Στρες τέλος με τις κατάλληλες ασκήσεις βάσει ζωδίου(Μέρος Α')

01.11.2010
Τρέχεις σαν την τρελή από το πρωί μέχρι το βράδυ και δεν ξέρεις πώς να χαλαρώσεις και να αποβάλεις το άγχος της μέρας; Και εδώ τα άστρα σου έχουν τη λύση! Διάβασε παρακάτω πώς θα καταφέρεις να απαλλαγείς από το άγχος με τις κατάλληλες ασκήσεις ανάλογα με το ζώδιο σου!

Τρέχεις σαν την τρελή από το πρωί μέχρι το βράδυ και δεν ξέρεις πώς να χαλαρώσεις και να αποβάλεις το άγχος της μέρας; Και εδώ τα άστρα σου έχουν τη λύση! Διάβασε παρακάτω πώς θα καταφέρεις να απαλλαγείς από το άγχος με τις κατάλληλες ασκήσεις ανάλογα με το ζώδιο σου!
Κριός: δώσει το βάρος στο στρες που κουβαλάς και κάνει μπαμ στο προσωπάκι σου και απελευθέρωσε την ένταση κάνοντας μασάζ προσώπου που ό0χι μόνο θα σε χαλαρώσει και θα σε ηρεμήσει αλλά με τις κατάλληλες ασκήσεις θα σε κάνει να φαίνεσαι ακόμη πιο κούκλα. Το μποξ και γενικά οι κλωτσιές αλλά και οι πολεμικές τα τέχνες είναι αυτές που θα ενεργοποιήσουν και τελικά θα αποβάλλουν την επιθετικότητα σου και θα σε απαλλάξουν μια και καλή από το στρες.

Ταύρος: χαλάρωσε λιγάκι. Αφουγκράσου τις ανάγκες του σώματος σου και νιώσε τι χρειάζεται χρησιμοποιώντας και τις πέντε σου αισθήσεις. Η κίνηση σε συνδυασμό με τον ήχο είναι ότι καλύτερο για εσένα αφού σου επιτρέπουν να συνεχίσεις να πατάς γερά τα ποδαράκια σου στο έδαφος. Η περιοχή του λαιμού και των ώμων είναι τα μέρη του σώματος σου στα οποία κουβαλάς το βάρος του κόσμου, οπότε επικεντρώσου σε ασκήσεις που χαλαρώνουν αυτά ακριβώς τα σημεία.

Δίδυμοι: δώσε το βάρος στη σωστή αναπνοή που είναι το παν για να ηρεμήσεις. Η γρήγορη και δυναμική κίνηση είναι το παν για εσένα. Βάλε την αγαπημένη σου μουσική να παίζει και χόρεψε στους ρυθμούς της μέχρι να νιώσεις και το τελευταίο κύτταρο στο κορμάκι σου να ηρεμεί. Τα χέρια, οι ώμοι και οι καρποί σου είναι τα σημεία του σώματος σου που έχουν ανάγκη από χαλάρωση! Κινήσου σαν τον άνεμο και μην ξεχνάς να συνδυάζεις μαζί και τη σωστή αναπνοή- αφού οι πνεύμονες είναι από τα πιο σημαντικά σημεία για του Διδύμους- και αποχαιρέτησε μια για πάντα το άγχος!

Καρκίνος: απελευθερώσου , απελευθερώνοντας τα συναισθήματα σου! Επίτρεψε στο κορμάκι σου να αντανακλά τα συναισθήματα σου και δώσε έμφαση στο στομάχι που για τα Καρκινάκια είναι το σημείο-κλειδί. Όταν αγχώνεσαι το πιο πιθανό είναι να σε πονάει το στομάχι σου και γι’ αυτό πρέπει να δώσεις εκεί το βάρος.

Λέων: το θέμα είναι ότι πρέπει να βγάλεις κάποια πράγματα από μέσα σου. προτίμησε ασκήσεις yoga που θα σου προσφέρουν την ηρεμία και τη χαλάρωση που τόσο πολύ έχεις ανάγκη ακόμη και να δεν το δείχνεις. Επίλεξε γεμάτες, εκφραστικές κινήσεις μιας και ξέρεις πολύ καλά ότι για εσένα παίζει μεγάλο ρόλο η δύναμη και η αυτοπεποίθηση και καλά θα κάνεις να βρεις αυτές τις στάσεις την yoga που σε βοηθούν να ενεργοποιήσεις το εσωτερικό σου λιονταράκι!

Παρθένος: επένδυσε στις επαναλήψεις και στην ακρίβεια των ασκήσεων που κάνεις για να βρεις την ηρεμία σου. Ασκήσεις που σε βοηθούν να χαλαρώσεις τη σπονδυλική σου στήλη είναι ιδανικές για εσένα! Επανέλαβε μέχρι να εξουθενώσεις τελείως τα νεύρα σου και νιώσεις το στρες να φεύγει μια και καλή από στο κορμάκι σου!

Επιμέλεια: Ελένη Αναστασάκη