The Salad Project:  Η υγιεινή διατροφή στα καλύτερα της!

The Salad Project:  Η υγιεινή διατροφή στα καλύτερα της!
Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου και σηματοδοτεί τα επιτεύγματα των γυναικών όλου του κόσμου για πάνω από έναν αιώνα. Εμείς επιλέξαμε να σας παρουσιάσουμε δύο γυναίκες που πέτυχαν να δημιουργήσουν στην Ελλάδα το πιο ιδιαίτερο Project που στόχο έχει την ώθηση και την αλλαγή στο κομμάτι των διατροφικών επιλογών. Ο λόγος για τις Εβίτα και Θάλεια Λεκάκη οι οποίες κατάφεραν με το The Salad Project να δώσουν άλλο αέρα στο κομμάτι της υγιεινή διατροφής και να αλλάξουν όσα πιστεύαμε μέχρι σήμερα.

To The Salad Project μπήκε στη ζωή μας το 2014 με κύριο στόχο να συμβάλλει στην προάσπιση της υγείας. Το φιλόδοξο αυτό εγχείρημα ήρθε να αποδείξει πως ένα υγιεινό γεύμα μπορεί ταυτόχρονα να είναι και νόστιμο. Εδώ εμπράκτως θα διαπιστώσει κανείς πως μία σαλάτα μπορεί να γίνει το καλύτερο πλήρες γεύμα που μπορεί να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς. Στο μενού θα βρείτε συναρπαστικούς συνδυασμούς αποτελούμενους από τα πιο φρέσκα υλικά. Η Εβίτα και η Θάλεια Λεκάκη που βρίσκονται πίσω από το The Salad Project πιστεύουν ακράδαντα πως φαγητό δε σημαίνει σκληρή δίαιτα, αλλά κυρίως σωστή διατροφή.

27658422 10215687502359243 860063956 n

Ποια ανάγκη ήρθε να καλύψει το The Salad Project;


Την ανάγκη να τρεφόμαστε πιο υγιεινά, ειδικά σε ένα εργασιακό περιβάλλον που οι απαιτήσεις είναι πολλές και ο χρόνος για να προσέξει κάποιος την διατροφή του ελάχιστος. Είμαστε πλέον εμείς εδώ!

Τι μήνυμα έρχεται να δώσει τελικά το The Salad Project στον σύγχρονο καταναλωτή και ποια είναι τα πλεονεκτήματα του concept;


Το κυρίαρχο μήνυμα που θέλουμε να δώσουμε είναι ότι η υγιεινή διατροφή, μπορεί να είναι γευστική, προσιτή και γρήγορη αλλά όχι πρόχειρη και ακριβώς αυτό είναι και το πλεονέκτημα μας.

Σε ποια κοινά απευθύνεται το The Salad Project
Αν και γυναικείο εγχείρημα, απευθύνεται σε ΟΛΟΥΣ! Σε όλους τους ανθρώπους που θέλουν το καλύτερο για την υγεία τους. Λόγω του ωραρίου μας (Δευτέρα -Παρασκευή 9.00-17.00), απευθυνόμαστε περισσότερο σε ανθρώπους που εργάζονται και δεν έχουν τον χρόνο να φτιάξουν κάτι υγιεινό, για να το πάρουν μαζί τους στη δουλειά. Βέβαια αν κάποιος είναι στο σπίτι και θέλει μια μέρα να αναλάβει κάποιος άλλος το μαγείρεμα, είμαστε έτοιμοι και γι’ αυτό!

Το The Salad Project είναι ένα concept με πράσινη φιλοσοφία.

Για εμάς, το να διασφαλίσουμε ότι οι επιλογές μας είναι “πράσινες” και να επιλέγουμε συνειδητά προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον είναι θέμα πολιτισμού. Aπό το ξεκίνημα μας, το 2014, χρησιμοποιήσαμε βιοδιασπώμενες συσκευασίες και στο πέρασμα του χρόνου καταφέραμε να γίνουμε ένα απόλυτα eco-friendly κατάστημα, περιορίζοντας σημαντικά την χρήση πλαστικών.

fridays00691 edit edit 2 αντίγραφο

Ποια ήταν η ώθηση ώστε να γίνει πραγματικότητα;

Μεγαλώνοντας, κάνοντας και οι δύο καθιστικές εργασίες ως στελέχη σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, προέκυψε η ανάγκη να στραφούμε σε πιο σωστά διατροφικά πρότυπα. Κάπως έτσι, γεννήθηκε η ιδέα του The Salad Project και αυτή η ανάγκη αποτέλεσε την ώθηση, για να αφήσουμε τις προηγούμενες δουλειές μας, που δεν είχαν καμία σχέση με τον χώρο της εστίασης, και να ρισκάρουμε ανοίγοντας το 1ο Salad restaurant στην Ελλάδα.

