Ερμής, ο πλανήτης της επικοινωνίας

28.05.2008
Περνώντας στους Διδύμους, ζώδιο το οποίο κυβερνάει, ο Ερμής, πλανήτης του πνεύματος και της επικοινωνίας, ξορκίζει τη νωθρή σκέψη, αυξάνει την εφευρετικότητα και την εργασιακή απόδοση κάνοντας τη ζωή όλων ευκολότερη και πιο ενδιαφέρουσα. Ωστόσο, για να αξιοποιήσουμε πλήρως την επιρροή του, πρέπει να φανούμε ψύχραιμοι όταν μας δείξει το

από τη Μαρίνα Στεφανίδου, Αστρολόγο - σύμβουλο σχέσεων, διπλ. PCAI

Περνώντας στους Διδύμους, ζώδιο το οποίο κυβερνάει, ο Ερμής, πλανήτης του πνεύματος και της επικοινωνίας, ξορκίζει τη νωθρή σκέψη, αυξάνει την εφευρετικότητα και την εργασιακή απόδοση κάνοντας τη ζωή όλων ευκολότερη και πιο ενδιαφέρουσα. Ωστόσο, για να αξιοποιήσουμε πλήρως την επιρροή του, πρέπει να φανούμε ψύχραιμοι όταν μας δείξει το ανάδρομο πρόσωπό του.

Ο Ερμής, ο πρώτος από τον Ήλιο πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος, επηρεάζει τον τρόπο που σκεφτόμαστε και επικοινωνούμε (ιδέες, γνώσεις, λόγο, γραφή). Επίσης, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης (Τύπος, ραδιόφωνο, τηλεόραση), την εκπαίδευση, τη διαφήμιση και το μάρκετινγκ, αλλά και τα συστήματα επικοινωνίας (τηλέφωνα, κομπιούτερ, φαξ, ακόμα και δορυφόρους). Ακόμα, παίζει σημαντικό ρόλο στις κινήσεις (βάδισμα, χειρονομίες), τις μετακινήσεις (οδήγηση, μικρά ταξίδια) και σε ό,τι έχει σχέση με μέσα μεταφοράς (αυτοκίνητα, τρένα, πλοία, αεροπλάνα). Ακόμα, το νευρικό σύστημα και τα αισθητήρια όργανά μας. Όσο για την παρουσία του στους Διδύμους, αυτή παρέχει διαύγεια νου και επινοητικότητα, λειτουργεί σαν κομπιούτερ στο μυαλό, οδηγώντας στην άψογη επεξεργασία των data (πληροφοριών) και σε ευφυέστατα και αντικειμενικά συμπεράσματα, χωρίς να αφήνει περιθώριο στο συναίσθημα.

Τέλος, η ανάδρομη κίνησή του και οι δυσαρμονίες που σχηματίζει γίνονται συχνά αιτία ατυχημάτων (και λεκτικών). Δώρο του Μαΐου ο Ερμής στους Διδύμους (από 3/5) θα βάλει τάξη στη σκέψη και μια σειρά στα οικονομικά, στη δουλειά, αλλά και στην καθημερινότητά μας, κάνοντάς μας καλύτερους ως άτομα και ως πολίτες (αφού η Ελλάδα έχει ωροσκόπο στους Διδύμους). Μέσα από το επικοινωνιακό και ευέλικτο ζώδιο της κυριαρχίας του, ο Ερμής κάνει το μυαλό κοφτερό, ανεβάζει το δείκτη της αντίληψης των καταστάσεων και την ευθυκρισία και συμβάλλει στην ανανέωση ιδεών, σχέσεων και στόχων. Η επικοινωνία γίνεται πιο ενδιαφέρουσα και η συνεννόηση παιχνιδάκι! Ωστόσο, πριν ο Μάιος φτάσει στο τέλος του το δώρο... αποσύρεται, γιατί ο πλανήτης ακολουθεί ανάδρομη πορεία (26/5). Έτσι, αρχίζει μια περίοδος εκνευρισμών λόγω ασυνεννοησίας, αφού η κρίση γίνεται φτωχή και η προσοχή διασπάται με το παραμικρό. Παρ’ όλα αυτά, όταν ο πλανήτης επανέλθει σε ορθή τροχιά (9/6-10/7), όλα θα μπουν στη θέση τους -με πρώτη τη σκέψη μας- και τα κακώς κείμενα θα αρχίσουν να διορθώνονται.

