Δώστε χρώμα στην ζωή σου!

11.06.2008
Λένε ότι η ζωή είναι μικρή και πρέπει να την απολαμβάνουμε. Αυτό όμως το ξεχνάμε όταν ερχόμαστε αντιμέτωπες με το άγχος και την ρουτίνα της καθημερινότητας. Πολλές γυναίκες τα δίνουν όλα για να κάνουν τους

Λένε ότι η ζωή είναι μικρή και πρέπει να την απολαμβάνουμε. Αυτό όμως το ξεχνάμε όταν ερχόμαστε αντιμέτωπες με το άγχος και την ρουτίνα της καθημερινότητας. Πολλές γυναίκες τα δίνουν όλα για να κάνουν τους άντρες ευτυχισμένους, και παραμελούν τα θέλω τους! Αν νιώθετε ότι η ζωή σας κινείται στον αυτόματο πιλότο ήρθε η στιγμή να πάρετε το τιμόνι στα χέρια σας. Εμείς σας δίνουμε ιδέες!

*Πείτε αντίο στην δίαιτα (έστω και για ένα Σαββατοκύριακο). Συνήθως αποφεύγετε τα μπισκότα που σας προσφέρουν στο γραφείο, μετράτε συνέχεια τις θερμίδες και νιώθετε ότι κάνατε κάτι «κακό» ακόμη και αν φάτε ένα κομμάτι από την τούρτα των γενεθλίων σας! Στο παρελθόν έχετε καταναλώσει ατελείωτες ώρες συζητώντας με τις φίλες σας τις ατέλειες του σώματος σας. Τι βαρετό! Κάνετε ένα διάλειμμα. Απολαύστε ένα ποτήρι κρασί, μια καρμπονάρα ή ένα κομμάτι από το αγαπημένο σας γλυκό. Τόσο καιρό που τρώτε σαλάτες δεν έχετε δει καμία φοβερή αλλαγή, δεν θα παχύνετε αν δοκιμάσετε μερικά νόστιμα πιάτα παρέα με τους φίλους σας. Και το καλύτερο! Θα έχετε καλύτερες και περισσότερες αναμνήσεις από αυτά τα γεύματα!

*Διακοπές (Πηγαίνετε ακόμη και μόνη σας) Ονειρεύεστε εδώ και χρόνια ένα ταξίδι στην Ρώμη, αλλά ποτέ δεν βρίσκετε το χρόνο ή την παρέα να μοιραστείτε αυτή την εμπειρία. Παραδεχτείτε το! Είναι πιο εύκολο να βρίσκουμε δικαιολογίες από το να κλείνουμε εισιτήρια. Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν υπάρχει η «κατάλληλη στιγμή» για να κάνετε κάτι φανταστικό. Αν το τολμούσατε θα είχατε να μοιραστείτε περισσότερες εμπειρίες. Πρέπει να βρείτε το χρόνο και παρακαλώ θυμηθείτε ότι δεν χρειάζεστε σύντροφο για να δοκιμάσετε το τιραμισού στο Κάπρι (που ξέρετε μπορεί να τον βρείτε εκεί!)

*Κόψτε τις πιστωτικές κάρτες. Ο μισθός δεν σας φτάνει και αναγκάζεστε να φορτώνετε τις κάρτες. Οι δόσεις των καρτών σας πνίγουν. Διαλέξτε ένα πρόγραμμα μεταφοράς υπολοίπου και παράλληλα ανοίξτε έναν αποταμιευτικό λογαριασμό. Μπορείτε να μειώσετε τα προσωπικά σας έξοδα αν παίρνετε καφέ και φαγητό από το σπίτι και αν πίνετε λιγότερα Κις ρουαγιάλ όταν πηγαίνετε στο αγαπημένο σας μπαρ.

