Εξωγήινες επαφές

09.03.2003
Αναφορές σχετικές με ψυχικά, παραφυσικά και μυστηριώδη φαινόμενα που συνδυάζονται με υποτιθέμενες θεάσεις ή επαφές με εξωγήινα διαστημόπλοια και όντα.Τα ΑΤΙΑ κατατάσσονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες σύμφωνα με την απόσταση της εμφάνισης τους: αυτά που παρατηρήθηκαν σε απόσταση μεγαλύτερη από πεντακόσια πόδια και αυτά που απείχαν λιγότερο από πεντακόσια πόδια.
Αναφορές σχετικές με ψυχικά, παραφυσικά και μυστηριώδη φαινόμενα που συνδυάζονται με υποτιθέμενες θεάσεις ή επαφές με εξωγήινα διαστημόπλοια και όντα.
Τύποι εξωγήινων και εμπειρίες με ΑΤΙΑ Τα ΑΤΙΑ κατατάσσονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες σύμφωνα με την απόσταση της εμφάνισης τους: αυτά που παρατηρήθηκαν σε απόσταση μεγαλύτερη από πεντακόσια πόδια και αυτά που απείχαν λιγότερο από πεντακόσια πόδια. Οι εμφανίσεις που έγιναν σε απόσταση μικρότερη από πεντακόσια πόδια, ονομάστηκαν στενές επαφές και υποδιαιρέθηκαν σε τύπους πρώτου, δεύτερου και τρίτου βαθμού.
Η στενή επαφή πρώτου τύπου περιλαμβάνει την απλή θέαση ενός μυστηριώδους αντικειμένου.
Η στενή επαφή ενός δευτέρου τύπου περιλαμβάνει εμφανή στοιχεία, όπως σημεία καμμένου εδάφους ή τεράστιες τρύπες και δακτύλιους που μαρτυρούν το σημείο όπου μπορεί να είχε προσγειωθεί το ΑΤΙΑ. Μερικές φορές εκδηλώνονται και παρεμβολές στα ηλεκτρικά κυκλώματα.
Οι στενές επαφές τρίτου τύπου περιλαμβάνουν δύο τύπους αυτόπτου επαφής με εξωγήινα όντα: Άμεσες επαφές, κατά τις οποίες οι μάρτυρες τους βλέπουν ή και επικοινωνούν μαζί τους, και απαγωγές, κατά τις οποίες τα άτομα απάγονται και στη συνέχεια επιστρέφονται. Πολλές ακόμα επαφές χαρακτηρίζονται από μία κατάσταση υπνωτικής έκστασης πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το επεισόδιο. Με την επαφή ο μάρτυρας συχνά κατακλύζεται από ένα φως που βγαίνει από το διαστημόπλοιο, το οποίο θεωρούνταν οτι ήταν πηγή θεραπευτικών δυνάμεων. Εάν ο μάρτυρας δει εξωγήινα όντα, ίσως υπάρξει επαφή είτε στη μητρική γλώσσα του μάρτυρα είτε μέσω τηλεπάθειας. Οι μάρτυρες που είχαν απαχθεί, κατά κανόνα δεν θυμούνται τίποτε από τις λεπτομέρειες του συμβάντος, παρά μόνο οτι έχουν αίσθηση ενός κενού στο χρόνο.
Σε μερικούς μάρτυρες δίνονται μηνύματα με μεγάλη σπουδαιότητα, με σκοπό να τα μεταβιβάσουν στην υπόλοιπη ανθρωπότητα ή προειδοποιούνται να μην θυμούνται ή να μη μιλήσουν για την εμπειρία τους. Η απαγωγή μπορεί να κρατήσει μερικές ώρες ή μπορεί να διαρκέσει και εβδομάδες. Οι μάρτυρες επιστρέφονται στην αρχική τοποθεσία από όπου απήχθησαν, μερικές φορές με ταλαιπωρημένη περιοβολή.
Μια επαφή ή απαγωγή δημιουργεί πραγματικά συναισθηματική ένταση, η οποία συνεχίζει να έχει επιρροή στο πρόσωπο για αρκετό διάστημα μετά το συμβάν. Στις επιπλοκές μπορεί να περιλαμβάνονται εφιάλτες, αγωνίες ή καταθλίψεις, καθώς και αλλαγές στη φυσιολογία.
(Lexitel)