Το τεστ σκόρδου και άλλοι αστικοί μύθοι για το πώς θα προβλέψεις το φύλο του μωρού σου

Το τεστ σκόρδου και άλλοι αστικοί μύθοι για το πώς θα προβλέψεις το φύλο του μωρού σου
H ερώτηση που ακούει κάθε έγκυος γυναίκα είναι «αγοράκι ή κοριτσάκι;» Ωστόσο, ακόμα κι αν επιλέξεις να μην μάθεις το φύλο του μωρού σου πριν έρθει το μικρό σου, είναι σίγουρα διασκεδαστικό να προσπαθείς να μαντέψεις το φύλο με άλλον τρόπο που δεν έχει καμία σχέση με την επιστήμη.

Στην παρακάτω λίστα θα διαβάσεις κάποιους αστικούς μύθους που βασίζονται σε πράγματα που έκαναν οι παλιότεροι για την πρόβλεψη του φύλου. (Να θυμάσαι: Δεν υπάρχει καμία επιστήμη που να υποστηρίζει τίποτα από αυτά).

Το τεστ του δαχτυλιδιού

Από όλους τους περίεργους τρόπους πρόβλεψης του φύλου, αυτός είναι ίσως ο πιο διασκεδαστικός. Δέσε ένα δαχτυλίδι σε ένα κορδόνι και κρέμασέ το πάνω από την κοιλιά σου. Εάν ταλαντεύεται με κυκλική κίνηση, μπορεί να έχεις κορίτσι, αλλά αν ταλαντεύεται σε ευθεία, σημαίνει ότι έχεις αγόρι.

Λιγουρεύεσαι γλυκό ή αλμυρό;

Αν πιάνεις τον εαυτό σου να λαχταρά να τρώει γλυκά, αυτό είναι σημάδι ότι έχεις κορίτσι. Αν λαχταράς αλμυρά ή ακόμα και τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνες, σημαίνει ότι μπορεί να είναι αγόρι. (Και αν λαχταράς τα πάντα; Λοιπόν, αυτό σημαίνει απλώς ότι είσαι έγκυος.)

Στην πραγματικότητα, οι λιγούρες στην εγκυμοσύνη δεν έχουν ξεκάθαρο λόγο. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η επιθυμία φαγητού στην εγκυμοσύνη συνδέεται με παράγοντες όπως διατροφικές ελλείψεις ή ακόμα και με την κοινωνική και πολιτισμική πίεση.

Οι πέντε τροφές που μπορούν να ενισχύσουν με φυσικό τρόπο τη γονιμότητα

Το τεστ ματιών

Ένας από τους πιο παλιούς αστικούς μύθους λέει ότι είναι πολύ εύκολο να προβλέψεις το φύλο του μωρού σου! Κοιτάξου στον καθρέφτη για περίπου ένα λεπτό. Εάν οι κόρες των ματιών σου διαστέλλονται, σημαίνει ότι έχεις αγόρι. Η εγκυμοσύνη μπορεί να προκαλέσει αρκετές αλλαγές στα μάτια, χάρη στις αλλαγές στην κατακράτηση νερού και την ξηρότητα των ματιών, αλλά αυτή η ιστορία πιθανότατα δεν έχει πολλή —αν υπάρχει— αλήθεια.

Αύξηση βάρους του συντρόφου σου

Όπως λέει ο αστικός μύθος, εάν ο σύντροφός σου παίρνει βάρος μαζί σου, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι έχεις κορίτσι.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η αύξηση του βάρους σας έχει μια απλή εξήγηση. Επειδή τρώτε για δύο, πιθανώς υπάρχουν περισσότερα σνακ στο σπίτι ή απλά τρώτε μεγαλύτερα γεύματα. Ο σύντροφός σου αρχίζει να τρώει λίγο περισσότερο φαγητό εδώ κι εκεί και καταλήγει να παίρνει και αυτός βάρος μαζί με εσένα.

Το άγχος είναι πιθανόν να παίξει ρόλο στο φύλο του μελλοντικού μωρού σου

Το τεστ σκόρδου

Δοκίμασε αυτό με δική σου ευθύνη - και του συντρόφου σου! Εάν μπορείς να φας πολύ σκόρδο αλλά να μην μυρίζεις, προφανώς αυτό σημαίνει ότι έχεις κοριτσάκι. Καμία επιστημονική μελέτη δεν το υποστηρίζει αυτό, φυσικά.

Ωστόσο, δεν είναι η πιο τραβηγμένη ιστορία σε αυτήν τη λίστα, παρόλο που είναι μια από τις πιο περίεργες. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι ιδρωτοποιοί αδένες σου γίνονται πιο ενεργοί και ακόμη και η σύνθεση του ιδρώτα σου αλλάζει, με αποτέλεσμα η οσμή του σώματός σου να αυξάνεται δραματικά. Λάβε υπόψη ότι ο ιδρώτας πολλών ανθρώπων μυρίζει από τη φύση του σκόρδο και να πώς η φήμη γεννιέται!

Τελευταία τροποποίηση στις 25.05.2023 - 08:20