Μεταξύ ορθόδρομου και ανάδρομου

Ο Ερμής στους Διδύμους δίνει φρεσκάδα, σβελτάδα και ευελιξία στο μυαλό και το σώμα. Κάνει επίσης γόνιμο το έδαφος για την ανανέωση σε σχέσεις ή στόχους, θεωρείται δε τυχερό χαρτί για τους σπουδαστές την περίοδο των εξετάσεων! Ας επωφεληθούμε, λοιπόν, όλοι από αυτόν πριν κινηθεί σε ανάδρομη πορεία και μας οδηγήσει σε λάθη, ατυχήματα και απώλειες, ερεθίζοντας παράλληλα τα νεύρα μας. Ας ανοίξουμε μάτια, αφτιά και μυαλό, για να αντιληφθούμε τι κρύβεται πίσω από τα λόγια και τις πράξεις εκείνων που μας ενδιαφέρουν ή μας επηρεάζουν με κάποιον τρόπο και ας προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε, όσο μπορούμε, την ποιότητα στην επικοινωνία, ώστε οι σχέσεις και οι συνεργασίες μας να φέρουν αποτέλεσμα πριν μας... χτυπήσει το νέο κύμα έντασης και ασυνεννοησίας των εκλείψεων (1 και 16/8). Το φαινόμενο επηρεάζει εξίσου εξεταστές και σπουδαστές και επειδή θα διαρκέσει το μεγαλύτερο διάστημα των εξετάσεων, θα αυξήσει την πιθανότητα λαθών στα θέματα που θα αποφασίσουν να βάλουν οι μεν και τη μειωμένη απόδοση των δε, με αποτέλεσμα να πέσουν οι βάσεις.

Ο Ερμής και οι όψεις του

* Η δυσαρμονία Ερμή-Ουρανού «ηλεκτρίζει» το νου (14-25/5 και 29/6-10/7) και χαρίζει έμπνευση, συμβάλλει σε εφευρέσεις και αυξάνει το χιούμορ, αλλά η νοητική έξαψη που προκαλεί τεντώνει τα νεύρα και κουράζει. * Η δυσαρμονία ανάδρομου Ερμή-Ουρανού (26/5-8/6) διασπά την προσοχή, τον ειρμό και αμβλύνει την αντίληψη, μειώνοντας έτσι την αφομοίωση και τη σωστή κρίση (συγκεντρωθείτε, οδηγοί και σπουδαστές). * Η εναρμόνιση Ερμή-Ποσειδώνα (17-25/5 και 30/6-10/7) κάνει τη φαντασία δημιουργική προς όφελος της λογοτεχνίας και της φωτογραφίας. Η γοητεία του λόγου ευνοεί την προώθηση πωλήσεων και το... παραμύθιασμα στο φλερτ. * Η εναρμόνιση Ποσειδώνα-ανάδρομου Ερμή (26/5-6/6) προκαλεί ψευδαισθήσεις, ψεύδη, επιπόλαια πληροφόρηση, ενώ αυξάνει την πιθανότητα σε πολλές περιπτώσεις οι γραπτές εκθέσεις ιδεών να είναι εκτός θέματος.

Ο Ερμής στους Διδύμους επηρεάζει άμεσα την εσωτερική και εξωτερική πολιτική Ελλάδας, Κύπρου, κατεχομένων (με ωροσκόπο Διδύμους), όπως και των ΗΠΑ, της Αγγλίας (με ωροσκόπο Τοξότη) και της FYROM (με ζώδιο Τοξότη). Ωστόσο, μόλις μπει στους Διδύμους, θα συμμετέχει στην αντίθεση των «δύσκολων» απλανών αστέρων Aldebaran-Antares (4-11/5), γεγονός που όταν συμβαίνει, συχνά προκαλεί έντονη πολιτική ή στρατιωτική κινητικότητα. Και αυτό ενόψει του ανάδρομου Ερμή, που συνήθως ευθύνεται για διπλωματική αφλογιστία, λανθασμένες αποφάσεις, ύπουλες συμφωνίες ή αποσυντονισμό στα κέντρα αποφάσεων. Ευτυχώς, ο ορθόδρομος Ερμής, πολυμήχανος, πρακτικός, ευέλικτος, θα συμβάλει στη λύση εργασιακών ή ενδοκομματικών διαφορών, στην καλύτερη οργάνωση του κράτους, στις επωφελείς διεθνείς διαβουλεύσεις και στην επίμονη και σαφή έκφραση απόψεων, πλην όμως διπλωματικά. Αυτή η τελευταία τακτική, μάλιστα, επείγει, διότι ο Άρης στο Λέοντα (10/5-1/7) μπορεί να οξύνει το κλίμα μεταξύ Κύπρου (Λέων), Ελλάδας (Υδροχόος), Τουρκίας (Σκορπιός), οι οποίες θα επηρεαστούν αρνητικά και από τις εκλείψεις στον άξονα Λέοντα-Υδροχόου (1 και 16/8).

