Ροκ και... οικολογική αφύπνιση στις όχθες του Αλφειού

05.08.2008
Στις όχθες του ποταμού Αλφειού, στην Αρχαία Ολυμπία, που μετρά ακόμη τις πληγές της από τις περσινές καταστροφικές πυρκαγιές, θα πραγματοποιηθεί από σήμερα έως τις 10 Αυγούστου το «Αlfios River Εcofestival».

Στις όχθες του ποταμού Αλφειού, στην Αρχαία Ολυμπία, που μετρά ακόμη τις πληγές της από τις περσινές καταστροφικές πυρκαγιές, θα πραγματοποιηθεί από σήμερα έως τις 10 Αυγούστου το «Αlfios River Εcofestival».

Σε πανέμορφη έκταση 180 στρεμμάτων θα γίνουν συναυλίες, συζητήσεις σχετικά με το περιβάλλον και την προστασία του, προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ, αθλητικές δραστηριότητες κ.ά. Σημειώνεται πως το «Αlfios River Εcofestival» είναι αφιερωμένο στη διάσωση, την προστασία και την οικοανάπτυξη της λεκάνης του Αλφειού, στην αναγέννηση του φυσικού περιβάλλοντος και στη διαχείριση των ανθρώπινων πόρων.

«Κινητοποιώντας όλες τις δυνάμεις μας για να αναστρέψουμε την καταστροφή σε δημιουργία, οφείλουμε να ενδυναμώσουμε και να ενισχύσουμε τον μόνο θετικό παράγοντα που άφησε πίσω της η καταστροφή: την ξεχασμένη -αδικαιολόγητα- για τον τόπο μας κοινωνική αλληλεγγύη».

Το καλλιτεχνικό μέρος του Φεστιβάλ περιλαμβάνει συναυλίες γνωστών τραγουδιστών και συγκροτημάτων. Μεταξύ αυτών και οι Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Σάκης Μπουλάς - Χρήστος Θηβαίος - Γιάννης Ζουγανέλης (6/8), Μπλε (7/8), Αλκηστις Πρωτοψάλτη (8/8), Υπόγεια Ρεύματα και Οναρ (9/8) και Σωκράτης Μάλαμας (10/8).

Πριν από την έναρξη των συναυλιών επιλεγμένα μουσικά σχήματα νέων και μαθητών και djs θα προθερμαίνουν μουσικά την ατμόσφαιρα.

Οσοι ωστόσο αποφασίσουν να δώσουν το «παρών» στο σημαντικό αυτό καλλιτεχνικό - οικολογικό γεγονός θα έχουν ακόμη πολλά πράγματα να κάνουν: συμμετοχή σε συζητήσεις που σχετίζονται με το φυσικό περιβάλλον, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τον εθελοντισμό, αθλητικές δραστηριότητες (ποδηλατοδρομία, ράφτινγκ, πεζοπορία) κ.ά.

Το «Αlfios River Εcofestival» μπορεί κάλλιστα να συνδυαστεί και με διακοπές, καθώς ο χώρος που θα πραγματοποιηθεί έχει πολύ καλές υποδομές ελεύθερου κάμπινγκ.

Οσοι επιλέξουν να κατασκηνώσουν στην περιοχή και να παρακολουθήσουν όλες τις εκδηλώσεις θα πληρώνουν το ενιαίο εισιτήριο που κοστίζει μόνο 60 ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν εισιτήρια στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.tichethour.com, στο τηλέφωνο 210-8108228, στους μουσικούς οίκους «Μusical» στην Πάτρα και «Παυλίδης» στον Πύργο και στο βιβλιοπωλείο «Πανόραμα» της Αμαλιάδας.