5 σημάδια ότι θα γίνεις υπέροχη μαμά

14.03.2017
Συνταγή για το τέλειο δεν υπάρχει κι όσο κι αν προσπαθήσεις λάθη θα κάνεις στην ανατροφή ενός παιδιού. Υπάρχουν όμως μερικά σημάδια που δείχνουν πως όταν έρθει εκείνη η ώρα θα γίνεις υπέροχη μανούλα.

Στην επόμενη σελίδα:

5 σημάδια που δείχνουν πως θα γίνεις τέλεια μαμά

%PHOTO1%

5 σημάδια δείχνουν πως θα γίνεις τέλεια μαμά

Αναγνώρισέ τα

1. Σου αρέσουν τα παιδάκια

Σαφώς αυτό από μόνο του δεν αποτελεί κριτήριο, ούτε σημαίνει πως αν δεν αντέχεις τη γκρίνια και το κλάμα των μωρών δε θα γίνεις καλή μανούλα. Ωστόσο, αν ήδη δίχως να έχεις το δικό σου παιδάκι, επιδιώκεις τις αγκαλιές με παιδάκια φίλων και γνωστών κι απολαμβάνεις το παιχνίδι μαζί τους, αυτό από μόνο του δείχνει πως το μητρικό σου φίλτρο έχει ήδη χτυπήσει.

2. Όλοι σου λένε πόσο καλή είσαι με τα παιδιά

Δεν τα καταφέρνουν όλοι με τα παιδάκια εξίσου καλά. Αν συνεχώς παίρνεις φιλοφρονήσεις για το πόσο συμπαθής είσαι στα παιδάκια και πόσο καλά τα χειρίζεσαι, τότε μάλλον θα γίνεις υπέροχη μανούλα! Έχεις τον τρόπο.

%PHOTO1%

3. Είσαι υπεύθυνη

Ένα από τα βασικότερα στοιχεία για να γίνεις υπέροχη μανούλα είναι η υπευθυνότητα. Αν έχεις μάθει να αναλαμβάνεις τις ευθύνες σου και να διεκπεραιώνεις τα καθήκοντά σου με υπευθυνότητα, θυσιάζοντας διασκέδαση και χρόνο τότε μάλλον θα γίνεις τέλεια μανούλα.

4. Έχεις υπομονή

Τα παιδιά μπορούν να δοκιμάσουν την υπομονή μας. Όντας απόλυτη ή ευέξαπτη δεν θα καταφέρεις τίποτα. Αν είσαι τέρας ηρεμίας, τότε έχεις ήδη ένα ατού, αν όχι μάθε να χαλαρώνεις αν θέλεις να γίνεις τέλεια μανούλα.

Και το 5ο αλλά εξίσου σημαντικό...

%PHOTO1%

Ξέρεις να θέτεις όρια

Τα παιδιά χρειάζονται και όρια! Μόνο έτσι θα καταφέρουν να εξελλιχθούν αλλά και να προστατευθούν. Αν γνωρίζεις ήδη τον τρόπο να θέτεις τα όριά σου δίχως καυγάδες και εντάσεις, τότε είσαι προπονημένη για μανούλα!