5 τρόποι να δείξεις στον σύντροφο σου ότι τον αγαπάς χωρίς να του το πεις

09.03.2022
5 τρόποι να δείξεις στον σύντροφο σου ότι τον αγαπάς χωρίς να του το πεις
Ακόμη και μέσα στη ρουτίνα τα συναισθήματα μπορούν (και πρέπει) να μοιράζονται!

Εάν είσαι με κάποιον για μεγάλο χρονικό διάστημα, μάλλον θα ξέρεις ότι η πραγματικότητα δεν έχει να κάνει με καθημερινά φτερουγίσματα και ερωτικές σπίθες. Πέφτεις σε μια ρουτίνα και τα πράγματα μπορεί να γίνουν μουντά ή επαναλαμβανόμενα χωρίς να φταίει κανένας. «Καθώς η σχέση σας εξελίσσεται, όλο και λιγότερος είναι ο χρόνος που αφιερώνει ο ένας στον άλλον. Δίνουμε προτεραιότητα στα πολυάσχολα προγράμματά μας», λέει στο Bustle η σύμβουλος σχέσεων Clarissa Silva. «Η ρουτίνα της καθημερινότητάς μας μπορεί να μας κάνει να υποτιμούμε τον άλλον. Η προσπάθεια να μεταφέρεις αυτό που νιώθεις βαθιά μέσα σου μπορεί να σε επαναφέρει στη φάση του μήνα του μέλιτος της σχέσης και να αποτρέψει μια πιθανή μελλοντική δυσαρέσκεια, συναισθήματα παραμέλησης ή απόστασης».

Ποιοι είναι λοιπόν οι 5 τρόποι για να δείξεις την αγάπη σου στον σύντροφο σου χωρίς να του το πεις;

Περάστε ποιοτικό χρόνο μαζί

Είτε σχεδιάζετε ένα εβδομαδιαίο ραντεβού είτε μια βραδιά μαζί, φροντίστε πάντα να έχετε χρόνο για να είστε ο ένας με τον άλλον. Και όταν περνάτε αυτόν τον ποιοτικό χρόνο μαζί, αφήστε τα πράγματα να κυλήσουν φυσικά. Δώσε στον σύντροφό σου την αμέριστη προσοχή σου. «Περάστε χρόνο παρακολουθώντας μια ταινία μαζί και μην ελέγχετε το τηλέφωνο ή το email σας», λέει η σύμβουλος σχέσεων. «Δείξτε ότι θέλετε να είστε στην παρέα αυτή».

Δώστε ένα παθιασμένο φιλί

Όταν το φέρει η στιγμή το φιλί είναι πάντα μια καλή ιδέα - δεδομένου ότι έχεις τη συγκατάθεση του συντρόφου σου, φυσικά. «Το να τον κοιτάς με πάθος στα μάτια πριν τον φιλήσεις» είναι ένας καλός τρόπος για να οικοδομήσεις μια σχέση, λέει στο Bustle η Clarissa Silva.

Κρατήστε την οπτική επαφή

Δείξε ευγνωμοσύνη και πάθος διατηρώντας την οπτική επαφή. «Όταν αφιερώνεις χρόνο για να αναλογιστείς και να εμβαθύνεις την ευγνωμοσύνη που νιώθεις προς τον σύντροφό σου, μπορεί να το νιώσει», λέει η ειδικός. «Είναι σχεδόν σαν ένα «vibe» που εκπέμπεις και μπορεί να μεταδοθεί στην ποιότητα του άγγιγματός σου ή ακόμα και στον τρόπο με τον οποίο τον κοιτάς».

Αγγιξε τον περισσότερο

Ακόμα κι αν το φυσικό άγγιγμα δεν είναι η γλώσσα της αγάπης σου, δοκίμασε ένα στοργικό (συναινετικό!) άγγιγμα ή χάδι για να σε φέρει πιο κοντά στον σύντροφό σου. Ή, αν είστε σε φάση να παίξετε, ίσως να δοκιμάσετε ακόμη και ένα μασάζ. «Το μασάζ έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τα επίπεδα της ωκυτοκίνης, της χημικής ουσίας του εγκεφάλου που συνδέει δύο ανθρώπους», λέει η σύμβουλος σχέσεων. «Έτσι, αν θέλεις ο σύντροφός σου να σε ερωτευτεί πιο βαθιά, το σωματικό άγγιγμα θα πετύχει το κόλπο».

Άκουσε τον

Αν θέλεις να μάθεις πώς να κάνεις τον σύντροφο σου να νιώσει ξεχωριστός, πρόσφερε του την αμέριστη προσοχή σου. Το να είσαι εξαιρετική ακροάτρια του συντρόφου σου είναι ένας καλός τρόπος να τον κάνεις να νιώσει ότι τον εκτιμάς. Δεν χρειάζεται να πεις μια λέξη ή να προσπαθήσεις να διορθώσεις προβλήματα, αλλά το να τον ακούσεις μπορεί να κάνει τον σύντροφό σου να σε ερωτευτεί βαθύτερα επειδή αισθάνεται ότι τον ακούνε.