Τι να πάψεις να περιμένεις απ' τους άλλους

21.04.2016
Απλοποίησε τη ζωή σου και τη σκέψη σου και σταμάτα να έχεις προσδοκίες για πράγματα που δεν πρόκειται να αλλάξουν

Επιμέλεια:
Δήμητρα Γκούντρα

Υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να περιμένεις από τους ανθρώπους γύρω σου αν θέλεις να ζεις αρμονικά κι ευτυχισμένη. Άλλωστε, υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι άλλοι είτε δε σε ακολουθούν, είυτε δε συμμορφώνονται στους κανόνες που θέτεις.

Μάθε περισσότερα κάνοντας κλικ στην επόμενη σελίδα.

#1 Σταμάτα να θέλεις συνένοχους στο έγκλημα

Μετά από ξενύχτι έχεις όρεξη για κρέπα, γλυκό ή βρώμικο; Αν ναι μην προσπαθείς να βρεις συνένοχο στο... έγκλημα. Αν οι φίλες επιμένουν πως δε θέλουν μην προσπαθείς να τις μεταπείσεις, Μπορεί να υπάρχουν αρκετοί λόγοι για την άρνησή τους μεταξύ των οποίων το να έχουν ξεκινήσει διατροφή ή απλούστατα να μην έχουν χρήματα.

#2 Σταμάτα να περιμένεις όλοι να είναι στην ώρα τους

Στην Ελλάδα βρίσκεσαι, όχι στη Βρετανία. Δυστυχώς όσο συνεπής κι αν είσαι, στην παρέα σίγουρα θα υπάρχουν και οι αργοπορημένοι. Μην αγχώνεσαι και προσπάθησε να βρεις τρόπους για να κάνεις την αναμονή ευκολότερη.

#3 Σταμάτα να πιστεύεις πως όλοι σε κακολογούν και σε κουτσομπολεύουν

Ο αρνητισμός ποτέ δε βοήθησε κανέναν. Υιοθέτησε μια ισσοροπημένη κοσμοθεωρία και εικόνα για τον εαυτό σου και μην είσαι καχύποπτη δίχως λόγο. Εκτός αποδείξεως του εναντίου αντιμετώπισέ τους όλους καλόπιστα και με χαμόγελο και μη βλέπεις παντού εχθρούς.

#4 Σταμάτα να πιστεύεις οι άλλοι να αλλάξουν

Μάθε να αγαπάς τους άλλους με τα ελλατώματά τους και μη βασίζεις μια σχέση ερωτική στην πεποίθηση και μόνο πως μπορείς να τον αλλάξεις. Είτε πρόκειται για οικογένεια, φίλους ή για σύντροφο, όλοι έχουν ελλατώματα, όπως κι εσύ άλλωστε. Προσπάθησε να τα αποδεχτείς και να συμβιβαστείς με αυτά. Η γκρίνια, το παράπονο, η ευθυξία ή άλλα στοιχεία του χαρακτήρα δύσκολα αλλάζουν.

#5 Σταμάτα να πιστεύεις πως οι άλλοι δε θα αλλάξουν

Στον αντίποδα, όταν για παράδειγμα ο σύντροφος ή κάποιος φίλος σε διαβεβαιώνει πως θα προσπαθήσει να μετριάσει συμπεριφορές που σε ενοχλούν, ο αρνητισμός σου δε βοηθά. Η διάθεση για αλλαγή και προσπάθεια μπορεί να είναι ειλικρινής γι΄αυτό μην την ισοπεδώνεις. Και σε αυτή την περίπτωση η θετικότητα και η επιβράβευση ενεργούν βοηθητικά ενώ ο αρνητισμός δε δίνει ώθηση για προσπάθεια αλλά για παραίτηση.

#6 Σταμάτα να έχεις κόλλημα με τα likes

Μπορεί να έχεις ενθουσιαστεί με τη κανούρια selfie που τράβηξες ή με το τοπίο που ανέβασες στο Facebook, μην περιμένεις όμως την επιβεβαίωση από τα likes των φίλων. Δεν έχει σημασία αν έχεις 1 ή 300 like...