Η πιο επικίνδυνη στάση στο σεξ

26.01.2015
Υπάρχουν λιγότερο και περισσότερο επικίνδυνες στάσεις στο σεξ; Κι όμως. Αυτό τουλάχιστον δείχνει νέα επιστημονική μελέτη. Μάθε τα ποσοστά επικινδυνότητας τριών εξαιρετικά διαδεδομένων στάσεων στο σεξ.

Η στάση της γυναίκας καβαλάρισσας ή αλλιώς "η γυναίκα από πάνω" όπως είναι διαδεδομένη είναι μια από τις πιο συχνές φαντασιώσεις ενός άνδρα που θέλει τη γυναίκα να αναλαμβάνει δράση κι αυτός να απολαμβάνει ξεκούραστα. Ωστόσο, οι επιστήμονες έρχονται να χαλάσουν τ΄όνειρο προειδοποιώντας πως η συγκεκριμένη στάση είναι η πιο επικίνδυνη για τους άνδρες στο σεξ. Γιατί; Σύμφωνα με νέα έρευνα, η στάση αυτή ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό (50%) για τους τραυματισμούς του πέους, όπως για παράδειγμα στραμπουλήγματα ή και σπασίματα.

Με το doggy style και το ιεραποστολικό τι γίνεται;

Αλλά δεν είναι η μόνη στάση με μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας. Και η στάση στα τέσσερα, το γνωστό κι ως doggy style είναι υπαίτιο για το 29% των τραυματισμών ενώ όταν ο άνδρας έχει τον έλεγχο στην ιεραποστολική στάση το ποσοστό επικινδυνότητας μειώνεται στο 21%.

Γιατί η στάση της καβαλάρισσας κρύβει κινδύνους

Στην έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό "Advances in Urology" υπέθεσαν πως ο κίνδυνος τραυματισμού αυξάνεται εξαιτίας των απότομων κινήσεων αλλά και του βάρους που πέφτει ολόκληρο πάνω στο πέος, στην στάση της καβαλάρισσας.

Αντίθετα όταν ο άνδρας έχει τον έλεγχο, μπορεί να προλάβει και να ελαχιστοποιήσει τη ζημιά, μειώνοντας την ένταση και προλαμβάνοντας τις "ατσούμπαλες" κινήσεις εγκαίρως.

Πρέπει να κόψετε το πικάντικο σεξ ή μήπως όχι;

Οι μισοί από τους ασθενείς που έλαβαν μέρος στην έρευνα ένιωσαν το σπάσιμο όταν τραυματίστηκαν και αργότερα ακολούθησε πρήξιμο και πόνος ενώ ένας στους δύο παρουσίασε στυτική δυσλειτουργία εν συνεχεία.

Βέβαια, πριν εσύ κι ο σύντροφός σου τα βάψετε μαύρα θεωρώντας πως τελείωσε η πικάντικη ερωτική σας ζωή, μάθε πως τα κατάγματα του πέους είναι εξαιρετικά σπάνια. Οι επιστήμονες το περιγράφουν ως μια σχετικά σπάνια κλινική κατάσταση που προκαλεί συχνά φόβο και αμηχανία για τον ασθενή.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ένας άνδρας θα πρέπει να ζητά ιατρική γνώμη το συντομότερο μόλις αισθανθεί πόνο καθώς η καθυστέρηση στην αναζήτηση ιατρικής βοήθειας μετά από κάταγμα πέους μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα τόσο στη στυτική λειτουργία όσο και στην ούρηση.