Κάντε του μασάζ!

26.09.2001
Αν σας παραπονεθεί για το πιασμένο σώμα του, αναλάβετε δράση για να τον ανακουφίσετε. Είναι πολύ απλό, αρκεί να ακολουθήσετε τις προτάσεις μας!
Αν σας παραπονεθεί για το πιασμένο σώμα του, αναλάβετε δράση για να τον ανακουφίσετε. Είναι πολύ απλό, αρκεί να ακολουθήσετε τις προτάσεις μας!
- Το μασάζ του κορμού ξεκινά από το μπροστινό μέρος. Βάλτε μια τυλιγμένη πετσέτα κάτω από το κεφάλι και τα γόνατα για μεγαλύτερη άνεση.
1. Το χαΐδεμα του στήθους: Βάλτε το ένα χέρι σας πάνω στο άλλο στην αρχή στη δεξιά πλευρά του στήθους και μετά στην αριστερή. Χαϊδέψτε, ξεκινώντας από το στήθος μέχρι τους ώμους και γύρω από αυτούς. Κάντε το τρεις φορές από την κάθε πλευρά.
2. Τσίμπημα: Τσιμπήστε ελαφρά το στήθος χρησιμοποιώντας το δείκτη και τον αντίχειρα. Έπειτα, χαϊδέψτε αυτό το τμήμα από τη μέση ως το λαιμό.
3. Το χαΐδεμα του σβέρκου: Ξεκινήστε με τα χέρια στο πάνω μέρος της πλάτης και κατά μήκος του σβέρκου. Κάντε μικρές κυκλικές κινήσεις πιέζοντας ελαφρά με τις άκρες των δακτύλων σας ως τη βάση του κεφαλιού.
- Οι μύες της πλάτης είναι συχνά πιασμένοι γι' αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Προσέξτε να μην πιέζετε ποτέ πάνω στη σπονδυλική στήλη.
1. Το μήκος της πλάτης: Ακουμπήστε τα χέρια σας στο κάτω μέρος της πλάτης δίπλα από τη σπονδυλική στήλη και λυγίστε τους αντίχειρες. Χαϊδέψτε την πλάτη προς τα πάνω και κινήστε τα χέρια σας γύρω από τους ώμους και, κατεβάζοντάς τα από το πλάι, φέρτε τα στην αρχική θέση. Επαναλάβετε τρεις φορές.
2. Κυκλικές κινήσεις με τους αντίχειρες: Ξεκινήστε από το ύψος των ωμοπλατών κάνοντας με τον αντίχειρα κυκλικές κινήσεις κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης μέχρι το σβέρκο.
3. Μαλάξεις: Με το ένα χέρι πάνω στο άλλο κάνετε μικρές κυκλικές κινήσεις από τη βάση του σβέρκου μέχρι τους ώμους. Οι κινήσεις σας πρέπει να είναι πιο έντονες στην περιοχή γύρω από την ωμοπλάτη (η κίνηση των δακτύλων προς τα έξω).
4. Πάτημα και ζύμωμα: Γονατιστοί, πατήστε την αντίθετη από εσάς πλευρά δυνατά με τα δυο χέρια, από τη μέση προς τους ώμους. Ταυτόχρονα, τραβάτε τους μυς, τους πατάτε και τους ξαναφήνετε. Επαναλάβετε το ίδιο από την άλλη πλευρά.
5. Χτυπήματα με τις άκρες των χεριών σας: Χτυπήστε με τις άκρες των χεριών σας από τα πλαϊνά προς τα πάνω στους ώμους αποφεύγοντας τις ωμοπλάτες. Αποφύγετε τα χτυπήματα στην περιοχή των νεφρών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