Με «Όρνιθες» ξεκινά το Φεστιβάλ Υμηττού

20.08.2008
Με την ιστορική παράσταση «Όρνιθες» του Αριστοφάνη από το Θέατρο Τέχνης ξεκινούν τη Δευτέρα 25 Αυγούστου στο θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» οι εκδηλώσεις του 22ου Φεστιβάλ Υμηττού.

Τρεις γενιές ηθοποιών του ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ δούλεψαν για να ζωντανέψουν ξανά μια από τις ιστορικότερες παραστάσεις του Ελληνικού Θεάτρου, με τη διεθνή αναγνώριση. Ο Νίκος Μπουσδούκος που έπαιξε στις θρυλικές παραστάσεις του Παρισιού και του Λονδίνου, ο Γιάννης Καρατζογιάννης, με τους Δ. Δεγαΐτη, Κ. Βελέντζα, με έξι από τους χορευτές της Ζουζούς και άλλους νεότερους ηθοποιούς του Θεάτρου Τέχνης, "πετούν" στα ίχνη των σπουδαίων ηθοποιών, που κατά καιρούς αναβίωσαν τη θρυλική παράσταση, από το 1959, που παρουσιάστηκε επεισοδιακά στο Ηρώδειο.

Είναι η τρίτη αναβίωση χωρίς τη φυσική παρουσία του Καρόλου Κουν και η πρώτη που δεν είναι στη ζωή ούτε ένας από τους δημιουργούς της, τον Κάρολο Κουν, τον Γιάννη Τσαρούχη, τον Μάνo Χατζιδάκι και τη Ζουζού Νικολούδη αλλά ούτε ο Γιώργος Λαζάνης και ο Μίμης Κουγιουμτζής που είχαν αναλάβει την αναβίωση των δύο προηγούμενων παραστάσεων και μας χάρισαν αυτό το μαγευτικό ταξίδι στη χώρα των Πουλιών, τη Νεφελοκοκκυγία.

Το Θέατρο Τέχνης ξαναπαίζει τους Όρνιθες, γιατί η παράσταση αυτή ξεπέρασε το χρόνο, γιατί η αληθινή ιστορία γίνεται πυρήνας Ζωής και Μνήμης. Ξαναζωντανεύει τους Όρνιθες για όλους όσους επιθυμούν να γευτούν ή να ξανανιώσουν την Ποίηση και τη Μαγεία των Χρωμάτων, της Μουσικής, της Κίνησης και του Χορού, που αναδύουν οι μεγάλες στιγμές των αισθημάτων, που πετούν, φορώντας τις φθαρμένες λινάτσες, τα ψεύτικα φτερά και τα θεϊκά προσωπεία.

Μετάφραση-Διασκευή: Βασίλης Ρώτας
Σκηνοθεσία: Κάρολος Κουν
Σκηνικά-Κοστούμια: Γιάννης Τσαρούχης
Μουσική: Μάνος Χατζιδάκις
Χορογραφία: Ζουζού Νικολούδη


Σκηνοθετική επιμέλεια:

Διαγόρας Χρονόπουλος, Κωστής Καπελώνης, Θόδωρος Γράμψας
Επιμέλεια Σκηνικού-Κοστουμιών: Κατερίνα Σωτηρίου
Επιμέλεια μουσικής-Μουσική Διδασκαλία: Θοδωρής Οικονόμου, Μαρίνα Χρονοπούλου
Επιμέλεια χορογραφίας:
Μαρίζα Τσίγκα, Βικτόρια Τασοπούλου, Βανέσσα Ανδρικοπούλου
Φωτισμοί: Κωστής Καπελώνης

INFO:
Δευτέρα 25 Αυγούστου 2008
ώρα 9:00 μ.μ.
Τιμή εισιτηρίου: 20 €
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΥΜΗΤΤΟΥ
Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου: Καθημερινά: 09:00-15:00
Τηλ.: 213 - 2037819
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Με πιστωτική κάρτα
801-11-60000 & 210-6786000
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ: www.i-ticket.gr
ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ: ΙΑΝΟΣ, PUBLIC, FNAC