10 τρόποι για να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου

23.07.2008
Ακόμη και αν μετακομίζετε, έχετε προβλήματα με το αφεντικό σας ή απλά έχετε άγχος δοκιμάστε τις παρακάτω συμβουλές μας για να μείνετε ψύχραιμες ακόμη και όταν η «θερμοκρασία» ανεβαίνει.

Ακόμη και αν μετακομίζετε, έχετε προβλήματα με το αφεντικό σας ή απλά έχετε άγχος δοκιμάστε τις παρακάτω συμβουλές μας για να μείνετε ψύχραιμες ακόμη και όταν η «θερμοκρασία» ανεβαίνει.

1. Φτιάξτε μια λίστα. Όταν νιώθετε ότι ο εγκέφαλος σας είναι έτοιμος να εκραγεί , φτιάξτε μια λίστα με τις υποχρεώσεις σας. Αυτό βοηθάει να βάλετε σε μια τάξη τις σκέψεις σας και να οργανώσετε τις δουλειές που πρέπει να κάνετε από την πιο απλή μέχρι την πιο σύνθετη. Αν φοβάστε ότι θα χάσετε το χαρτί μπορείτε να στείλετε ένα e-mail στον εαυτό σας.

2. Κάνετε περισσότερο σεξ Ακόμη και αν δεν έχετε συμπεριλάβει στην «λίστα των υποχρεώσεων σας» οι έρευνες έχουν δείξει ότι στην διάρκεια του σεξ παράγονται ουσίες που έχουν την ικανότητα να ρίξουν τα επίπεδα της αδρεναλίνης σας σημαντικά μέσα σε μια εβδομάδα.

3. Μειώστε το αλκοόλ. Ενώ πολλοί καταφεύγουν σε ένα μπουκάλι κρασί για να ξεπεράσουν τα προβλήματα, αυτό που πετυχαίνουν είναι να επιβαρύνουν την κατάσταση τους. Το αλκοόλ ναρκώνει τον εγκέφαλο, αν και δύο ποτηράκια μπορεί να ανεβάζουν την διάθεση, το περισσότερο δημιουργεί κατάθλιψη και διαταραχές ύπνου.

4. Και πάνω που μιλάμε για ύπνο. Πρέπει να κοιμάστε περισσότερο. Δεν χρειάζεται να είμαστε ειδικοί για να καταλάβουμε ότι όταν δεν κοιμόμαστε αρκετά νιώθουμε εξαντλημένοι, δεν έχουμε όρεξη για δουλειά και ξεχνάμε εύκολα. Ο ύπνος τονώνει το σώμα και διώχνει το άγχος.

5. Αποφύγετε τα delivery. Τα φαγητά πλούσια σε λίπος, αλάτι, ζάχαρη και η καφεΐνη βλάπτουν τον οργανισμό. Τρώγοντας ανθυγιεινά χάνετε την ικανότητα να διαχειριστείτε το στρες. Αν θέλετε να τσιμπολογήσετε κάτι προτιμήστε τους ξηρούς καρπούς, τα λαχανικά ή τα αποξηραμένα φρούτα.

6. Ο προϊστάμενος ξέσπασε πάνω σας; Δεν έχει προσωπικά μαζί σας. Μην το παίρνετε προσωπικά μπορεί να βρεθήκατε την λάθος στιγμή στο λάθος μέρος. Δεν ήρθε το τέλος του κόσμου.

7. Μην μεγαλοποιείτε τις καταστάσεις. Δώστε την σωστή διάσταση στα γεγονότα, δεν είναι και τόσο σημαντικό αν το γάλα τελείωσε και δεν έχετε να βάλετε στο καφέ σας. Αν ανατρέξετε στο παρελθόν θα διαπιστώσετε ότι καθημερινά αγχώνεστε για ασήμαντες λεπτομέρειες.

8. Το μολύβι είναι καλύτερο από το «ξίφος». Νιώθετε ότι θα εκραγείτε; Αποτυπώστε τις σκέψεις και τα συναισθήματα σας πάνω στο χαρτί θα βοηθήσει στην ψυχολογία σας.

9. Εκτονωθείτε με την γυμναστική. Αν το γράψιμο δεν είναι το δυνατό σας σημείο δοκιμάστε την γυμναστική, θα ηρεμήσετε πνεύμα και σώμα. Αυτή την φράση πρέπει να την επαναλαμβάνεται συνέχεια σε περιόδους που υπάρχει ένταση.

10. Τέλος καταφύγετε σε δροσερές αγορές για να τονώσετε την αυτοπεποίθηση σας.

Σκεφθείτε κάτι καταστροφικό που σας είχε συμβεί πριν ένα χρόνο, ένα μήνα, ή πριν μια εβδομάδα. Πιστεύεται ακόμη ότι είναι καταστροφικό; Μάλλον όχι, και σύντομα ακόμη και αυτό που τώρα σας ταλαιπωρεί θα είναι παρελθόν. Ο Αύγουστος πλησιάζει τι κάθεστε; Διαλέξτε ένα καινούργιο μπικίνι και αναζητήστε την ηρεμία σας κοντά στην θάλασσα. Δεν υπάρχει καλύτερο αγχολυτικό από τη θάλασσα και το νερό.