Οι λεχώνες και το make-up - Τα αποτελέσματα νέας έρευνας εντυπωσιάζουν

25.04.2019
Οι λεχώνες και το make-up - Τα αποτελέσματα νέας έρευνας εντυπωσιάζουν
Θα το πίστευες ότι ότι μια μέση γυναίκα βάζει μακιγιάζ στο πρόσωπο της μόλις σε δυόμιση ώρες μετά τη γέννα;

Σύμφωνα με το Cosmetify.com, το 64% των γυναικών στη Βρετανία ηλικίας 18 έως 31 ετών περιποιήθηκαν τον εαυτό τους πριν από τον τοκετό, συμπεριλαμβανομένης της αποτρίχωσης (65%), του μανικιούρ (57%), του πεντικιούρ (43%) ή του styling στα μαλλιά (32%).

Όταν ρωτήθηκαν οι γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα γιατί ανησυχούσαν τόσο πολύ για την εμφάνισή τους μετά τη γέννηση του παιδιού τους, οι κορυφαίοι λόγοι ήταν ότι ήθελαν να δείχνουν όμορφες στις φωτογραφίες (31%), να δείχνουν ευπαρουσίαστες στους επισκέπτες (26%) ή να μην φαίνονται άρρωστες και κουρασμένες (22%).

Περισσότερες από τις μισές από τις 2.000 Βρετανίδες που ερωτήθηκαν, απάντησαν ότι περιποιήθηκαν τους εαυτούς τους μετά από πίεση που τους ασκήθηκε για να φαίνονται περιποιημένες μετά τον τοκετό. Η πίεση προήλθε κυρίως από τα social media (24%), τους γονείς (20%) και τους φίλους (17%).

Τα ¾ των γυναικών παραδέχθηκαν επίσης ότι ανακοίνωσαν τη γέννηση στα social media την ίδια μέρα, με τον μέσο χρόνο να είναι 3 ώρες μετά τον τοκετό.