Ο διάβολος οργανώνει παραστάσεις στην πλατεία Κόλασης

02.12.2013
Το Θέατρο Κορύβαντες παρουσιάζει την κωμωδία Ο Διάβολος βασισμένη σε τρία μικρά διηγήματα: Επίσκεψη στη χώρα των νεκρών του Φ. Κάφκα, Μπαμπόκ του Φ. Ντοστογιέφσκι και κυρίως ο Διάβολος του Μ. Γκόρκι.

Το Θέατρο Κορύβαντες παρουσιάζει την κωμωδία Ο Διάβολος βασισμένη σε τρία μικρά διηγήματα: Επίσκεψη στη χώρα των νεκρών του Φ. Κάφκα, Μπαμπόκ του Φ. Ντοστογιέφσκι και κυρίως ο Διάβολος του Μ. Γκόρκι.

Ο διάβολος υποδέχεται τους άρτι αφιχθέντες νεκρούς, επιμελείται την απογραφή τους και οργανώνει μουσικές θεατρικές παραστάσεις στην κεντρική πλατεία της Κόλασης. Τη σεζόν αυτή παρουσιάζει τη σπαρταριστή κωμωδία «Η ιστορία του φιλήδονου Ιβάν Ιβάνοβιτς και η πλήξη του διαβόλου την ημέρα των Θεοφανείων».

Στο ρόλο του Ιβάν Ιβάνοβιτς ο ίδιος ο Ιβάν Ιβάνοβιτς και στο ρόλο του διαβόλου, ο διάβολος αυτοπροσώπως!

Σκηνοθεσία - Σκηνικά: Αντρέας Θεοχάρης
Ο Διάβολος: Αντρέας Θεοχάρης
Ιβαν Ιβάνοβιτς: Μαρίνος Μαρούλης
Κορίτσι (σε έκτακτες εμφανίσεις): Κλαίρη Γιαννικάκη

Info:

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο, ώρα 21:00

Έναρξη παραστάσεων : Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, ώρα 21:00

Μυλλέρου 78, Μεταξουργείο

Τηλέφωνο: 2155404045 – 6977930787

Στάση μετρό: Μεταξουργείο

Διάρκεια παράστασης: 75 λεπτά

http://theatrokoryvantes.blogspot.gr/

Γενική είσοδος: 5 ευρώ

------------------------------------------------------------------

Στοιχεία για τα κείμενα

Στην Επίσκεψη στη χώρα των νεκρών ο κόσμος των νεκρών είναι μια κρύπτη που μοιάζει με σκηνή θεάτρου, ένας κόσμος χωρίς όρια, όπου η ταυτότητα της ζωής και του θανάτου συγχέονται.

Ο Ντοστογιέφσκι, στο Μπαμπόκ, ένα από τα ελάχιστα σατιρικά κείμενά του, στα οποία ακολουθεί και εξελίσσει την παράδοση του Γκόγκολ, περιγράφει μια κοινωνία των νεκρών αποτελούμενη από σκουληκιασμένα πτώματα που συνεχίζουν να ζουν “σαν από αδράνεια”, τραγουδούν και χορεύουν αν και ακίνητα, ερωτοτροπούν μέσα από τα φέρετρα τους, μαλώνουν για φιλοσοφικά, κοινωνικά, πολιτικά θέματα, κομπάζουν για την κοινωνική τάξη τους ή τα αξιώματά τους, την περιουσία τους ή την ομορφιά τους, την ίδια στιγμή που αποσυντίθενται.

Στο Διάβολο του Μ. Γκόρκι, που είναι και το επίκεντρο της παράστασης, ο διάβολος μιαν ημέρα των Θεοφανείων πλήττει αφόρητα, αηδιασμένος από την παρακμή του κόσμου των ανθρώπων όπου καμιά ψυχή δεν αξίζει ούτε καν την προσοχή του. Για να διασκεδάσει την ανία του, ο διάβολος εισβάλλει στην κάμαρα του Ιβάν Ιβάνοβιτς και του προτείνει να τον απαλλάξει από κάθε πάθος και κάθε κακία. Αυτός πέφτει με ευκολία στην παγίδα του διαβόλου αγνοώντας το γεγονός ότι η ύπαρξή του στηρίζεται εντέλει μόνο σε αυτά.