Οι κολλητές που αξίζει να έχεις (Νο1)

30.06.2010
"Αν έχεις τύχη διάβαινε", λέει η γνωστή παροιμία αλλά εύλογα θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε πως "αν έχεις φίλες διάβαινε". Γιατί οι κολλητές σου θα είναι εκεί και στα καλά και στα άσχημα.

"Αν έχεις τύχη διάβαινε", λέει η γνωστή παροιμία αλλά εύλογα θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε πως "αν έχεις φίλες διάβαινε". Γιατί οι κολλητές σου θα είναι εκεί και στα καλά και στα άσχημα.

Φυσικά, κάθε κολλητή έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και την δική της χρησιμότητα στη ζωή σου και υπάρχουν κάποιοι τύποι κοριτσιών που αξίζει να περιλάβεις στην καθημερινότητά σου.

1. Η Μις Υπεύθυνη:

Η κολλητή αυτή είναι πραγματικά το κορίτσι που μπορείς να στηριχθείς επάνω του. Διαθέτει επιχειρήματα και λογικές εξηγήσεις για κάθε της συμβουλή και μοιάζει με φύλακα άγγελο στο πλευρό σου. Πιθανότατα παρθένος στο ζώδιο, η κολλητή αυτή θα δώσει τη λύση σε προβλήματα καριέρας, σχέσεων και γενικά σε ζητήματα που έχουν σημασία.

Μπορεί να μην είναι η πρώτη σου επιλογή για να παρακολουθήσεις μια συναυλία ή να πας στα μπουζούκια, αλλά η η Μις Υπεύθυνη θα σε ξελασπώσει στα δύσκολα.

Αγαπημένη της εκνευριστική ατάκα: "Κατά την αποψή μου και όπως προστάζει η λογική"!

2. Η διάδοχος της Σαμάνθα Τζόουνς:

Αυτή είναι μια από τις αγαπημένες σου κολλητές. Σεξουαλικά απελευθερωμένη, η φίλη αυτή μυήθηκε στον έρωτα πριν απ' όλες τις υπόλοιπες και οι εμπειρίες και γνώσεις τις στο αντικείμενο σε βγάζουν ασπροπρόσωπη σε κάθε δυσκολία επί του κρεβατιού. Το κορίτσι αυτό έχει φλερτάρει, έχει βγει ραντεβού και έχει κοιμηθεί με μια πλειάδα αντρών και σίγουρα διαθέτει και μπορεί να σου συστήσει τον καλύτερο γυναικολόγο.

Θα την θαυμάσεις για τις χιλιάδες κατακτήσεις της αλλά θα τρομάξεις από τον τρόπο που προσεγγίζει ακόμα και τον τωρινό αγαπημένο σου. Κράτησε την προσωπική σου ζωή σε απόσταση από την κολλητή- ξελογιάστρα και χρησιμοποίησε τις γνώσεις της στο παιχνίδι του έρωτα προς όφελός σου.

Αγαπημένη της εκνευριστική ατάκα: "Ποιόν, αυτόν; Τον έχω πάρει ήδη".

3. Αυτή που χάνεται:

Tην αγαπάς και την λατρεύεις αυτή την κολλητή αλλά η επικοινωνία μαζί της μπορεί κι να σε τρελάνει. Είτε είναι εργασιομανής γυναίκα καριέρας, είτε καλλιτέχνης που τρέχει σε γυρίσματα και πρόβες, η κοπέλα αυτή χάνεται διαρκώς.

Η φιλία μαζί της και η διατήρησή της είναι για εσένα μια περιπέτεια που δεν πρέπει να χάσεις. Θες να της στείλεις μηνύματα στο κινητό, θες να την πάρεις χιλιάδες φορές στο σταθερό, θες να της στείλεις mail ή σήματα καπνού, κάποια στιγμή θα σε βρει η κολλητή αυτή και θα σε αποζημιώσει για το διάστημα που έλειψε.

Απόφυγε να κλείνεις εισιτήρια για διακοπές με το κορίτσι αυτό που μπορεί να μην εμφανιστεί ποτέ την ώρα αναχώρησης του καραβιού. Μην βιαστείς να την βγάλεις από τη ζωή σου αλλά αποδέξου την με την ιδιαιτερότητά της. Άλλωστε, η κολλητή αυτή διαθέτει και τα καλύτερα κονέ και γνωριμίες.

Αγαπημένη της εκνευριστική ατάκα: "Φτάνω σε 5 λεπτά"...και δεν εμφανίζεται ποτέ.

4. Αυτή που έχει άποψη για όλα:

Αυτή η κολλητή πάντα έχει κάτι να σου πει. Ξεροκέφαλη αλλά πολυμήχανη, η φίλη αυτή θα μπορούσε να μιλά για ώρες χωρίς να σωπάσει. Πολλές φορές το κορίτσι αυτό γίνεται επικριτικό αλλά συνήθως το κάνει από καλοσύνη γιατί βλέπει τον κίνδυνο και προσπαθεί να σε προφυλάξει.

Μπορεί να μην συμφωνείς με όσα υποστηρίζει η κολλητή αυτή αλλά πάντα θα έχει μια τεκμηριωμένη άποψη για ό,τι σε απασχολεί. Και φυσικά θα διαθέσει τον ώμο της για να κλάψεις εφόσον χρειαστεί.

Αγαπημένη της εκνευριστική ατάκα: "Στο χα πει και δεν με άκουσες"

5. Το αστείο κορίτσι:

Όταν νιώθεις πως θα πέσει το ταβάνι να σε πλακώσει, όταν θέλεις να σκάσει λίγο το χειλάκι σου, όταν δεν υπάρχει από πουθενά γύρω φως, η κολλητή κωμικός θα σου φτιάξει σίγουρα τη διάθεση. Το κορίτσι αυτό είναι σκέτο πανηγύρι, μια ορχήστρα από μόνο της και πολλές φορές αποτελεί την ψυχή της παρέας.

Η θετική ενέργεια της φίλης αυτής είναι το κάτι άλλο και αρκεί για να ανεβάσει την πεσμένη στα τάρταρα διάθεσή σου. Όταν θέλεις να γελάσεις με την καρδιά σου ή να διασκεδάσεις σε κάποια έξοδο, πάρε ένα τηλέφωνο το κορίτσι αυτό.

Αγαπημένη της εκνευριστική ατάκα: "Μην σκας βρε χαζό!Χιχιχιχ!"

Για τους επόμενους πέντε τύπους κολλητών φιλενάδων που πρέπει να έχεις, πήγαινε εδώ:

Επιμέλεια: Κατερίνα Π.