Στις προβλέψεις που ακολουθούν θα διαβάσετε πώς σας επηρεάζει ο Ερμής τις περιόδους που είναι είτε ορθός είτε ανάδρομος.

Κριός Τα δύο άκρα

Ορθός: Μυαλό αναμμένο σπίρτο, σωστή κρίση, πρακτική σκέψη, παραγωγικότητα, έξυπνες συζητήσεις, έξοχη επικοινωνία. Ακόμα, φρέσκια διάθεση, σβέλτο κορμί, κινήσεις γρήγορες και συντονισμένες. Τέλος, εύνοια σε εξετάσεις, συνεντεύξεις, νομικά θέματα, δημόσιες σχέσεις, γνωριμίες, ταξίδια. Ανάδρομος: Η προσοχή διασπάται, ενώ μειώνονται η ταχύτητα στην αφομοίωση πληροφοριών και η σωστή κρίση. Η ασυνεννοησία προκαλεί παρεξηγήσεις, κουράζει. Συγκεντρωθείτε σε εργασία, διαπραγματεύσεις, μελέτη, εξετάσεις ή οδήγηση και αναβάλετε σοβαρές αποφάσεις.

Ταύρος Το χρήμα και τα μάτια σας

Ορθός: Κάνει το μυαλό ευέλικτο, είναι δε ιδανικός για οργάνωση των οικονομικών (τώρα και μακροπρόθεσμα). Θα... μυριστείτε συμφέρουσες αγορές ή επενδύσεις και θα ανακαλύψετε το πιο συμφέρον δάνειο της αγοράς ή θα διεκδικήσετε πειστικά και ευέλικτα αυξήσεις, δώρα, χαρτζιλίκι, οφειλές, ενώ θα διευθετήσετε εύκολα κληρονομικές εκκρεμότητες. Ανάδρομος: Ασταθής και επιπόλαιη διαχείριση των οικονομικών, λανθασμένες επενδύσεις, ριψοκίνδυνα δάνεια, σπατάλες, άστοχες αγορές προϊόντων λόγω ευπιστίας απέναντι σε πωλητές ή διαφημίσεις. Στο φόρτε τους η εξαπάτηση και ιδιαίτερα οι ακάλυπτες επιταγές. Αποφύγετε τους συνεταιρισμούς.

Δίδυμοι Η αυτοσυγκέντρωση είναι το «κλειδί»

Ορθός: Σας είναι παιχνιδάκι να εντυπωσιάσετε με τα ενδιαφέροντα και τις γνώσεις σας, να πείσετε εύκολα και να αποδώσετε τα μέγιστα σε δουλειά ή εξετάσεις. Γίνεστε «αστέρια» σε δημόσιες σχέσεις και πωλήσεις. Συνδυάζοντας ευφυΐα, διορατικότητα κι ορθή κρίση προγραμματίστε «απωθημένα» σχέδια. Ανάδρομος: Αποφύγετε το κουτσομπολιό και μετρήστε λόγια! Η διάσπαση προσοχής και η μειωμένη κρίση δυσκολεύουν τη μάθηση, την έκφραση και τη λύση προβλημάτων. Η επικοινωνία «μπλοκάρει» και η δυσκολία συνεννόησης στη δουλειά προκαλεί νεύρα. Μείνετε συγκεντρωμένοι, παντού.

