Τι αποκαλύπτει το πρόσωπο σου (μέρος Α)

23.01.2009
Στρογγυλά μαγουλάκια, γαλλική μυτούλα, τετραγωνισμένο σαγόνι όχι μόνο προσθέτουν γοητεία στο πρόσωπό σου αλλά μπορούν να αποκαλύψουν άγνωστες πτυχές του χαρακτήρα μας. Για παράδειγμα το μέτωπο σχετίζεται με την εξυπνάδα, το στόμα αποκαλύπτει τον αισθησιασμό και τα μάτια αποκαλύπτουν τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεις τον έξω κόσμο.

Στρογγυλά μαγουλάκια, γαλλική μυτούλα, τετραγωνισμένο σαγόνι όχι μόνο προσθέτουν γοητεία στο πρόσωπό σου αλλά μπορούν να αποκαλύψουν άγνωστες πτυχές του χαρακτήρα μας. Για παράδειγμα το μέτωπο σχετίζεται με την εξυπνάδα, το στόμα αποκαλύπτει τον αισθησιασμό και τα μάτια αποκαλύπτουν τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεις τον έξω κόσμο.

Πρόσωπο στρογγυλό με καλοθρεμμένα μάγουλα και γλυκά λακκάκια σαν της Τζέσικα Άλμπα:

Οι ικανότητες: είσαι ανοιχτή και προσαρμόζεσαι εύκολα. Γλυκιά, ζεστή, αυθόρμητη και οπτιμίστρια. Βέβαια, κάποιες φορές μπορείς να γίνεις πολύ αθώα. Πάντα κοιτάζεις την θετική πλευρά των πραγμάτων και αποφεύγεις τους τσακωμούς.

Οι αδυναμίες: εκφράζεσαι πολύ ελεύθερα το οποίο σημαίνει πως μετανιώνεις συχνά για όσα λες. Ο οπτιμισμός σου μπορεί να οδηγήσει σε υπερεκτίμηση των ικανοτήτων, των δικών σου αλλά και των άλλων.

Οι αξίες: η ζωή είναι ένα παιχνίδι που σου προσφέρει ατελείωτες ευκαιρίες για ευτυχία. Είσαι γεμάτη ενέργεια και προσπαθείς να παίρνεις όσα περισσότερα μπορείς από κάθε εμπειρία.

Πρόσωπο οβάλ που δεν έχει ούτε πολλές γωνίες, ούτε είναι στρογγυλό σαν της Έυα Λονγκόρια:

Οι ικανότητες: είσαι ήρεμη και αντικειμενική. Λύνεις τις διαφορές που προκύπτουν με διπλωματία και παρόλο που είσαι πολύ κλειστή, όταν το επιθυμείς βγαίνεις και ανοίγεσαι στους ανθρώπους που σε νοιάζονται.

Οι αδυναμίες: τείνεις να κλείνεσαι στο καβούκι σου. Κρύβεις το ευαίσθητο πρόσωπο που διαθέτεις καθώς και τα συναισθήματα που νιώθεις.

Οι αξίες: αλήθεια και αντικειμενικότητα. Συχνά διστάζεις να παίρνεις θέση στα πράγματα γιατί φοβάσαι πως θα κάνεις τη λάθος κίνηση. Κατά κανόνα, αντιπαθείς τους αδιάλλακτους ανθρώπους που δεν κάνουν πίσω.

Πρόσωπο με πολλές γωνίες και αδυνατισμένα μάγουλα σαν της Σάρα Τζέσικα Πάρκερ:

Οι ικανότητες: είσαι ανεξάρτητη, υπερευαίσθητη και επιλεκτική. Είσαι πολύ σχολαστική με όλους και όλα και έχεις μεγάλες αναλυτικές ικανότητες. Προτιμάς να παρατηρείς και να ακούς πριν δράσεις.

Οι αδυναμίες: με μια πρώτη ματιά, φαίνεσαι πολύ κρύα και απόμακρη και δένεσαι με τους ανθρώπους αφού τους γνωρίσεις καλά. Συνήθως είσαι πεσιμίστρια και αντιμετωπίζεις τη ζωή ως κάτι πολύ μπερδεμένο επικίνδυνο. και δύσκολο

Οι αξίες: αυθεντική και πρόσχαρη. Σε όλα τα πεδία και ειδικά στις σχέσεις, ψάχνεις για βαθιά, γερά και σπάνια συναισθήματα. Προτιμάς να μένεις μόνη, παρά να περικυκλώνεσαι από ρηχούς ανθρώπους.