Στη ζωή σας κάνατε πάντοτε υγιεινές διατροφικές επιλογές;


Μας μεγάλωσαν η γιαγιά και ο παππούς, άνθρωποι αρκετά μεγάλοι, που είχαν περάσει δύσκολα στην εποχή τους και έτσι είχαν συνδέσει το φαγητό, κυρίαρχα με την επιβράβευση και την τιμωρία, οπότε και εμείς δεν αναπτύξαμε μια υγιή σχέση μαζί του. Μεγαλώνοντας, αρχίσαμε να μην το συνδέουμε τόσο με ψυχολογικούς παράγοντες κι αυτό μας βοήθησε να γνωρίσουμε καλύτερα το σώμα μας, τις ανάγκες μας και κυρίως το πότε να σταματάμε. Είτε τρώμε κάτι υγιεινό , είτε όχι. Πιστεύουμε στο παν μέτρον άριστον, οπότε φυσικά και κάποιες στιγμές ενδίδουμε σε λιγότερο υγιεινές επιλογές.

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία στο μενού;


Διαλέξαμε να έχουμε αρκετές κατηγορίες με λίγα και ποιοτικά είδη. Μπορεί δηλαδή κανείς, εκτός από σαλάτες, να βρει και σούπες και τορτίγιες και φυσικούς χυμούς, όπου δεν θα έχει μια υπερπληθώρα προϊόντων να τον μπερδέψει, αλλά τόσα προϊόντα ώστε να βρει αυτό που θέλει και ακριβώς όσα χρειάζονται για να είναι η ποιότητα τους η ιδανική.

Μιλήστε μας για τις γευστικές δημιουργίες σας;
Για να πετύχουμε μία απόλυτη ισορροπία μεταξύ θρεπτικών συστατικών και γεύσης, συνεργαζόμαστε με τον Chef Αλέξανδρο Σαραχό και τη διατροφολόγο Βασιλική Λιανίδη (BSc Dietetics, MSc Δημόσιας Υγείας), σε κάθε μενού που βγάζουμε. Έχουμε επιλογές για vegan, για ανθρώπους με δυσανεξία στη γλουτένη.
 Οι σούπες μας, δύο διαφορετικές κάθε ημέρα, παρασκευάζονται καθημερινά με ποιοτικά υλικά και η κρέμα γάλακτος που χρησιμοποιούμε είναι χωρίς καραγενάνη. Τα ψωμάκια για τα sandwiches, ψήνονται καθημερινά για εμάς για να είναι ολόφρεσκα και οι κοτομπουκιές που χρησιμοποιούμε είναι χειροποίητες . Οι μπάρες και τα γλυκά μας, είναι χωρίς ζάχαρη, χωρίς γαλακτοκομικά και χωρίς γλουτένη! 
Όλα τα dressing μας, φτιάχνονται στο κατάστημα, είναι δικές μας συνταγές και διατίθενται προς πώληση και σε 250ml, αν κάποιος θέλει να τα απολαύσει και στο σπίτι. Όλα τα προϊόντα μας, παρασκευάζονται τη στιγμή της παραγγελίας του πελάτη, χωρίς να είναι τίποτα προ-παρασκευασμένο.
Οι χυμοί μας είναι φρέσκοι, χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή συντηρητικών.

33w

Ένα υγιεινό γεύμα μπορεί ταυτόχρονα να είναι και νόστιμο;


Φυσικά! Ακριβώς αυτό ήταν εξ’ αρχής και το ζητούμενο μας, γι’ αυτό επιλέξαμε να έχουμε μία μόνιμη συνεργασία με επαγγελματία Chef. Όταν δημιουργούμε ένα μενού, μας παίρνει τουλάχιστον 4 μήνες πολλών δοκιμών και απορρίψεων μέχρι να καταλήξουμε στο τελικό αποτέλεσμα! Η υγιεινή λοιπόν διατροφή μπορεί πάντοτε να είναι νόστιμη, το έχουμε άλλωστε αποδείξει μετά από σχεδόν 9 χρόνια, πετυχημένης λειτουργίας μας!

Πως είναι να δημιουργεί κανείς με την δίδυμη αδελφή του;


Είναι αρκετά δύσκολο, γιατί είναι πολλά αυτά που καλείσαι να αντιμετωπίσεις ως επιχειρηματίας και ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, οπότε πρέπει να βρεις τις ισορροπίες και την χρυσή τομή σε όλα. Εμείς, ευτυχώς, καταφέραμε και τα βρήκαμε. Πρέπει νομίζω πάντα να θυμάσαι ότι κι εσύ κι ο συνεργάτης σου, όποιος κι αν είναι, δουλεύετε για τον ίδιο σκοπό, έχετε τον ίδιο στόχο. Με γνώμονα αυτό και αμοιβαίες υποχωρήσεις, όλα γίνονται.

