Έτοιμη για παραλία! Η τροφή που δεν γνώριζες πως καίει το λίπος της κοιλιάς

27.04.2018
Έτοιμη για παραλία! Η τροφή που δεν γνώριζες πως καίει το λίπος της κοιλιάς
Ο Απρίλιος οδεύει προς το τέλος του και το καλοκαιρινό mood ετοιμάζεται να μας χτυπήσει την πόρτα.

Κάτι που σημαίνει πως οι περισσότερες από εμάς αργά ή γρήγορα θα μπούμε στη διαδικασία της ανανέωσης των περσινών μας μαγιό και αξεσουάρ της παραλίας που αποτελεί μία από τις αγαπημένες μας συνήθειες κάθε τέλος της άνοιξης.

Καλά μέχρι εδώ, σωστά; Υπάρχει, όμως, ένα μικρό προβληματάκι. Πόσο έτοιμες νιώθουμε να φορέσουμε το bikini μας;

Δυστυχώς, η περιοχή της κοιλιάς αποτελεί πρόβλημα για πολλές γυναίκες, οι οποίες παραδέχονται πως έχουν ανασφάλεια με το σώμα τους κυρίως λόγω του συσσωρευμένου λίπους στην περιοχή αυτή. Είναι, βλέπετε, μία από τις «δυσκολότερες» του γυναικείου κορμιού.

Πέρα από τη σωματική άσκηση που κρίνεται απαραίτητη, υπάρχει μία άγνωστη τροφή – σύμμαχος της απώλειας λίπους της κοιλιάς, την οποία καλό θα ήταν να εντάξουμε στο διατροφολόγιό μας. Ποια είναι αυτή; Τα κόκκινα φασόλια.

Πρόκειται για μία σχεδόν «μαγική» τροφή που αποτελεί πλούσια πηγή φασολαμίνης, γλουταμίνης και φυτικών ινών, οι οποίες συμβάλλουν αποτελεσματικά στη μείωση της θερμιδικής πρόληψης, καθώς εμποδίζουν την απορρόφηση του διατροφικού λίπους.

Η φασολαμίνη από τη μεριά της, αποδεδειγμένα μειώνει την όρεξη για φαγητό και εμποδίζει το άμυλο να μετατραπεί σε σωματικό λίπος, την ώρα που η γλουταμίνη -μέσα σε όλες τις άλλες ευεργετικές για τον οργανισμό ιδιότητές της-, αποτελεί και έναν καλό σύμμαχό μας για να μειώσουμε το αίσθημα του έντονου άγχους, που λόγω εποχής και υποχρεώσεων μας καταβάλλει.

Χρειάζεται να πούμε κάτι περισσότερο; Κόκκινα φασόλια κορίτσια!