Σε ποια ηλικία οι γυναίκες αρχίζουν να μοιάζουν με τις μητέρες τους;

01.04.2019
Σε ποια ηλικία οι γυναίκες αρχίζουν να μοιάζουν με τις μητέρες τους;
Πες την αλήθεια. Κι εσύ το έχεις παραδεχτεί. Ίσως με τρόμο, αλλά, σίγουρα το έχεις πει αυτό το "σαν τη μάνα μου έχω γίνει". Και αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Είναι, όμως σίγουρα μοιραίο!

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα οι γυναίκες αρχίζουν να μοιάζουν στις μητέρες τους όταν φτάσουν στην ηλικία των 33 ετών, ενώ οι άντρες μοιάζουν στον πατέρα τους στα 34.

Οι κόρες πιθανότατα θα αρχίσουν να υιοθετούν τις ίδιες συμπεριφορές και γούστα με τις μαμάδες τους, τα πρώτα χρόνια αφού κάνουν το πρώτο τους παιδί, σύμφωνα με τη μελέτη που πραγματοποίησε ένας χειρουργός της Harley Street. Η μέση ηλικία των νέων μαμάδων στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι τώρα 30,5. Η μέση ηλικία των νέων πατεράδων είναι 33,5 χρόνια.

Περισσότερες από τις μισές γυναίκες που ερωτήθηκαν δήλωσαν ότι σταμάτησαν να επαναστατούν εναντίον των μητέρων τους στα πρώτα 30 something και στη συνέχεια άρχισαν να τις μιμούνται.

Και αν αναρωτιέσαι σε ποια πράγματα μοιάζουν περισσότερο στις μητέρες τους, αυτά είναι η παρακολούθηση των ίδιων τηλεοπτικών εκπομπών, τα ίδια ενδιαφέροντα - χόμπι και η χρήση των ίδιων εκφράσεων.

Διάβασε επίσης: 10 φράσεις που μαρτυρούν ότι γίνεσαι... η μαμά σου

Για τους άνδρες, οι συνήθειες που τους κάνουν να μοιάζουν όλο και πιο πολύ με τους πατεράδες τους είναι ότι δεν σβήνουν τα φώτα όταν φεύγουν από τα δωμάτια και ότι υιοθετούν τις ίδιες πολιτικές απόψεις.

Ο Dr Julian De Silva παρακολούθησε 2.000 άνδρες και γυναίκες. «Όλοι μοιάζουμε με τους γονείς μας σε κάποια στιγμή της ζωής μας - και αυτό είναι κάτι που πρέπει να γιορτάσουμε», είπε. «Το να γίνεις γονιός είναι η κύρια πρόκληση και οι παράγοντες του τρόπου ζωής των γονιών είναι επίσης σημαντικοί».

Όσον αφορά στη φυσική εμφάνιση, οι συμμετέχοντες διαπίστωσαν ότι άρχισαν να αισθάνονται περισσότερο σαν τους γονείς τους όταν άρχισαν να μοιάζουν περισσότερο με αυτούς.

«Η γήρανση είναι ένα αναπόφευκτο μέρος αλλά μια διαδικασία που πολλοί άνθρωποι θέλουν να αναβάλουν όσο το δυνατόν περισσότερο», εξήγησε ο De Silva. «Είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους στη μέση ηλικία αρχίζει να χάνεται το ενδιαφέρον για αισθητικές επεμβάσεις και για τα δύο φύλα».

Ο μέσος όρος για τις γυναίκες που έχουν την πρώτη επαφή με πλαστικό χειρουργό είναι τώρα στα 37, ενώ για τους άντρες είναι στα 43.

«Όλο και περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να καθυστερήσουν αυτή την έναρξη της μέσης ηλικίας για να βελτιώσουν την εμφάνισή τους και τα επίπεδα αυτοπεποίθησης», λέει ο De Silva.