Δείξε μου τα δάχτυλά σου, να σου πω αν θα πετύχεις

11.03.2016
Η επιτυχία κρύβεται στα δάχτυλά μας, όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές

Ξέχνα την εξυπνάδα, την προσεγμένη εμφάνιση και τη συμπεριφορά. Η επιτυχία βρίσκεται στο χέρι μας και συγκεκριμένα σε δύο από τα δάχτυλά μας! Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται οι επιστήμονες.

Νέα έρευνα συνδέει το μήκος του παράμεσου μιας γυναίκας με την ανέλιξή της. Μάλιστα, όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές, όσο μεγαλύτερος είναι ο παράμεσος - το προτελευταίο δαχτυλάκι της παλάμης μας – τόσο περισσότερες πιθανότητες πετυχημένης καριέρας έχουμε.

Τι σχέση έχει ο παράμεσος με την επιτυχία;

Η μελέτη, διενεργήθηκε υπό τους οικονομολόγους Aldo Rustichini και Luigi Guiso κι εξέτασε τη συσχέτιση της επιτυχίας με το μήκος των δακτύλων 2000 γυναικών και ανδρών, ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων.

Αφού διεξήγαν συνεντεύξεις, για να μπορέσουν να καταγράψουν το προφίλ των ατόμων, οι ερευνητές ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να φωτογραφήσουν τα δάχτυλά τους και σε δεύτερη φάση συνέκριναν την αναλογία του δείκτη με τον παράμεσο. Όπως διαπίστωσαν, όσο μεγαλύτερο ήταν το προτελευταίο δάχτυλο σε σχέση με τον δείκτη, τόσο μεγαλύτερη ήταν η αυτοπεποίθηση του ατόμου αλλά και τα ρίσκα που αναλάμβανε. Οι ιδιοκτήτες με μεγάλο παράμεσο διαχειρίζονταν πιο γρήγορα κι αποτελεσματικά το φόρτο εργασίας, είχαν καταστήσει τις επιχειρήσεις τους ανταγωνιστικές, με μεγάλο ρυθμό ανάπτυξης και γνώριζαν επιτυχία.

Και δεν είναι μόνο αυτό! Το δάχτυλο συσχετίστηκε και με τον αθλητισμό αφού τα άτομα με μεγάλο παράμεσο διακρίνονταν σε ανταγωνιστικά αθλήματα όπως το σκι!

Σε γενικές γραμμές, οι πιο επιτυχημένοι επιχειρηματίες είχαν παράμεσο 10% έως 20% πιο μακρύ από το δείκτη τους. Βγάλε μεζούρα λοιπόν και ξεκίνα το μέτρημα! Αν πάλι, το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό, μη σκας, γιατί όλα είναι στο μυαλό μας. Με σκληρή δουλειά, οργάνωση και στρατηγική όλα είναι εφικτά κι ας έχεις μικρά δαχτυλάκια..

Επιμέλεια: Δήμητρα Γκούντρα