Αntigravity yoga για κορμί πουπουλένιο [video]

11.11.2010
Αποτελεί την τελευταία τρέλα του fitness στη Νέα Υόρκη και είναι τόσο διασκεδαστική όσο και αποτελεσματική ως μέθοδος. Η antigravity yoga, η γιόγκα που αψηφά τη βαρύτητα, στηρίζεται στις κλασικές πόζες και στάσεις της γιόγκα, μόνο που αυτές εκτελούνται πάνω σε μια υφασμάτινη κούνια που κρέμεται από το ταβάνι του γυμναστηρίου.

Δεν χρειάζονται σούπερ μηχασνήματα, δεν απαιτούνται περίπλοκες τεχνικές για να χτίσεις το ιδανικό σώμα που ονειρεύεσαι. Απλά, δοκίμασε την antigravity yoga.

Αποτελεί την τελευταία τρέλα του fitness στη Νέα Υόρκη και είναι τόσο διασκεδαστική όσο και αποτελεσματική ως μέθοδος. Η antigravity yoga, η γιόγκα που αψηφά τη βαρύτητα, στηρίζεται στις κλασικές πόζες και στάσεις της γιόγκα, μόνο που αυτές εκτελούνται πάνω σε μια υφασμάτινη αιώρα που κρέμεται από το ταβάνι του γυμναστηρίου.


Εφευρέτης της AntiGravity Yoga που αυτή τη στιγμή θα την βρεις μόνο στη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και το Μαϊάμι -και πριν από μερικές ημέρες η εν λόγω μέθοδος έκανε το ντεμπούτο της στο Λονδίνο- είναι ο Κρίστοφερ Χάρισον (Christopher Harrison) που χρησιμοποίησε μια απλή μεταξένια αιώρα και κατάφερε να δώσει το κάτι παραπάνω που έλειπε στη γιόγκα, δίνοντας της μια αβαρή διάσταση και συνδυάζοντάς την και με βασικές κινήσεις του πιλάτες.

Ο Χάρισον και η ομάδα ακροβατών του, έχουν συνεργαστεί σε μεγάλα σόου των Μπρίτνει Σπίαρς αλλά και του 50 Cent!

Όλη η μαεστρία της μεθόδου βρίσκεται στην υφασμάτινη αιώρα που σου επιτρέπει να κινείς έτσι το κορμί σου, όπως ποτέ δεν θα μπορούσε στις τυπικές ασκήσεις γιόγκα στο έδαφος.


Τα οφέλη της ΑntiGravity Yoga είναι πολλά και περιληπτικά μπορούμε να αναφέρουμε τα εξής:

-Διώχνεις την πίεση από τις αρθρώσεις του σώματος.

-Ευθυγραμμίζεις τη σπονδυλική στήλη που υποφέρει από την καθιστική ζωή που κάνουμε

-Αποκτάς πιο δυνατό κορμό και καλύτερη στάση του σώματος

-Μπορείς να εκτελέσεις και τις πιο δύσκολες στάσεις γιόγκα για περισσότερο χρόνο

- Τεντώνεις το κορμί σου καλύτερα από ποτέ

-Βελτιώνεις τη συνολική ευλυγισία του σώματος

-Τρικέφαλοι και δικέφαλοι σμιλεύουν και δυναμώνουν

Και μην ανησυχείς! Η υφασμάτινη αιώρα μπορεί να κρατήσει βάρος 450 κιλών περίπου! Οπότε ξεπέρνα το φόβο σου και γίνε μια σούπερ γυμνασμένη ακροβάτισσα!

Για να δεις πως περίπου γίνεται ένα μάθημα ΑntiGravity Yoga, παρακολούθησε το άκρως διαφωτιστικό βίντεο που ακολουθεί:

Επιμέλεια: Κατερίνα Πατούλια

Μοντάζ: Μαίρη Ρίζου