Εσύ ξέρεις την Goat Yoga; Ή αλλιώς γιόγκα με την... κατσίκα; [vds]

03.05.2017
Για τη γιόγκα έχεις ακούσει, μπορεί μάλιστα και να σου αρέσει. Εάν σου αρέσουν και τα κατσικάκια μπορείς τώρα να τα συνδυάσεις και να ακολουθήσεις τη νέα τάση της goat yoga!

Όλα ξεκίνησαν από μια δασκάλα γιόγκα τη Lainey Morse όταν είδε ότι κατά τη διάρκεια του μαθήματος στη φάρμα της στο Όρεγκον οι μαθητές της όχι απλώς δεν ενοχλούνταν από τα κατσικάκια που περπατούσαν ανάμεσά τους αλλά αντίθετα ήταν ενθουσιασμένοι. «Τα χαμόγελα στο πρόσωπό τους όταν έρχονταν σε επαφή με τα κατσικάκια ήταν σίγουρα ευλογία» υποστηρίζει. Έτσι γεννήθηκε η Goat Yoga!

Τα κατσικάκια κατά τη διάρκεια της πρακτικής περπατάνε ανάμεσα στους ασκούμενους, τους μυρίζουν, τους αγγίζουν. Και όποιος θέλει μπορεί να διακόψει το μάθημα για να τα χαϊδέψει ή να τα αγκαλιάσει. «Όταν έρχεσαι σε ένα μάθημα της Goat Yoga αναγκάζεσαι να αποβάλλεις το στρες καθότι ξεχνιέσαι με έναν πολύ ευχάριστο τρόπο. Είναι πολύ θεραπευτικό και αγγίζει τον ψυχισμό των ανθρώπων με ασυνήθιστο τρόπο. Το δοκιμάζουν ακόμα και άτομα που δεν έχουν κάνει ποτέ γιόγκα, μόνο και μόνο επειδή τους αρέσουν τα ζώα». Και από ότι φαίνεται η Morse έχει δίκιο γιατί υπάρχει μια λίστα αναμονής 600 ανθρώπων για να παρακολουθήσουν ένα της μάθημα, ενώ πολλοί είναι διατεθειμένοι να ταξιδέψουν εκατοντάδες χιλιόμετρα για να το καταφέρουν.

«Πολλοί έχουν ακούσει για τη θεραπευτική επαφή με σκύλους ή άλογα, αλλά οι κατσίκες είναι το καλύτερο ζώο για θεραπεία» υποστηρίζει η Morse. «Είναι ήρεμες, αστείες και ακόμη και όταν μηρυκάζουν είναι σα να είναι σε κατάσταση διαλογισμού. Είναι τόσο επικεντρωμένες σε αυτό που είναι πραγματικά χαλαρωτικό να τις παρακολουθείς. Οι άνθρωποι αναζητούν απεγνωσμένα κάτι που να είναι αγνό και ήρεμο. Είναι απίθανο να εξακολουθείς να πονάς ή να είσαι στενοχωρημένος με όλα αυτά τα κατσικάκια να χοροπηδούν γύρω σου». Δες και το βίντεο.