8 υγιεινά σνακς που δεν είναι και τόσο υγιεινά

16.11.2019
8 υγιεινά σνακς που δεν είναι και τόσο υγιεινά
Με τόσα καλούδια που κυκλοφορούν στις μέρες μας και με τις διαφημίσεις να υπόσχονται ότι αυτό είναι «ότι καλύτερο για σένα», μάλλον είναι κομματάκι δύσκολο να καταλάβεις τη διαφορά, χωρίς να τσεκάρεις τις συσκευασίες, μεταξύ των πραγματικά υγιεινών τροφών και των «υγιεινών» τροφών που περιέχουν παραπάνω ζάχαρη, θερμίδες ή λιπαρά. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα έχεις λιγούρα, πρόσεξε λίγο περισσότερο τα παρακάτω «ύπουλα» σνακς. Δεν είναι πάντα τόσο καλά όσο φαίνονται! Άλλωστε, όσο περισσότερα ξέρεις τόσο καλύτερα, έτσι;

Popcorn μικροκυμάτων

Το Popcorn μπορεί να είναι ένα απολύτως υγιεινό σνακ, αλλά αυτά που βρίσκονται στις σακούλες για χρήση σε φούρνο μικροκυμάτων, περιέχουν επιβλαβή trans-λιπαρά, λέει η Bonnie Taub-Dix, διαιτολόγος και συγγραφέας του Read It Before You Eat It. Αν διαβάσεις στη λίστα των συστατικών τις λέξεις «υδρογονωμένο» ή «μερικώς υδρογονωμένο», καλύτερα να προσέχεις.

Αποξηραμένα φρούτα

Μια άλλη επιλογή που θεωρείς οκ είναι τα αποξηραμένα φρούτα. Ωστόσο, επειδή δεν προκαλούν τόσο κορεσμό όπως τα φρέσκα φρούτα, τα αποξηραμένα φρούτα μπορούν να σε κάνουν να μην μπορείς να σταματήσεις να τρως. Επίσης, έχουν περισσότερη ζάχαρη.

Διαβασε και αυτό: 8 εύκολα και υγιεινά σνακ για ξεγελάσεις έξυπνα την πείνα σου

Μπάρες με φρούτα

Σίγουρα, οι μπάρες που φτιάχτηκαν από 100% φρούτα είναι μια καλύτερη επιλογή από τα τεχνητά σνακ φρούτων που έτρωγες στην παιδική σου ηλικία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν παραμένουν βόμβες ζάχαρης.

Τυπικά, όλες οι μπάρες από φρούτα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και χαμηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, λέει η διαιτολόγος Whitney English, συγγραφέας του First Bites.

Εμφιαλωμένο Τσάι

Ζήτω η ζάχαρη! Ενώ το τσάι που δεν έχει ζάχαρη ή είναι ελαφρώς γλυκό, μπορεί να είναι πιο υγιεινό, πολλά γλυκά τσάγια μπορεί να περιέχουν τόση ζάχαρη όσο τα αναψυκτικά.

Βούτυρο ξηρών καρπών με σοκολάτα ή άρωμα

Από μόνα τους, τα βούτυρα ξηρών καρπών είναι μια υπέροχη επιλογή σνακ - ειδικά όταν συνδυάζονται με ένα κομμάτι φρούτου σαν το μήλο, το αχλάδι ή τη μπανάνα. Τα αρωματισμένα βούτυρα ξηρών καρπών προσθέτουν απλώς περιττή ζάχαρη.

Γιαούρτι με γεύση

Αν και το ίδιο το γιαούρτι περιέχει ζάχαρη από τη φύση του, τα περισσότερα έχουν πρόσθετη ζάχαρη. Το καλύτερο είναι να επιμείνεις σε μάρκες που περιέχουν 5 γραμμάρια ή λιγότερο ανά μερίδα, λένε οι διατροφολόγοι.

Αυτό το διάβασες; 5 υγιεινά και εύκολα σνακ, τέλεια για απογευματινές λιγούρες!

Mπιζέλια Wasabi

Είναι πολλοί που έχουν εμμονή με αυτά τα τραγανά, μαλακά σνακ. Παρόλο που τα μπιζέλια που είναι πολύ καυτερά, είναι δύσκολο να υπερκατανάλωθουν, μερικές μάρκες περιέχουν πρόσθετα χρώματα, οπότε έλεγξε προσεκτικά τη λίστα των συστατικών.

Γιαούρτι χωρίς λακτόζη

Το γιαούρτι χωρίς λακτόζη είναι για αυτούς που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη αλλά πολλά δεν παρέχουν την πρωτεΐνη που έχει το απλό γιαούρτι. Μάλιστα πολλά από αυτά έχουν έξτρα ζάχαρη όπως και τα γιαούρτια με γεύσεις που προαναφέραμε.