Καρκίνος Με οδηγό τη διαίσθηση

Ορθός: Η μακρά παραμονή του θερμοκέφαλου Άρη στον Καρκίνο (έως 9/5) σας έχει τσιτώσει, μεταφέροντας ανάλογη διάθεση στις σχέσεις και τις συνεργασίες σας. Με την αυξημένη σας διαίσθηση, όσο ο Ερμής κινείται σε ορθή πορεία, θα επωφεληθείτε από ευκαιρίες και θα αποφύγετε εντάσεις. Ανάδρομος: Η ασυνεννοησία, ο εκνευρισμός -ιδίως στη δουλειά- και ο νοητικός αποπροσανατολισμός θα κορυφώσουν στρες και κόπωση, που θα στοχεύσουν τα ευάλωτα τώρα πεπτικό, εντερικό και κυκλοφορικό. Ασκηθείτε, και στις τριβές με συνεργάτες ή συγγενείς σφυρίξτε αδιάφορα.

Λέων Προτεραιότητα σε φιλίες και έρωτα

Ορθός: Ξαναβρεθείτε με αγαπημένους φίλους και παρέες γεμάτες ζωντάνια, βγείτε, συζητήστε και... ξανανιώστε! Απαραίτητη είναι η επαφή με τα παιδιά σας, μέσα από φιλική, ευέλικτη και ειλικρινή κουβέντα. Ανοίξτε τα αφτιά σας και λύστε διαφορές πριν αρχίσει η ασυνεννοησία του ανάδρομου. Ανάδρομος: Η δυσκολία στην επικοινωνία που προκαλεί το φαινόμενο θα σας οδηγήσει σε διαφωνίες και παρεξηγήσεις, συχνά άνευ λόγου. Αποφύγετε τους «καλοθελητές», μείνετε μακριά από σχόλια και μην επιτρέπετε σε φίλους να ανακατεύονται στα αισθηματικά σας. Φλερτάρετε, αλλά προσπαθήστε να μην ερωτευθείτε, γιατί σας περιμένουν απρόοπτα...

Παρθένος Δώστε βάση σε καριέρα και γάμο

Ορθός: Στο Μεσουράνημα η επιρροή του Έρμη είναι ιδανική για να προωθήσετε την καριέρα σας ή να αλλάξετε αντικείμενο εργασίας. Είναι επίσης ευκαιρία να δώσετε έμφαση στην κοινωνική σας ζωή και να «φρεσκάρετε» το γάμο σας, κάνοντας ένα ακόμα ταξίδι του μέλιτος! Ανάδρομος: Με την αλλαγή της κίνησης του Ερμή ανοίγει ο... λάκκος για προσωπικές και επαγγελματικές σχέσεις, λόγω της ασυνεννοησίας και του εκνευρισμού. Αν πρόκειται να προβείτε στη μετακόμιση ή την αγοραπωλησία γραφείου ή σπιτιού, προτιμήστε να το αναβάλετε ή να είστε εκ των προτέρων οργανωμένοι για να μην προκληθούν απρόοπτα.

Ζυγός Οι ψύχραιμοι κερδίζουν

Ορθός: Με μυαλό ανοιχτό, ευέλικτο και πρακτικό μπορείτε να αντιμετωπίσετε την πρόκληση εξετάσεων και να δώσετε έξυπνες και γρήγορες λύσεις στα επαγγελματικά. Κάντε συμμάχους. Πειθώ και διπλωματικότητα είναι ήδη μαζί σας... Ανάδρομος: Σκεφτείτε διπλά πριν μιλήσετε, προτείνετε, διαφωνήσετε, συμφωνήσετε ή παρασυρθείτε, για να αποφύγετε λάθη πρακτικά και τακτικής. Εργαστείτε συγκεντρωμένα και οδηγείτε ήρεμα και προσεκτικά. Τέλος, αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις και ανοργάνωτα ταξίδια.

