Αρκεί μία μονάχα ασκήση για τέλειους γλουτούς στο λεπτό!

13.07.2018
Αρκεί μία μονάχα ασκήση για τέλειους γλουτούς στο λεπτό!
Ναι, προλαβαίνεις να τους τονώσεις πριν φύγεις για διακοπές!

Είναι από τους μεγαλύτερους μύες στο σώμα και έχουν μία πολύ σοβαρή λειτουργία: να προστατεύουν τη μέση και την σπονδυλική σου στήλη. Ο λόγος για τους μείζονες γλουτιαίους σου μύες, αλλιώς γνωστοί και ως γλουτοί. Ακόμα κι αν δεν γεννήθηκες με... βραζιλιάνικο γονίδιο, ακόμα κι αν μετράς αντίστροφα μέρες μέχρι τις διακοπές σου, υπάρχει ένας γρήγορος τρόπος να τονώσεις τους γλουτούς σου!

Μια μονάχα άσκηση αρκεί και σίγουρα την ξέρεις αλλά την κάνεις σωστά; Σύμφωνα με την pilates personal trainer Hollie Grant, οι τέλειοι γλουτοί θέλουν και το τέλειο βαθύ κάθισμα. Αν έχεις ήδη βάλει στην προπόνησή σου τη συγκεκριμένη άσκηση αλλά δεν αισθάνεσαι τίποτα στους γλουτούς, τότε κάνεις το πιο συνηθισμένο λάθος.

Διάβασε επίσης: Πώς να χάσεις βάρος χωρίς να μικρύνουν οι γλουτοί σου

Το μυστικό της; Βάλε το βάρος στη φτέρνα του ποδιού και ρίξε πίσω τη λεκάνη, σαν να κάθεσαι σε μια αόρατη καρέκλα. Αν βάζεις βάρος στις μύτες, αντί για τους γλουτιαίους, ενεργοποιούνται οι τετρακέφαλοι. Αν, δε, κάνεις έκταση του ποδιού πίσω και πλάι, ενεργοποιείς και τον μέσο και ελάσσων γλουτιαίο, δουλέυοντας συνολικά την περιοχή.

Η ίδια το εξηγεί τέλεια στο παρακάτω βίντεο από το instagram της.

Τόσο σημαντική είναι αυτή η μικρή διαφορά που η Hollie τονίζει "Μην προσθέσεις βάρη στην άσκηση πριν να κατακτήσεις την τέλεια ευθυγράμμιση. Η σωστή φόρμα είναι πιο σημαντική από τις πολλές επαναλήψεις και τα βάρη".