Ποιες είναι οι Νο1 επιλογές των πελατών σας;


Η αγαπημένη όλων είναι η Parmesan Crusted Chicken (iceberg, φιλέτο πορτοκαλιού, χειροποίητο κοτόπουλο πανέ, αμύγδαλα, αποξηραμένα cranberries, λευκό σουσάμι και dressing μέλι μουστάρδα). Οι γυναίκες επιλέγουν πιο συχνά την #Lunchtime (πράσινα λαχανικά, φιλέτο μοσχάρι πικάνια, τυρί ricotta, τοματίνια, κρουτόν ολικής, φρέσκα φύλλα βασιλικού, κρεμμύδι ξερό, καβουρδισμένο σουσάμι και dressing μπαλσάμικο). Οι άντρες επιλέγουν πιο συχνά την Crispy Chicken Pasta (πέννες ολικής, χειροποίητο κοτόπουλο πανέ, τοματίνια, σπανάκι baby, νιφάδες φέτας, κρεμμυδάκι φρέσκο και dressing Γιαουρτιού με Κεφίρ.)

Εμείς, για φέτος το καλοκαίρι, θα θέλαμε να σας προτείνουμε την Strawberry Bliss μια σαλάτα με πράσινη βάση, φράουλες, φρέσκα φύλλα δυόσμου, νιφάδες φέτας, παξιμάδια χαρουπιού, βασιλικούς χουρμάδες, κρεμμύδι ξερό και dressing μπαλσάμικο. Δροσερό smoothie, σας προτείνουμε το Mango Django, με γάλα σόγιας με γεύση βανίλια, φρέσκο mango, Μπανάνα, μέλι και λάιμ.

Οι πρώτες ύλες; Ο κατάλογος γενικά προσαρμόζεται και ανανεώνεται με βάση την εποχή;

Σεβόμαστε απόλυτα τον κόσμο που μας επιλέγει, γι αυτό και δίνουμε πολύ μεγάλη σημασία στις πρώτες ύλες μας. Επιλέγουμε εξαιρετικές πρώτες ύλες κι εποχικά υλικά από παραγωγούς με τους οποίους συνεργαζόμαστε χρόνια. Ο Κατάλογος μας ανανεώνεται δύο φορές το χρόνο, θέλοντας να προσφέρουμε στους πελάτες μας νέα προϊόντα και διαφορετικές γεύσεις.

Πόσα καταστήματα υπάρχουν αυτή τη στιγμή;


Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα κατάστημα, στην Αθήνα Λεωφ. Συγγρού 13 και προετοιμάζουμε την επέκταση μας. Αν κάποιος ενδιαφέρεται για franchise, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο email [email protected] και να του δώσουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Με ποια σκέψη θέλετε να φεύγει ο πελάτης σας από το κατάστημα σας;


Το φαγητό για εμάς, είναι μια συνολική εμπειρία. Ξεκινάει από την εξυπηρέτηση που παρέχουμε στον πελάτη μας, συνεχίζει με τη γεύση των προϊόντων μας και ολοκληρώνεται με την αίσθηση που του μένει μετά. Θέλουμε λοιπόν από την αρχή μέχρι το τέλος, να φεύγει νιώθοντας ικανοποιημένος! Να έχει απολαύσει το φαγητό, αλλά και ολόκληρη την διαδικασία μέχρι να το δοκιμάσει. Θέλουμε να νιώθει ότι «άξιζε»!

Ο επόμενος στόχος σας;


Αν και ο covid μας έβαλε λίγο σε αναμονή, φέτος για το 2023 ετοιμάζουμε πολύ ωραία πράγματα! Την άνοιξη θα βγάλουμε νέο μενού, όπως κάνουμε κάθε 6 μήνες, με πολλά νέα προϊόντα και ενδιαφέρουσες νέες γεύσεις!
Επίσης, ξεκινήσαμε να κάνουμε υγιεινά Εταιρικά catering γιατί πλέον πολλές εταιρείες φροντίζουν και παρέχουν ποιοτικά φαγητά σε εργαζομένους και συνεργάτες τους! Αναγνωρίζοντας πόσο σημαντικό είναι να κάνουμε από μικροί, σωστές διατροφικές επιλογές, ετοιμάζουμε κάποιες συνεργασίες που αφορούν τα παιδιά, αλλά δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε ακόμη περισσότερα, θα το δείτε σίγουρα σε λίγους μήνες στη σελίδα μας, www.thesaladproject.gr
Και φυσικά, ο μεγαλύτερος μας στόχος είναι το 2023 να ανοίξουμε ακόμη ένα κατάστημα The Salad Project και να έρθουμε πιο κοντά, σε ακόμη περισσότερο κόσμο!

dw 1

The Salad Project - Λεωφ. Συγγρού 13, Αθήνα, 2109241402

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: Δευτέρα – Παρασκευή 09.00-17.00

[email protected]

Facebook: The Salad Project

Instagram: saladproject

Τελευταία τροποποίηση στις 08.03.2023 - 09:42