*Μην ασχολείστε με το τι κάνουν οι «κοσμικοί» και οι σταρ του Χόλλυγουντ. Διαβάζετε μετά μανίας ότι αφορά την ζωή των «σταρ», και προσπαθείτε να μιμηθείτε το λάιφ στάιλ τους. Τι φοράνε, που διασκεδάζουν, που πάνε διακοπές. Έχετε φτάσει να γνωρίζετε περισσότερα για την προσωπική ζωή της Πάρις Χιλτον παρά για των δικών σας ανθρώπων. Κόψτε τα κουτσομπολίστικα περιοδικά και προσγειωθείτε στην πραγματικότητα. Κοιτάξτε πως ζει ο κόσμος γύρω σας, θα νιώσετε πολύ καλύτερα για τον εαυτό σας!

*Βγείτε ραντεβού με τον εαυτό σας. Αποκλειστικά. Θέλετε να βρείτε έναν σύντροφο με τον οποίο θα μπορέσετε να ζήσετε μαζί και να κάνετε παιδιά, από την άλλη ένα αποτυχημένο ραντεβού για καφέ μπορεί να σας σπάσει τα νεύρα. Αν τα ραντεβού έχουν γίνει εφιάλτης είναι καιρός να κάνετε περισσότερη παρέα με τον εαυτό σας. Βρείτε καινούργια ενδιαφέροντα. Ανακαλύψτε εστιατόρια και καφέ, επισκεφθείτε εκδηλώσεις που γίνονται στην περιοχή σας, ίσως εκεί τελικά συναντήσατε πιο εύκολα τον άντρα των ονείρων σας!

*Κάνετε την δουλειά των ονείρων σας. Ξέρετε ότι τα οικονομικά τα σιχαίνεστε και στην πραγματικότητα θέλετε να γίνετε συγγραφέας αλλά πλησιάζετε τα 30 και είναι πολύ αργά. Σωστά; Λάθος! Ποτέ δεν είναι αργά να ασχοληθείτε με αυτό που θέλετε και ταυτόχρονα να βγάζετε χρήματα. Απλά πρέπει να κινηθείτε έξυπνα. Δημιουργήστε ένα μπλοκ, ακολουθήστε μαθήματα ή πουλήστε τα κουλουράκια που φτιάχνετε μόνη σας. Αυτό που έχει σημασία είναι να μην μείνετε με το παράπονο ότι δεν δοκιμάσατε τις δυνάμεις σε αυτό που θέλατε!

*Τολμήστε στο σεξ. Ο γείτονας σου είναι τρομερά σέξι. Έχεις καταλάβει ότι του αρέσεις αφού κάθε φορά που σε συναντά σου κλείνει το μάτι. Όλες μας κυνηγάμε να βρούμε την αγάπη, αλλά δεν είναι κακό να υποκύπτουμε στις επιθυμίες μας. Αρκεί να παίρνουμε τις σωστές προφυλάξεις, σωματικές και ψυχικές. Πάνω του λοιπόν. Γιατί όχι;

*Αντιμετωπίστε στους χειρότερους φόβους σας. Φοβάστε τις κατσαρίδες, τα ποντίκια, τα αεροπλάνα, τις δημόσιες ομιλίες; Οτιδήποτε μπορεί να σας κάνει να τρέμετε; Δεν σας προτείνουμε να κοιμηθείτε σε νεκροταφείο, αλλά θα σας κάνει καλό αν έστω και με μικρά βήματα αντιμετωπίσετε τους φόβους σας. Θα τονώσει την αυτοπεποίθηση σας.

*Απελευθερωθείτε από το παρελθόν. Έχετε το ίδιο κούρεμα από το σχολείο, μπορεί τότε να ήταν χαριτωμένο αλλά έχουν περάσει αρκετά χρόνια. Δοκιμάζοντας αλλαγές στο μακιγιάζ, το ντύσιμο ή το χτένισμα θα σας βοηθήσουν να δείτε τον εαυτό σας με άλλα μάτια!