Μέτωπο μακρύ που προεξέχει ενώ η γραμμή των μαλλιών ξεκινά ψηλά στην κορυφή του κεφαλιού σαν της Ριάνα:

Νοημοσύνη: έχεις φοβερές ικανότητες στο να ρουφάς γνώσεις. Σου αρέσει η μάθηση και είσαι ικανή στα μαθηματικά, τη φυσική ή την φιλοσοφία. Η εξυπνάδα σου χρειάζεται ένα δίαυλο για να γίνει γνωστή.

Ταμπεραμέντο: δρας με σύνεση. Μπορείς να μυριστείς τον κίνδυνο και να τον αποφεύγεις. Σιχαίνεσαι τα ρίσκα και όλα τα επακόλουθά τους: αβεβαιότητα, ταραχή, φόβος. Επιζητάς τη σταθερότητα και την ασφάλεια γιαυτό και δρας αργά και σταθερά.

Μέτωπο κανονικού μεγέθους, ούτε πολύ μακρύ, ούτε πολύ στενό σαν της Λιβ Τάιλερ:

Νοημοσύνη: βρίσκεσαι σε καλό επίπεδο εξυπνάδας και μπορείς να βλέπεις το ίδιο καλά όλες τις όψεις και πλευρές ενός ζητήματος. Σου αρέσουν οι καθαρές κουβέντες και είσαι πολύ οργανωμένη.

Ταμπεραμέντο: η νοημοσύνη, είναι το κλειδί της προσωπικότητας σου αλλά το ένστικτο και η διαίσθηση είναι εξίσου σημαντικά για σένα. Εργάζεσαι σκληρά και είσαι ένα ισορροπημένο άτομο που είναι ικανό να αντιμετωπίσει ακόμα και τις πιο δύσκολες καταστάσεις στη ζωή.

Μέτωπο στενό, που η γραμμή των μαλλιών ξεκινά πολύ χαμηλά μικραίνοντας το πρόσωπο σαν της Μίσα Μπάρτον:

Νοημοσύνη: τα προβλήματα και οι δυσκολίες σε καταβάλλουν. Χρησιμοποιείς περισσότερο την καρδιά παρά το μυαλό σου. Είσαι πολύ ανεξάρτητη και δεν σπαταλάς το χρόνο που διαθέτεις για να εξετάσεις σχολαστικά τις υποθέσεις που σε αφορούν.

Ταμπεραμέντο: πρώτα πράττεις και μετά σκέφτεσαι. Σου αρέσει να παίρνεις σκληρά μαθήματα: μαθαίνεις κυρίως από τα λάθη σου.

Μεγάλα μάτια σαν της Λιβ Τάιλερ:

Η δύναμη: τα μεγάλα μάτια δείχνουν πως είσαι πολύ δεκτική ειδικά αν είναι και ανοιχτόχρωμα. Είσαι πολύ ανοιχτόμυαλη και γεμάτη περιέργεια. Δεν βαριέσαι ποτέ και έχεις πολύ ζωντανή φαντασία που δένει απόλυτα με την δημιουργική καριέρα που ακολουθείς.

Ο αδυναμία: δύσκολα μπορείς να συγκεντρωθείς ειδικά όταν δέχεσαι καταιγισμό πληροφοριών. Έπειτα, είσαι πολύ υπερευαίσθητη και συγκεκριμένες καταστάσεις μπορούν να σε καταρρακώσουν.

Μικρά μάτια σαν της Πάρις Χίλτον:

Η δύναμη: είσαι πολύ ακατάδεκτη. Οργανώνεις τα πάντα και θέλεις να έχεις λύσεις όλες τις απορίες που έχεις και τα προβλήματα, πριν αλλάξεις κάποια κατάσταση. Όταν κάτι σε ενδιαφέρει πολύ, δίνεις όλο σου το είναι σε αυτό.

Οι αδυναμίες: κάποιες φορές είσαι πολύ στενόμυαλη και ξεροκέφαλη. Αξίζει να δοκιμάσεις κάποια πράγματα χρήσιμα που μπορεί να μην σου φαίνονται αρκετά ενδιαφέροντα.