Θέλεις να αδυνατίσεις; Πίστεψέ το!

06.06.2008
Θέλετε να αδυνατίσετε; Αυτό είναι πολύ απλό, αρκεί να το πιστέψετε! Ελέγχοντας το συνειδητό και το υποσυνείδητο μας μπορούμε να απαλλαγούμε από τα περιττά κιλά, αλλά και να μην τα ξαναπάρουμε

Θέλετε να αδυνατίσετε; Αυτό είναι πολύ απλό, αρκεί να το πιστέψετε! Ελέγχοντας το συνειδητό και το υποσυνείδητο μας μπορούμε να απαλλαγούμε από τα περιττά κιλά, αλλά και να μην τα ξαναπάρουμε, αρκεί να δηλώσουμε στον εαυτό μας και τους γύρω μας «ότι το φαγητό δεν παχαίνει».

Η διαδικασία αυτή μας προτρέπει να υιοθετήσουμε ένα μόνιμο τρόπο σκέψης και να μειώσουμε στο ελάχιστο τα υποσυνείδητα, αρνητικά μηνύματα για το φαγητό. Από την στιγμή που θα κατέχετε τα "κλειδιά της διαδικασίας" θα μπορέσετε μια για πάντα να απελευθερωθείτε από την εξάρτηση του φαγητού. Για να γιατρέψουμε τον εαυτό μας θα πρέπει να μάθουμε ότι: *Το σώμα έχει την ιδιότητα της αυτοίασης. -Το μυαλό δημιουργεί τις καταστάσεις. *Το συναισθήματα επηρεάζουν το σώμα μας και τέλος η τροφή είναι ενέργεια.

Η συγγραφέας του βιβλίου "FFF" υποστηρίζει ότι αν πραγματικά συγκεντρωθούμε στο στόχο μας, θα αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο το σώμα μας αντιμετωπίζει το φαγητό. Θα τρώμε δηλαδή γλυκά και ζυμαρικά και δεν θα κερδίζουμε ούτε γραμμάριο. Οι παρακάτω πνευματικοί κανόνες θα μας βοηθήσουν να πετύχουμε τους στόχο μας.

Σταθερότητα: Σύμφωνα με αυτό τον κανόνα θεωρούμε αληθινό οτιδήποτε ισχύει σταθερά για τον καθένα. Για παράδειγμα αν ήταν αλήθεια ότι τα μπισκότα παχαίνουν, αυτό θα συνέβαινε σε όλους. Βλέπουμε όμως ανθρώπους να τρώνε και δεν παχαίνουν.

Αναλογία: Θα πρέπει να πάψουμε να κάνουμε αρνητικές σκέψεις για το σώμα μας. Όσο σκεφτόμαστε κάτι, τόσο πιο πιθανό είναι μας συμβεί.

Ένταση: Αν σκέφτεστε κάτι με ένταση και το θέλετε πολύ, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι εντυπωσιακά.

Και τέλος «Ότι σπέρνεις θερίζεις». Οι σκέψεις είναι όπως οι σπόροι. Αυτό που φυτεύεις παίρνεις. Το ίδιο ισχύει και για το μυαλό. Αυτά που σκεφτόμαστε αργά ή γρήγορα έχουν αντίχτυπο στο σώμα μας. Αν πιστεύουμε ότι οτιδήποτε τρώμε μας παχαίνει ενεργοποιούμε μια διαδικασία που θα καταλήξει στο να πάρουμε βάρος. Αν λέμε το αντίθετο δηλαδή ότι τρώμε και αδυνατίζουμε, θα έχουμε θετικά αποτελέσματα. Το σώμα μας έχει την σοφία να αποβάλλει κιλά. Πρέπει να το εμπιστευτούμε και εκείνο θα επιστρατεύσει το μηχανισμό που χρειάζεται ώστε να καταστρέψει οτιδήποτε βλαβερό και αντιαισθητικό υπάρχει μέσα σε αυτό.