Αυτό είναι το μυστικό για να φτιάξεις τις πιο χορταστικές και νόστιμες σαλάτες, σύμφωνα με τους διαιτολόγους

26.07.2022
Αυτό είναι το μυστικό για να φτιάξεις τις πιο χορταστικές και νόστιμες σαλάτες, σύμφωνα με τους διαιτολόγους
Τα καλύτερα συστατικά που μπορείς να προσθέσεις στη σαλάτα σου

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι σαλάτες είναι διατροφικές δυνάμεις. Γεμάτες με φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά, ένα μπολ γεμάτο φρέσκα λαχανικά περιέχει μια σειρά από ωφέλιμα συστατικά. Ωστόσο, το να φτιάξεις μια σαλάτα στο σπίτι δεν σημαίνει ότι θα ρίξεις ένα μάτσο ωμά λαχανικά σε ένα μπολ και θα το ονομάσεις «γεύμα».

Η εύρεση τρόπων για να κάνεις πιο ενδιαφέροντα αυτά τα ωφέλιμα φαγητά μπορεί να είναι σημαντική για να τροφοδοτήσεις το σώμα σου με τη διατροφή που χρειάζεται. Γι αυτό ακριβώς χρειάζεσαι ενδιαφέροντα και υγιεινά έξτρα υλικά σαλάτας. Κάθε μία από αυτές τις νόστιμες, εγκεκριμένες από ειδικούς προσθήκες θα προσθέσουν υφή και θρεπτική αξία σε κάθε σαλάτα που ετοιμάζεις αυτό το καλοκαίρι.

Είναι τελικά το παγωτό με πολλά λιπαρά πραγματικά καλύτερο σε γεύση;

Αυτά είναι τα πιο νόστιμα και δημιουργικά υλικά σαλάτας που θα την κάνουν πιο ενδιαφέρουσα

Κομμάτια τυριού
Ρίξε μερικά κομμάτια τυριού για μια επιλογή πλούσια σε πρωτεΐνες που είναι γεμάτη γεύση και σημαντικά θρεπτικά συστατικά όπως το ασβέστιο, λέει η διατροφολόγος και διαιτολόγος Lauren Manaker. Ψήστε μικρές λωρίδες από τριμμένο τυρί τσένταρ σε ένα ταψί στους 200 βαθμούς για επτά λεπτά. Άφησε τις να κρυώσουν πριν τις προσθέσεις στη σαλάτα σου.

Αυγά
Τα αυγά είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας και περιέχουν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά όπως ιώδιο, χολίνη και βιταμίνη Β12. Βράσε νερό σε μια κατσαρόλα και πρόσθεσε τα αυγά. Μαγείρεψε για εξίμισι λεπτά. Αφαίρεσε τα από το νερό και άφησε τα να κρυώσουν. Ξεφλούδισε τα και στη συνέχεια κόψτε σε φέτες ή σε τέταρτα, ανάλογα με την προτίμησή σου.

Φιστίκια ψητά
Το να προσθέσεις στη σαλάτα σου μερικά φιστίκια μπορεί να δώσει μια ικανοποιητική τραγανή γεύση μαζί με φυτικές ίνες και υγιή λίπη. Οι απλοί καβουρδισμένοι ξηροί καρποί είναι υπέροχοι, αλλά τα καρυκευμένα φιστίκια Αιγίνης μπορούν να προσθέσουν ακόμα περισσότερη γεύση. Ρίξε 1/4 φλιτζάνι φιστίκια σε ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο και ψήσε στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά. Πασπάλισε με μια πρέζα θαλασσινό αλάτι και το αγαπημένο σου καρύκευμα και άφησε τα να κρυώσουν πριν τα προσθέσεις στη σαλάτα σου.

Αποξηραμένα μήλα
Το να γεμίσεις τη σαλάτα σου με φρέσκα φρούτα όπως τα μούρα είναι ένας θρεπτικός τρόπος για να προσθέσεις φυσική γλυκύτητα. Η Manaker λατρεύει επίσης την προσθήκης αποξηραμένων φρούτων, όπως τα μήλα, στις σαλάτες, καθώς προσθέτουν λίγη τραγανή γεύση μαζί με αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα. Απλά φρόντισε να προσέχεις την προσθήκη ζάχαρης στις συσκευασμένες ποικιλίες.

Ηλιόσποροι
Αυτή η επιλογή προσθέτει ικανοποιητική τραγανή γεύση στη σαλάτα μαζί με φυτικές πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Οι ηλιόσποροι είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Ε. Ρίξε 1/4 φλιτζάνι σε ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο και ψήσε στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά, πασπαλίζοντας με μια πρέζα θαλασσινό αλάτι και πρόσθεσε τα στη σαλάτα σου.

Κρουτόν
Όταν τα κρουτόν παρασκευάζονται από ποιοτικά υλικά, μπορεί να είναι μια νόστιμη και θρεπτική προσθήκη στη σαλάτα σου, λέει η Manaker. Στο σούπερ μάρκετ, απλά πρόσεχε τις διατροφικές ετικέτες για να αποφύγεις το επιπλέον νάτριο.

Φαγόπυρο
Το φαγόπυρο μπορεί να κάνει οποιαδήποτε σαλάτα πιο νόστιμη (χάρη στη γεύση ξηρών καρπών και την τρυφερή υφή της) και θρεπτική, χάρη στις πρωτεΐνες και τις φυτικές ίνες, και έχει επίσης αντιφλεγμονώδη οφέλη.

Ρόδι
Το φρέσκο ​​ρόδι αναδεικνύει τις σαλάτες με υφή και ζωηρό χρώμα, κάνοντας το μπολ σου να φαίνεται απίστευτα κομψό. Η υπέροχα γλυκιά και ξινή γεύση του συνδυάζεται καλά με άλλα συστατικά σαλάτας και είναι επίσης γεμάτο φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες.