Πώς να αποκτήσεις πιο επίπεδη κοιλιά σε 15 μέρες

07.04.2021
Πώς να αποκτήσεις πιο επίπεδη κοιλιά σε 15 μέρες
Δες την κοιλιά σου να γίνεται πιο σφιχτή και πιο επίπεδη

Έχεις βάλει στόχο για το καλοκαίρι μια πιο επίπεδη και σφιχτή κοιλιά;

Όποιος κι αν είναι ο λόγος πίσω από το συγκεκριμένο στόχο, οι παράγοντες που θα επηρεάσουν το αποτέλεσμα βρίσκονται τόσο στη διατροφή όσο και στην άσκηση.

5 τροφές για εγγυημένα αποτελέσματα στην απώλεια βάρους!

Δες παρακάτω τα καλύτερα tips για επίπεδη κοιλιά σε δυο εβδομάδες:

Τι να βάλεις στο πιάτο σου
"Αν θέλεις πιο επίπεδη η κοιλιά, προτίμησε τρόφιμα που θα βοηθήσουν το σώμα σου να 'ξεφουσκώσει', όπως φρούτα και λαχανικά με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό", λέει σύμβουλος διατροφής και συγγραφέας του The Small Change Diet, Keri Gans. Πιο συγκεκριμένα, την επόμενη φορά που θα πας στο σούπερ μάρκετ, βάλε στο καλάθι σου τα παρακάτω:

Αγγούρι: Το αγγούρι περιέχει φλαβονοειδές κερκετίνη, που μειώνει τη φλεγμονή, και λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε νερό, καταπολεμά σε σημαντικό βαθμό το φούσκωμα.

Γιαούρτι: Το γιαούρτι περιέχει προβιοτικά τα οποία συμβάλλουν στην εξισορρόπηση των καλών βακτηρίων στο έντερο και προλαμβάνουν το φούσκωμα και λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη, σε κρατά χορτασμένη για περισσότερες ώρες.

Μπανάνα: Οι μπανάνες περιέχουν κάλιο το οποίο βοηθά στη μείωση της κατακράτησης, αλλά είναι επίσης πλούσιες σε ανθεκτικό άμυλο, έναν "υγιεινό" υδατάνθρακα που το σώμα σου πέπτει αργά, με αποτέλεσμα να σε κρατά χορτάτη για περισσότερες ώρες.

Δαμάσκηνο: Τέσσερα-πέντε δαμάσκηνα ημερησίως βοηθούν την καλή λειτουργία του εντέρου και, ως αποτέλεσμα, σε βοηθούν να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά.

Σπαράγγι: Το συγκεκριμένο τρόφιμο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά είναι φυσικό διουρητικό, βοηθώντας στην αποτοξίνωση του οργανισμού και μειώνοντας το φούσκωμα.

Κοιμήσου ποιοτικά
Ο επαρκής και ποιοτικός ύπνος συμβάλλει στη ρύθμιση της κορτιζόλης, η οποία παίζει ρόλο στην εναπόθεση λίπους στον οργανισμό σου. Σε μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό Sleep, διαπιστώθηκε πως 6-7 ώρες ύπνου κάθε βράδυ συμβάλλει στην καλύτερη υγεία και σε βοηθά να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά, αφού οι συμμετέχοντες που κοιμόντουσαν λιγότερες από 5 ώρες ή περισσότερες από 8 είχαν μεγαλύτερο ποσοστό κοιλιακού λίπους και αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.

Τι να αποφύγεις
Καθόλη τη διάρκεια της προσπάθειας σου, απόφυγε όσο μπορείς την καφεΐνη, τη ζάχαρη, το αλκοόλ και τις επεξεργασμένες τροφές.

Γυμνάσου έξυπνα
Δε χρειάζεται να πας γυμναστήριο ή να αφιερώσεις πολύ χρόνο για να γυμνάσεις την κοιλιά σου - μπορείς να το κάνεις ακόμα και στο γραφείο, στον καναπέ ή στο κρεβάτι σου. Ενώ είσαι καθισμένη, σφίξε την κοιλιά σου "μαζεύοντας" τον αφαλό προς τα μέσα και μείνε σ’ αυτή τη θέση για 5 δευτερόλεπτα. Χαλάρωσε και επανάλαβε πέντε φορές, αυξάνοντας σταδιακά τις επαναλήψεις στις 10.