Γίνε κορμάρα όπως η Σκάρλετ στον "Ironman"

11.05.2010
H Σκάρλετ Γιόχανσον και η Γκουίνεθ Πάλτροου συμμετέχουν στο πρωταγωνιστικό καστ της ταινίας "Ironman". Σαν κορίτσια στο πλευρό ενός σούπερ ήρωα, έπρεπε ν' αποκτήσουν κι αυτές κορμί από σίδερο για να χωρέσουν στις θεόστενες φόρμες τους.
H Σκάρλετ Γιόχανσον (Scarlett Johansson) και η Γκουίνεθ Πάλτροου (Gwyneth Paltrow) συμμετέχουν στο πρωταγωνιστικό καστ της ταινίας "Ironman". Σαν κορίτσια στο πλευρό ενός σούπερ ήρωα, έπρεπε ν' αποκτήσουν κι αυτές κορμί από σίδερο για να χωρέσουν στις θεόστενες φόρμες τους.

Όμως πώς κατάφεραν οι δύο νεαρές ηθοποιοί να χτίσουν τέτοιο κορμί και ποιά μυστικά από την γυμναστική τους μπορείς να υιοθετήσεις κι εσύ στο ημερήσιο σου πρόγραμμα; Σκάρλετ και Γκουίνεθ αποκαλύπτουν τα μυστικά τους στο βίντεο που ακολουθεί στο τέλος του άρθρου.

'Όσο για το ακριβές πρόγραμμα άσκησης της Γιόχανσον, ο προπονητής της Μπόμπι Στρομ μας δίνει τις ακριβείς λεπτομέρειες:

"Το κλειδί στην γυμναστική της Σκάρλετ ήταν η καθημερινή εναλλαγή των ασκήσεων για να μην βαριέται" αποκαλύπτει ο Στρομ και συνεχίζοντας τονίζει:

"Ήθελα να την βλέπω καθημερινά να προσπαθεί για το καλύτερο. Κάναμε μαζί πολλές ασκήσεις ισορροπίας και εκγύμνασης του κορμού της ενώ της άρεσαν πολύ και οι ασκήσεις ενδυνάμωσης γιατί ένιωθε πιο δυνατή μέρα με την ημέρα. Θυμάμαι ότι την πρώτη ημέρα η Σκάρλετ φρίκαρε πραγματικά γιατί όλα φαίνονταν πολύ δύσκολα στα μάτια της. Όμως στο τέλος των πέντε μηνών προπόνησης που κάναμε είχε πλέον αλλάξει όλος ο τρόπος ζωής της. Περιόρισε την κατανάλωση αλατιού και τώρα μπορεί να εξασκείται μαζί με το σύζυγό της Ράιαν Ρέινολντς τρεις φορές την εβδομάδα".

Κάνε κι εσύ κάποιες από τις ασκήσεις που βοήθησαν την Γιόχανσον να σμιλεύει το σώμα της. Μπορείς να την κάνεις οπουδήποτε και θα βοηθήσουν στην ενδυνάμωση σου. Η μία πρέπει να γίνεται μετά την άλλη, έπειτα ξεκουράζεσαι για 60 δευτερόλεπτα και επαναλαμβάνεις το κυκλικό πρόγραμμα.
Πους απς αλά Σκάρλετ: πέφτεις στην θέση για πους απ με τα πόδια ενωμένα και τα χέρια με τους ώμους απομακρυσμένα. Χαμηλώνεις μέχρι το στήθος να φτάσει μερικά εκατοστά από το έδαφος. Καθώς επιστρέφεις στην αρχική θέση, στηρίζεσαι στο αριστερό χέρι (για να ισορροπήσεις) και σηκώνεις το δεξί στο πλάι. Επιστρέφεις ψηλά και κάνεις 5 επαναλήψεις. Δεν χρειάζεται να βιαστείς. Έτσι θα δουλέψεις χέρια, ώμους, στήθος και κορμό.

Θα πέσω στα πόδια σου: στάσου όρθια με τα πόδια και τους ώμους ανοιχτά και τα χέρια στα πλάγια. Κάνε ένα βήμα πίσω με το αριστερό πόδι και με το δεξί άρχισε να πιέζεις μπροστά και κάτω σαν να βυθίζεσαι. Κινήσου όσο πιο αργά μπορείς (το κατέβασμα θα σου πάρει 5 δεύτερα περίπου). Έπειτα, επιστρέφεις αργά στην αρχική θέση. Συνέχισε τ' ανεβοκατεβάσματα για μισό λεπτό περίπου και έπειτα άλλαξε πόδια. Έτσι θα γυμνάσεις τα πόδια και όλο το κάτω μέρος του σώματος.

Θα κάνεις τον πελεκάνο: στάσου με τα πόδια ενωμένα. Λύγισε ελαφρά το αριστερό πόδι και σήκωσε το δεξί προς τα πίσω μέχρι να σχηματίσει μια ορθή γωνία. Σκύψε ελαφρά προς τα εμπρός ενώ τραβάς όσο μπορείς το πόδι πίσω σου. Θα νιώσεις ένα δυνατό τράβηγμα στους γλουτούς και την γάμπα του ανασηκωμένου ποδιού. Για μεγαλύτερη ισορροπία άπλωσε το αριστερό χέρι μπροστά. Επιστρέφεις στην αρχική θέση και αλλάζεις πόδια. Κάνεις 10 με 12 επαναλήψεις. Έτσι θα γυμνάσεις γλουτούς, πόδια και κορμό.

Σαν τα βατραχάκια: Στέκεσαι με τα πόδια και τους ώμους ανοιχτούς και τα χέρια στη μέση. Αρχίζεις να χαμηλώνεις σαν να προσπαθείς να καθίσεις και ξαφνικά αναπηδάς ψηλά σαν βατραχάκι. Προσγειώνεσαι απαλά με τα γόνατα ελαφρά λυγισμένα για ν' αποφύγεις τραυματισμούς. Και συνεχίζεις για το επόμενο κάθισμα. Επανάλαβε 10 φορές χωρίς διαλείμματα. Έτσι γυμνάζεις πόδια γλουτούς αλλά βελτιώνεις και την αντοχή σου.

Επιμέλεια- Απόδοση: Κατερίνα Πατούλια