Βγάλε τη σχέση σου απ' τη ρουτίνα

07.11.2008
Μετά από τέσσερα χρόνια σχέσης, έναν αρραβώνα και μια απονενοημένη απόφαση να συζήσετε, ήρθε η ρουτίνα και σας πλάκωσε πιο πολύ και από το πάπλωμα, ξυπνώντας ένα κρύο χειμωνιάτικο πρωινό. Εύλογα αναρωτιέσαι: ?Υπάρχει τρόπος να αναζωπυρώσεις το αίσθημα ή θα αφήσεις την ρουτίνα να καταστρέψει τη σχέση σου?. Φυσικά και υπάρχει, όχι μόνο ένας αλλά οκτώ διαφορετικοί!

Μετά από τέσσερα χρόνια σχέσης, έναν αρραβώνα και μια απονενοημένη απόφαση να συζήσετε, ήρθε η ρουτίνα και σας πλάκωσε πιο πολύ και από το πάπλωμα, ξυπνώντας ένα κρύο χειμωνιάτικο πρωινό. Εύλογα αναρωτιέσαι: ?Υπάρχει τρόπος να αναζωπυρώσεις το αίσθημα ή θα αφήσεις την ρουτίνα να καταστρέψει τη σχέση σου?. Φυσικά και υπάρχει, όχι μόνο ένας αλλά οκτώ διαφορετικοί!

1. Ετοιμάζω ταξίδι: όχι μοναχά για πάρτη σου αλλά και για τους δύο. Οργάνωσε ένα ρομαντικό Σαββατοκύριακο μακρυά από όλους και όλα. Δύο μέρες μόνο είναι αρκετές για να ξεχάσετε τα προβλήματα και τα άγχη της καθημερινότητας. Έτσι, θα αναζωπυρωθεί το πάθος της σχέσης. Αφιερώστε τον ελεύθερο χρόνο του διημέρου ο ένας στον άλλο. Μιλήστε ανοιχτά και επικοινωνήστε όπως παλιά.

2. Μην προγραμματίζεις τα πάντα: οι υποχρεώσεις είναι σημαντικές και απαραίτητο κομμάτι της κοινής κοινωνικής σας ζωής. Δεν χρειάζεται να προγραμματίζεις εξ ονόματος του συντρόφου σου όλα τα Σαββατοκύριακα,γιορτές και αργίες που ακολουθούν. Για παράδειγμα μην τον πιέζεις να κάνει μαζί σου τα ψώνια του σούπερ μάρκετ κάθε Σάββατο πρωί. Το ίδιο ισχύει για τις γιορτές και γενέθλια γνωστών και φίλων. Συζητήστε από κοινού για το που θέλετε να παρουσιαστείτε μαζί. Δεν χρειάζεται να σε ακολουθεί στα γενέθλια της τρίτης ξαδέρφης της φίλης της αδερφής σου. Η ρουτίνα μπορεί να χτίσει μια σχέση, αλλά οι σχέσεις χρειάζονται και την αλλαγή για να επιβιώσουν. Πες ένα μεγάλο ναι στον αυθορμητισμό και δώσε μεγαλύτερη ελευθερία στο δεσμό σου.

3. Φρέσκες δραστηριότητες: αν βλέπεις την κατάσταση να χειροτερεύει, μια καλή λύση θα ήταν και η υιοθέτηση ενός καινούργιου σπορ ή διαφορετικής δραστηριότητας που θα δοκιμάσετε μαζί .Κάντε γιόγκα ή κολύμπι και τένις. Αν το λέει η ψυχούλα σου, προχώρα ένα βήμα μπροστά. Δοκιμάστε την πτώση με αλεξίπτωτο ή το μπάτζι τζάμπινγκ . Τέτοιες δραστηριότητες αυξάνουν τόσο την αδρεναλίνη όσο και την λίμπιντο.

4.Βάλε φαντασία στο κρεβάτι: μην καθίσεις να μετρήσεις πόσες φορές έχεις κάνει σεξ με τον σύντροφό σου. Αν πολλαπλασιάσεις τα τέσσερα ή παραπάνω χρόνια , το νούμερο που θα βρεις μόνο κατάθλιψη μπορεί να σου προκαλέσει. Αντιμετώπισε την κάθε φορά, σαν πρώτη φορά. Μην τον αφήνεις να σε βλέπει απεριποίητη, ακόμα και μετά από 12 ώρες εργασίας. Αγόρασε σέξυ εσώρουχα και δείξτα κάνοντας στριπτίζ. Δεν χρειάζεται να κάνετε αεροπλανικά κόλπα κάθε βράδυ. Μην βάζετε πρόγραμμα και στον έρωτα. Ζήτα του να σου κάνει έρωτα όποια στιγμή της μέρας νιώσεις την ανάγκη.

5. Βρες λίγο χρόνο για σένα: το να διαθέτεις χρόνο για σένα είναι θέμα ζωτικής σημασίας. Κάνε μασάζ ή κλείσε ραντεβού σε ένα σπα. Έπειτα μπορείς να πας για ψώνια, χωρίς να τρέχεις και εκείνον μαζί σου ( που μάλλον δεν διασκεδάζει την συγκεκριμένη δραστηριότητα). Αν βρεις χρόνο να χαλαρώσεις, θα γίνεις πιο χαλαρή και στη σχέση σου.

6. Κοινός κώδικας επικοινωνίας: συνήθως μια σχέση που διαλύεται είναι μια σχέση με έλλειψη επικοινωνίας,ανάμεσα στα δύο μέλη της. Βρες λίγο χρόνο για να συζητάτε όλα τα θέματα που σας απασχολούν. Στο χρόνο που θα αφιερώσετε, απομάκρυνε κάθε τι που θα σας αποσπάσει, όπως είναι η τηλεόραση. Πριν μιλήσεις μαζί του, σκέψου ποιά ζητήματα σε απασχολούν, ποιές προσδοκίες έχεις από εκείνον και πού μπορεί εκείνος να βοηθήσει πραγματικά; Μην τον φορτώσεις με άχρηστες πληροφορίες και μην του θυμίζεις παλιά ξεχασμένα λάθη. Η διαδικασία αυτή έχει ως σκοπό να σας αποτρέψει κάποια στιγμή από το να ζείτε σαν δύο ξένοι μέσα στο ίδιο σπίτι, κάποια στιγμή .

7. Απόλαυσε τη στιγμή: τα καλύτερα πράγματα στη ζωή είναι και τα πιο απλά. Ένα δείπνο υπό το φως των κεριών, ένα αυθόρμητο δωράκι, ένα φιλί στο λαιμό ακόμα και ένα αισθησιακό μήνυμα στο κινητό. Δεν χρειάζεται να σκεφτείς πολύ για να κάνεις πράξη ένα από τα παραπάνω. Θα σπάσεις την μονοτονία και θα αποδείξεις την αγάπη που καμία φορά θεωρούμε αυτονόητη.

8. Το πολύ πολύ μαζί σκοτώνει: μην κάνεις τα πάντα μαζί του. Άφησε του την ελευθερία να βγει και ένα βράδυ με τους κολλητούς του. Εννοείται πως και εκείνος πρέπει να σου δίνει τέτοιες ευκαιρίες κάθε τόσο. Μην πνίγεσαι στη σχέση. Η παραμικρή απόσταση θα κάνει την καρδιά σου να φτερουγίσει πάλι από την αρχή.