η Αρχιτεκτονική (Στήβεν Χολ 20/10), η Ποίηση (Νάσος Βαγενάς 27/11, Γιάννης Βαρβέρης 9/12), η Φιλοσοφία (Μύθοι του Πλάτωνος 7-10/Φιλοσοφία στη σκηνή: Ντέιβιντ Χιουμ 10/10, Ιμάνουελ Καντ 25/11), η Ιατρική (Μαγκντί Γιακούμπ με τον πρώην Υπουργό Πολιτισμού της Βρετανίας Λορν Γκρέυ Γκάουρυ 14/10), τα Μαθηματικά (Βεντελέν Βερνέρ 29/10), τα Οικονομικά (Μισέλ Πραντά 3/11, Σερ Νίκολας Στερν 26/11), τα Μουσεία (Σαλβατόρε Σετις 11/11), η Ιστορία (Σερ Μάικλ Λουέλιν-Σμιθ 3/12) κ.α.

Παράλληλα, θα φιλοξενηθούν:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΟΓΓΟΛΟΠΟΥΛΟΣ 1903-2004 / Γλυπτική - Ζωγραφική - Σχέδιο

Το Μέγαρο παρουσιάζει μια μεγάλη έκθεση αφιερωμένη στο έργο του γλύπτη Γιώργου Ζογγολόπουλου (1903-2004). Η Έκθεση που ανοίγει στις 4/11 και θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Ιανουαρίου πραγματοποιείται με τη σύμπραξη του Ιδρύματος Ζογγολόπουλου και περιέχει εμβληματικά έργα της μακριάς πορείας του έλληνα γλύπτη, που με το έργο του επηρέασε όχι μόνο την ελληνική εικαστική σκηνή αλλά και γενικότερα τον Ευρωπαϊκό μοντερνισμό.

Στη μεγάλη αυτή αναδρομική Έκθεση, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να δουν για πρώτη φορά σχέδια-προσχέδια, προπλάσματα, αρχιτεκτονικές μελέτες αλλά και μια σειρά από έργα ζωγραφικής του καλλιτέχνη, άγνωστα στο κοινό.

Την επιμέλεια της Έκθεσης έχει η κριτικός τέχνης Εφη Ανδρεάδη.


Νανοτεχνολογίες: ελάχιστο μέγεθος, ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ
1 Οκτωβρίου- 16 Νοεμβρίου 2008
Πρόκειται για μία διαδραστική έκθεση, στόχος της οποίας είναι να εξηγήσει στο κοινό τι ακριβώς είναι οι νανοτεχνολογίες και να τους ενημερώσει για τις πιθανές συνέπειες στον επιστημονικό, οικονομικό και κοινωνικό τομέα.

Λόγω της κλίμακας στην οποία υπάρχει και λειτουργεί ο νανοκόσμος μοιάζει αόρατος στις ανθρώπινες αισθήσεις παρόλα αυτά πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι θα βρίσκεται στο επίκεντρο της επόμενης βιομηχανικής επανάστασης.
Η έκθεση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Γαλλίας και το Γαλλικό Ινστιτούτο και το Ίδρυμα Ευγενίδου.