Μουσικό ταξίδι από την Κρήτη στο Μπουένος Άιρες

03.12.2013
Τραγούδια χωρίς σύνορα και χωρίς εποχή από μια φωνή με μεγάλη εκφραστικότητα και μια ομάδα μουσικών που καταφέρνει να συγκεράσει διαφορετικούς μουσικούς κόσμους.

«Πίσω από κάθε ανάταση μια κιθάρα περιμένει να πάρει τα λόγια και να τα ταξιδέψει από χείλη σε χείλη. Δεν είναι λίγο αυτό…» (Οδυσσέας Ελύτης)

Η αισθαντική φωνή της Γεωργίας Βεληβασάκη, συναντά τον κιθαριστή και μαέστρο του «Tango Nuevo», Luis Borda. Η φλογερή και νοσταλγική μουσική του Μπουένος Άιρες μεταπλάθεται από την ομορφιά των αυτοσχεδιασμών και τη συνθετική δύναμη του αργεντινού δεξιοτέχνη, ενώ σμίγει με μεσογειακές μελωδίες και ελληνικά παραδοσιακά ηχοχρώματα σ’ ένα απογειωτικό κρεσέντο.

Τραγούδια χωρίς σύνορα και χωρίς εποχή από μια φωνή με μεγάλη εκφραστικότητα και μια ομάδα μουσικών που καταφέρνει να συγκεράσει διαφορετικούς μουσικούς κόσμους. Μαζί και με αφορμή την δισκογραφική συνεργασία που ετοιμάζουν, θα κάνουν δύο εμφανίσεις στην Ελλάδα, στις 5 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και στις 6 Δεκεμβρίου στο Half Note.

Στην παράσταση ακούγονται, επίσης, με τη συνοδεία του εξαιρετικού Θοδωρή Βουτσικάκη στη φωνή, κομμάτια από παλαιότερες δισκογραφικές εργασίες της ερμηνεύτριας, αλλά και πρωτότυπες συνθέσεις τού, επί χρόνια συνεργάτη της, Κώστα Αθυρίδη.

Συμμετέχουν:
Λευτέρης Ανδριώτης – κρητική λύρα
Ανδρέας Ζιάκας – κλασική κιθάρα
Θοδωρής Βουτσικάκης – τραγούδι
Στο πιάνο ο Κώστας Αθυρίδης

Μαζί τους οι χορευτές:
Ιωάννης Πριντζόπουλος & Βασιλική Τσίντζα

Info
Που: HALF NOTE JAZZ CLUB, Tριβωνιανού 17, Μετς

Πότε: Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Πληροφορίες – Κρατήσεις - 210 9213310

www.halfnote.gr

www.ticketnet.gr

www.viva.gr

https://www.facebook.com/halfnote.gr

https://twitter.com/#!/Half_Note


ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ (χωρίς ποτό): 10 ευρώ στο μπαρ και 15 ευρώ στο τραπέζι.

ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, στις 22:00

Promo song από τον δίσκο που ετοιμάζουν ο L. Borda και η Γ. Βεληβασάκη μαζί: ALELI