6 καλοί λόγοι για να γίνεις φίλη με τα ξαδέλφια σου

27.01.2017
Δεν είναι μόνο το ότι "το αίμα νερό δε γίνεται" αλλά και πρακτικοί λόγοι που καθιστούν την φιλία με τα ξαδέλφια απαραίτητη. Μην την υποτιμάς...

1. Το αίμα νερό δε γίνεται

Οι οικογενειακός δεσμός είναι ίσως ο σημαντικότερος λόγος κι αυτό γιατί είναι πραγματικά θεσπέσιο να έχεις φίλους τα μέλη της οικογένειάς σου. Οι οικογενειακές συγκεντρώσεις αποκτούν άλλο νόημα και δεν είναι βαρετές.

2. Ξέρουν πολλά για εσένα

Πολλοί έχουν την τύχη να έχουν φίλους κολλητούς από τα μικράτα τους αλλά αυτός δεν είναι ο κανόνας. Αν πάλι έχεις φιλική σχέση με τα ξαδέλφια σου είσαι ανάμεσα στους τυχερούς. Σε ξέρουν, άλλωστε, από την καλή και την ανάποδη.

3. Ο καβγάς δε σημαίνει απαραίτητα χωρισμός

Δυστυχώς πολλές φιλίες δεν κρατάνε και κάποιες καταλήγουν σε καβγά και ρήξη. Όταν έχεις να κάνεις με ξαδέλφια οι ισορροπίες είναι λεπτές και συχνά κάποια από τις δυο πλευρές υποχωρεί, ειδικά μετά την πίεση των γονέων. Κι ακόμη κι αν δεν το κάνετε θα βρεθείτε σίγουρα σε κάποιο οικογενειακό τραπέζι.

4. Καταλαβαίνει την "τρέλα"΄της οικογένειάς σου

Δεν θα ήταν ωραίο να ξέρεις πως οι φίλοι καταλαβαίνουν απόλυτα τα όσα λες για την οικογένειά σου; Τα ξαδέλφια μπορούν και συμπάσχουν μαζί σου... Δε χρειάζονται εξηγήσεις, ούτε οπαραδείγματα, βιώνουν την ίδια τρελοοικογένεια.

5. Ξέρεις πως μπορείς να τους ζητήσεις χάρες

Οι φίλοι πολλές φορές είναι σαν οικογένεια αλλά κακά τα ψέματα τα ξαδέλφια στις δύσκολες στιγμές θα είναι στήριγμα. Είναι σημαντικό να ξέρεις πως μπορείς να υπολογίζεις βοήθεια.

6. Είναι ήδη κομμάτι της ζωής σου

Είναι κομμάτι της ζωής σου από τη στιγμή της γεννησής σου ή της δικιάς τους.