Σκορπιός Κέρδη αλλά και απώλειες

Ορθός: Με ένα μοναδικό συνδυασμό διαίσθησης και ρεαλιστικής σκέψης ο Ερμής θα συμβάλει στη σοφή οργάνωση των οικονομικών σας, έτσι ώστε να... ξελασπώσετε από διαχειριστικά λάθη και για να επιδιώξετε μια αύξηση ή την εξόφληση χρεών. Κλείστε και τις όποιες κληρονομικές εκκρεμότητες. Ανάδρομος: Δεν προκαλεί μόνο αδυναμία σωστής διαχείρισης του χρήματος, αλλά και μια ανασφάλεια, που θα σας οδηγήσει στη συναισθηματική, χρονική και χρηματική σπατάλη. Μην είστε υπερβολικά γενναιόδωροι με τα παιδιά και μη δανείζεστε ή δανείζετε σε φίλους απερίσκεπτα.

Τοξότης Ό,τι ανεβαίνει, κατεβαίνει...

Ορθός: Η διάθεσή σας ανανεώνεται και μαζί της οι σχέσεις και οι επιδιώξεις σας. Όπλα σας η ευφυΐα, το χιούμορ, τα νέα ενδιαφέροντα, οι φρέσκες ιδέες, ο ευέλικτος και πειστικός τρόπος που επικοινωνείτε. Βρείτε τα με το ταίρι, τους δικούς σας και τους συνεργάτες σας. Ανάδρομος: Αδυνατείτε να συνεννοηθείτε, νευριάζετε και άθελά σας προκαλείτε και μπερδεύετε! Το επικοινωνιακό χάσμα μεγαλώνει, ιδίως κατά τη δυσαρμονία με τον Ουρανό, που οξύνει τα πνεύματα στα αισθηματικά, στο σπίτι, στη δουλειά. Το «σπεύδε... βραδέως» σώζει.

Αιγόκερως Με τα πάνω και τα κάτω...

Ορθός: Σαν εξελιγμένος υπολογιστής στη διάθεσή σας λειτουργεί ο Ερμής κινούμενος στον τομέα της εργασίας και της συνεργασίας. Το μυαλό σας δεν μένει κολλημένο στα «πρέπει», όπως το συνηθίζετε, αλλά ταξιδεύει και στο μέλλον μεθοδεύοντας τις ενέργειές σας. Ανάδρομος: Η μεθοδική φύση σας έρχεται σε αντίθεση με την αστάθεια που προκαλεί το φαινόμενο μέσα σας και γύρω σας. Κάντε τη δουλειά σας βήμα βήμα, αποφύγετε δύστροπους συγγενείς ή συναδέλφους και ελέγχετε διπλά τι λέτε, γράφετε ή υπογράφετε. Εκτονώστε το στρες με άσκηση και οδηγείτε προσεκτικά.

Υδροχόος Κάντε σταθερές κινήσεις

Ορθός: Τυχόν παρεξηγήσεις ή εντάσεις στις σχέσεις σας θα οφείλονται στις δυσαρμονίες του Ερμή. Ωστόσο, η δημιουργική διάθεση θα είναι στα πάνω της, η διαύγεια νου δεδομένη, ο δε τρόπος που μιλάτε γοητευτικά πειστικός! Η εναρμόνιση μάλιστα του Ερμή με τον Ποσειδώνα στον Υδροχόο υπόσχεται εκπλήξεις στα αισθηματικά. Ανάδρομος: Γίνεστε οξύθυμοι, η σκέψη σας περιφέρεται, ενώ άθελά σας μπορεί να θίξετε άτομα που αγαπάτε. Οι γονείς να είστε διαλλακτικοί με τα αγχώδη ή αντιδραστικά παιδιά. Αποφύγετε γκρινιάρηδες φίλους και, στον έρωτα, τις αυταπάτες και τα μεγάλα λόγια.

Ιχθύες Οι σχέσεις σε πρώτο πλάνο

Ορθός: Ευφυής, εκφραστικός, ευέλικτος και διαισθητικός ο Ερμής, σας δίνει τις πιο «έγκυρες» πληροφορίες για το πώς πάει η προσωπική σας ζωή και πώς μπορεί να ανανεωθεί ή να αλλάξει ριζικά - ιδίως όταν συγκρούεται με τον επαναστάτη Ουρανό στους Ιχθύς. Ανάδρομος: Δεν σας ακούει κανείς; Μην το πάρετε προσωπικά, διότι είναι μια αρνητική επιρροή που αφορά όλους. Σκεφτείτε διπλά πριν μιλήσετε ή δράσετε, ελιχθείτε και κάντε υπομονή, μέχρι να περάσει η μπόρα.