Μύθοι καριέρας που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις

21.10.2015
Υπάρχουν αρκετά στερεότυοπα περί εργασίας. Κάποια πιθανότατα ν΄ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, υπάρχουν όμως κι αυτά που απλά αποπροσανατολίζουν.

Παρουσιάζουμε πέντε από τους πιο διαδεδομένους μύθους περί καριέρας και την αλήθεια που κρύβεται πίσω από αυτούς.

Πήρες ένα μονοπάτι καριέρας και δεν υπάρχει επιστροφή

Λάθος. Στη σημερινή εποχή οι περισσότεροι συμφωνούν με το ότι αυτή η λογική σε εμποδίζει να έχεις εργασιακή εξέλιξη και να πάρεις ρίσκα. Η αλλαγή στην καριέρα μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε στιγμή της σταδιοδρομίας.

Πρέπει να έχεις διευθυντική θέση για να θεωρείσαι "αρχηγός"

Σε καμία περίπτωση! Η ιδέα άλλωστε του ηγέτη στην εργασία στη σημερινή εποχή έχει διαφοροποιηθεί. Αν αναλαμβάνεις προκλήσεις, έχεις ακεραιότητα και επιτυγχάνεις τους στόχους του εργοδότη σου τότε είσαι ηγέτης ακόμη κι αν δεν έχεις τον επίσημο τίτλο.

Το ντύσιμο στη δουλειά πρέπει να είναι άκρως επαγγελματικό με ταγέρ ή κοστούμι

Αν αυτό σου αρέσει ή ταιριάζει στο dress code της δουλειάς, μόνο τότε το ταγέε ή το κοστούμι είναι αποδεκτά. Το πιο σημαντικό απ΄όλα είναι να αισθάνεσαι καλά κι άνετα με τα ρούχα που φοράς κια να βάλεις την προσωπική σου σφραγίδα σε κάθε στιλ ντυσίματος.

Η αλλαγή πόστου είναι χάσιμο χρόνου

Η αλλαγή πόστου ή η εσωτερική μετάθεση μπορεί να σε βοηθήσει μακροπρόθεσμα, αρκεί να τη δεις σαν μια νέα πρόκληση. Μερικές φορές η επιτυχία έρχεται δια της πλαγίας οδού.

Επιτυγχάνεις βάζοντας την καριέρα σου σε πρώτο πλάνο

Προσοχή αυτό είναι παγίδα! Η συνταγή της εργασιομανίας: no life, only work δεν πετυχαίνει πάντα. Ο παραγωγικός εργαζόμενος είναι αυτός που έχει επιτύχει την ισορροπία μεταξύ δουλειάς και προσωπικής ζωής.