Τα λάθη που πρέπει να αποφύγεις όταν φτιάχνεις σπιτικό smoothie

19.05.2020
Τα λάθη που πρέπει να αποφύγεις όταν φτιάχνεις σπιτικό smoothie
Τι να προσέξεις ώστε να μη χάσεις τα θρεπτικά τους στοιχεία

Εάν προσέχεις τη διατροφή σου και προσπαθείς να εντάξεις περισσότερα φρούτα και λαχανικά σε αυτήν, είναι πολύ πιθανό να έχεις δοκιμάσει να φτιάξεις smoothies με τα αγαπημένα σου υλικά. Εάν τα φτιάξεις σωστά, προμηθεύουν τον οργανισμό σου με πολλά θρεπτικά συστατικά.

Δες και αυτό: Ύπουλες συνήθειες που μας κάνουν να παχαίνουμε

Ποιες είναι όμως οι κινήσεις που πρέπει να αποφύγεις όταν φτιάχνεις το δικό σου smoothie; Δες παρακάτω:

Δεν τα πίνεις αμέσως
Είναι σημαντικό να πιεις το smoothie σου αμέσως μόλις το φτιάξεις, γιατί τα θρεπτικά συστατικά των φρούτων και των λαχανικών είναι πολύ ευαίσθητα και καταστρέφονται πολύ γρήγορα όταν έρθουν σε επαφή με το οξυγόνο του αέρα.

Δεν βάζεις αρκετή πρασινάδα
Εάν ο στόχος σου είναι να φτιάξεις ένα υγιεινό smoothie, τότε η βάση των υλικών σου πρέπει να είναι τα λαχανικά και μάλιστα τα πράσινα λαχανικά που είναι πολύ πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.

Αυτό το είδες; Τι να φάτε και τι να αποφύγετε σε ένα κύμα καύσωνα

Βάζεις τα ίδια υλικά κάθε μέρα
Όταν πίνεις συστηματικά τα ίδια υλικά, εκτίθεσαι σε μεγάλη ποσότητα όχι μόνο από τις βιταμίνες αλλά και από τα τοξικά συστατικά που μπορεί να περιέχει. Για παράδειγμα, μεγάλη ποσότητα ατροπίνης, μιας ουσίας που υπάρχει στα φύλλα της ντομάτας μπορεί να προκαλέσει ζαλάδα και πονοκέφαλο.

Τα πίνεις μετά το φαγητό
Η καλύτερη ώρα για να πιεις ένα smoothie είναι νωρίς το πρωί και μισή ώρα πριν φας το πρωινό σου. Ο λόγος είναι ότι θα πρέπει το στομάχι σου να είναι άδειο ώστε ο οργανισμός να μπορέσει να απορροφήσει καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά του. Εκτός αυτού, μη ξεχνάς ότι το smoothie δεν πρέπει να αντικαθιστά κάποιο από τα γεύματά σου αλλά να τα συμπληρώνει.