Πώς να διατηρήσεις την ηρεμία σου!

23.05.2008
Στις μέρες μας η ηρεμία θεωρείται «αφύσικη» κατάσταση. Ακόμα κι αν πιστεύουμε ότι βρήκαμε κάτι που μας ηρεμεί αυτό πολλές φορές αποδεικνύεται ότι είναι μάλλον η ηρεμία που επικρατεί πριν ξεσπάσει

Στις μέρες μας η ηρεμία θεωρείται «αφύσικη» κατάσταση. Ακόμα κι αν πιστεύουμε ότι βρήκαμε κάτι που μας ηρεμεί αυτό πολλές φορές αποδεικνύεται ότι είναι μάλλον η ηρεμία που επικρατεί πριν ξεσπάσει η καταιγίδα? Γι’ αυτό θα πρέπει να βρούμε τρόπους να κοντρολάρουμε τα νεύρα μας.

Μια καλή ιδέα όταν βρίσκεσαι σε δύσκολη θέση είναι να παίρνεις μια βαθιά ανάσα, εκτός βέβαια και αν βρίσκεσαι κάτω από το νερό! Μια βαθιά ανάσα κρατάει τους πνεύμονες απασχολημένους όταν είσαι έτοιμη να πεις κάτι για το οποίο μπορεί αργότερα να μετανιώσεις. Αντί να έχετε ένα «κουμπί πανικού», είναι πολύ πιο χρήσιμο να διαθέτετε ένα «κουμπί ηρεμίας» για να το πατάτε όταν σας πιάνει άγχος θυμίζοντας παράλληλα στον εαυτό σας ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι χειρότερα. Ακόμη και αν χειροτερέψουν θυμηθείτε ότι όλα μπορούν να ξεπεραστούν. Η σκέψη αυτή σας βοηθάει να ξεπεράσετε την κρίση.

Όταν νιώθετε τους ρυθμούς της καρδιάς σας να ανεβαίνουν εξαιτίας του άγχους,, επικεντρώστε την προσοχή σε κάτι διαφορετικό από αυτό που συμβαίνει γύρω σας. Προσπαθήστε να μείνετε για λίγο μόνοι σας και βάλτε σε μια τάξη τις σκέψεις σας. Φέρτε στο μυαλό σας εικόνες και σκέψεις που σας ηρεμούν. Αγαπημένα πρόσωπα, καλοκαιρινές διακοπές ή ειδυλλιακά τοπία.

Πολλοί επιλέγουν τα ηρεμιστικά χάπια για να ελέγχουν τα νεύρα τους, αυτή όμως είναι μια λύση που δεν βοηθάει να αντιμετωπίσουμε κατά πρόσωπο τη ζωή μας και τα προβλήματα της καθημερινότητα. Είναι προτιμότερο να επιλέγουμε πιο φυσικούς τρόπους όπως είναι ένα χλιαρό μπάνιο ή ένα μασάζ. Όταν νιώσετε ότι δεν μπορείτε με τίποτα να χαλαρώσετε καλό θα ήταν να επισκεφτείτε έναν ειδικό, για να δείτε τα βαθύτερα αίτια του άγχους σας.