8 τρόποι για να "γράφεις" στην κάμερα

07.05.2009
Στη θέα της φωτογραφικής μηχανής τρέχεις να κρυφτείς. Οι φωτογραφίες που έχεις με το ζόρι γεμίζουν μισό άλμπουμ. Κι όμως είσαι τόσο όμορφη! Σίγουρα έχεις ευχηθεί πολλές φορές να ήσουν προικισμένη με λίγο φωτογένεια παραπάνω. Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές και βγάλε τις πιο τέλειες φωτογραφίες του εαυτού σου! Φώτα, κάμερα και πάμε!

Στη θέα της φωτογραφικής μηχανής τρέχεις να κρυφτείς. Οι φωτογραφίες που έχεις με το ζόρι γεμίζουν μισό άλμπουμ. Κι όμως είσαι τόσο όμορφη! Σίγουρα έχεις ευχηθεί πολλές φορές να ήσουν προικισμένη με λίγο φωτογένεια παραπάνω. Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές και βγάλε τις πιο τέλειες φωτογραφίες του εαυτού σου! Φώτα, κάμερα και πάμε!

Βήμα πρώτο: άσε τις στημένες πόζες

Σίγουρα γνωρίζεις κι εσύ πολλές ελκυστικές γυναίκες που δεν έχουν ούτε μια φωτογραφία που να τις κολακεύει. Γιατί; Οι περισσότεροι άνθρωποι την ώρα που φωτογραφίζονται κάνουν μια ασυνείδητη γκριμάτσα φόβου, πανικού που γενικά δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική τους εικόνα. Αν αυτό συμβαίνει και σε εσένα, σταμάτα να ποζάρεις. Όσο έχεις την αίσθηση ότι πρέπει να βγάλεις μια φωτογραφία, τόσο θα εμφανίζεται η άσχημη γκριμάτσα. Πες ναι στις αυθόρμητες φωτογραφίες που καταγράφουν απλές στιγμές τις ζωής. Οι περισσότεροι δείχνουμε πολύ καλύτεροι τη στιγμή που ο φακός μας συλλαμβάνει στη διάρκεια κάποιας ασχολίας.

Βήμα δεύτερο: ντύσου σωστά

Εξαιρετική σημασία έχουν και τα ρούχα που φοράς ακόμα και όταν δεν ποζάρεις για κάποιο επαγγελματικό πορτραίτο. Όταν για παράδειγμα πηγαίνεις καλεσμένη σε κάποια γιορτή ή σε ένα τριήμερο ταξίδι που γνωρίζεις καλά πως θα βγάλεις αρκετές φωτογραφίες,, λάβε τα μέτρα σου. Προτίμησε τα μπλουζάκια με ανοιχτά μανίκια τριών τετάρτων και όχι κάποιο αμάνικο. Τα μπράτσα (ειδικά αν οι διαστάσεις σου δεν είναι αυτές μοντέλου) τραβούν το μάτι που φεύγει από το πρόσωπο. 'Όσον αφορά τους χρωματισμούς, αν έχεις κάποια κιλάκια παραπάνω, δοκίμασε τα σκούρα χρώματα που κόβουν πόντους. Αν φορέσεις μαύρη μπλούζα, το σουτιέν πρέπει να είναι και αυτό μαύρο, γιατί ένα άσπρο θα φανεί στη φωτογραφία εξαιτίας του φλας.

Βήμα τρίτο: βγάλε πολλές φωτογραφίες

Όσες περισσότερες φωτογραφίες βγάλεις, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχεις να βγουν κάποιες καλές. Μην παίζεις το ρόλο του φαντάσματος του φωτογράφου, αφήνοντας μια σκια παντού τη στιγμή που σηκώνεσαι για να αποφύγεις την κάμερα. Ειδικά σήμερα που οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές έχουν μπει στη ζωή μας, είναι πολύ εύκολο να βγάλεις άπειρες φωτογραφίες και να διαλέξεις να εκτυπώσεις τελικά, μόνο αυτές που σου αρέσουν -τις υπόλοιπες μπορείς και να τις σβήσεις.

Βήμα τέταρτο: το photoshop ας είναι καλά

Δεν χρειάζεται να έχεις ιδιαίτερες γνώσεις γραφιστικής για να μπορείς να διορθώσεις τα κόκκινα μάτια σε μια φωτογραφία ή να την μικρύνεις ή ακόμα και να κόψεις τα μπρατσάκια και την κοιλίτσα που περισσεύει.

Βήμα πέμπτο: μην αποφεύγεις το φακό πεισματικά

Προσπάθησε να διαπνέεσαι από θετική διάθεση την στιγμή που φωτογραφίζεσαι. Αν αισθάνεσαι πως κάνεις αγγαρεία, το συναίσθημα αυτό θα αποτυπωθεί και στο φακό. Και φυσικά δεν θέλεις να σε θυμούνται όλοι σαν την στριμμένη που δεν ήθελε να βγαίνει στις φωτογραφίες.

Βήμα έκτο: "τράβα με μία φωτογραφία..."

Αν αναλάβεις χρέη φωτογράφου, ξέχνα το εθιμοτυπικό τσιζζζζ. Το αποτέλεσμα των φωτογραφιών θα είναι περίεργο με πολλούς ανθρώπους που δείχνουν τα δόντια χωρίς λόγο.

Βήμα έβδομο: η σωστή στάση

Όταν ποζάρεις, κοίταξε προς την κάμερα χαμηλώνοντας ελαφρά το βλέμμα και κάνε μερικές θετικές σκέψεις που θα σου φτιάξουν το κέφι και θα ομορφύνουν το χαμόγελό σου. Κράτησε την πλάτη σου ίσια, καθώς η καλή στάση του σώματος βοηθά στο να φαίνεσαι πιο αδύνατη και κάνει το βλέμμα πιο ανοιχτό. Ακριβώς πριν από την φωτογραφία, πάρε μια βαθιά ανάσα, χαμογέλασε και άσε τον αέρα να βγει. Έτσι θα βγεις πιο χαλαρή και το χαμόγελό σου πιο φυσικό.

Βήμα όγδοο: η καλύτερη σου πόζα

Για να βρεις την πόζα που θα αναδείξει τα χαρακτηριστικά σου, δοκίμασε να βρεις αυτή που σου ταιριάζει μέσα από εξάσκηση μπροστά στον καθρέφτη.