"Ηλέκτρα Αυτουργός" στο λόφο της Σάνης

08.08.2008
Στο πλαίσιο του Sani Festival 2008 η πρωτοποριακή και βραβευμένη παράσταση "Ηλέκτρα Αυτουργός" ανεβαίνει στο λόφο της Σάνης το Σάββατο 9 Αυγούστου.

Τι: Xοροθέατρο Ροές "Ηλέκτρα Αυτουργός"
Πότε: 9 Αυγούστου 2008, 21:30
Πού: Λόφος Σάνης

Η «Ηλέκτρα Αυτουργός» από το Χοροθεάτρου «Ροές» βασίζεται στην εκδοχή του Ευρυπίδη για τον συγκλονιστικό μύθο της Ηλέκτρας. Τη σύλληψη της ιδέας, τη χορογραφία, αλλά και τη σκηνοθεσία υπογράφει η Σοφία Σπυράτου, ενώ ο διεθνούς φήμης συνθέτης Michael Nyman συνεργάστηκε μαζί της για να γράψει την πρωτότυπη μουσική της παράστασης. Τη δραματουργική επεξεργασία και τους στίχους των χορικών έκανε ο Στρατής Πασχάλης.

Η σύγχρονη αυτή παράσταση χορού συλλαμβάνει την ουσία του μύθου τοποθετώντας τον σε λευκό, απογυμνωμένο σκηνικό, αόριστο τόσο στο χώρο όσο και στο χρόνο, επιστρατεύοντας τα ταλέντα ενός μικτού θίασου επτά ηθοποιών και πέντε χορευτών. Αποτελεί, μια σπουδή στις πολύπλοκες σχέσεις εξουσίας, πάθους και μίσους που αναπτύσσονται ανάμεσα στον Ορέστη, την Κλυταιμνήστρα και την Ηλέκτρα.

Χορός, θέατρο και μουσική συνδυάζονται επί σκηνής με τα επεισόδια, τους μονόλογους, τα χορικά και τις προβολές video να πλέκουν το αφηγηματικό νήμα της παράστασης.

Το Χοροθέατρο «Ροές» ίδρυσε το 1989 η Σοφία Σπυράτου. Έχει ανεβάσει 21 πρωτότυπα έργα και συνεργαστεί με πλήθος μουσικών, χορευτών και σκηνογράφων. Η δημιουργός της χοροθεατρικής ομάδας, Σοφία Σπυράτου, διετέλεσε καλλιτεχνικός σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων για την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων. Έχει συνθέσει χορογραφίες για το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο Τέχνης και το Φεστιβάλ Επιδαύρου, μεταξύ άλλων. Το 2000 βραβεύτηκε για την δουλειά της στο αρχαίο δράμα με το Βραβείο Κοτοπούλη-Πράτσικα.

Συντελεστές
Σύλληψη ιδέας, Σκηνοθεσία, Χορογραφία: Σοφία Σπυράτου
Μουσική: Μισέλ Νίμαν
Ποίηση: Στρατής Πασχάλης
Κοστούμια-σκηνικά: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Φωτιστικός σχεδιασμός / Light Designer: Σάκης Μπιρμπίλης
Διανομή:
Ηλέκτρα - Εύη Χατζάκη
Ορέστης - Αντώνης Αντωνίου
Πυλάδης - Αλέξανδρος Κεϊβανάη
Κλυταιμνήστρα -Λία Τσολάκη
Αίγισθος - Δημήτρης Φέρας
Ορέστης παιδί -Δημήτρης Καραγιάννης, Αχιλλέας Λασκαράτος
Χορός: Ξένια Θέμελη, Έλενα Κουρκούλη, Λήδα Μανιατάκου, Γιώτα Μηλίτση, Αλεξία Μπεζίκη, Τζορτζίνα Παλαιοθοδώρου, Ιουλία Πύρρου

Εισιτήρια 20 ευρώ γενική είσοδος και 30 ευρώ με αριθμημένη θέση.

Τα εισιτήρια διατίθενται: Stereodisc, Αριστοτέλους 4 και Jazz & Classic, Αριστοτέλους 7 στη Θεσσαλονίκη, ξενοδοχεία του Sani Resort στη Χαλκιδική. Μέσω internet www.ticketquest.gr και www.i-ticket.gr. Τηλεφωνική αγορά 801-11-60000.