Κεραυνοβόλος έρωτας: 3 σημάδια που φανερώνουν ότι την έχεις "πατήσει"

17.01.2019
Κεραυνοβόλος έρωτας: 3 σημάδια που φανερώνουν ότι την έχεις "πατήσει"
Yπάρχουν φορές, που όταν κάνεις μια νέα γνωριμία, η ένταση των συναισθημάτων σου είναι τόσο μεγάλη, που μοιάζει σαν να σε έχει χτυπήσει κεραυνός. Το νιώθεις, αλλά σε μπερδεύει; Για δες παρακάτω μερικά στοιχεία που δεν μπορείς να παραβλέψεις και... καλή τύχη!

Νιώθεις ότι τον γνωρίζεις από πάντα

Είτε έτσι είτε αλλιώς όλες έχουμε βιώσει τα συναισθήματα της άνεσης και της εξοικείωσης με κάποιον που γνωρίζουμε μόλις για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Είτε από την πλατωνική πλευρά είτε, απλά, αν σου κάνει «κλικ» κάτι καινούργιο, αυτό μπορεί να σου φανεί εντελώς αναζωογονητικό. Όταν είστε μαζί οι ώρες περνούν και δεν το καταλαβαίνεις.

Διάβασε και αυτό: Έρευνα αποκαλύπτει: Τόσες φορές ερωτεύεται κάποιος στη ζωή του

Αρχίζει να αλλάζει η συμπεριφορά σου

Οι περισσότερες γνωρίζουμε ότι, σε φυσικό επίπεδο, όταν ερωτευόμαστε μπορεί να αισθανόμαστε την ίδια στιγμή τόσο καταπληκτικά όσο και τρομακτικά. Αν όλο αυτό σου έρχεται σαν... τσουνάμι από όλες τις κατευθύνσεις, αν νιώθεις ότι δεν μπορείς (και ούτε θέλεις, βέβαια) να το ελέγξεις, τότε μάλλον την έχεις φάει την "κεραμίδα.

Και τελικά, αρχίζεις να αισθάνεσαι συνέχεια στα πάνω σου

Πολύ σύντομα μετά από το τέλος αυτού του περίεργου ερωτικού άγχους, έρχεται ένα αίσθημα ευφορίας και αρχίζεις να αισθάνεσαι ανεβασμένη.

«Τώρα, όταν είμαστε πραγματικά ερωτευμένοι, είμαστε όλοι στα πάνω μας. Όχι μόνο τα επίπεδα της ντοπαμίνης και της ωκυτοκίνης είναι σε υψηλά επίπεδα, αλλά η αμυγδαλή - ο φόβος μας – έχει εξαφανιστεί», υποστηρίζουν οι ειδικοί. «Χάνουμε την κρίση μας και ξεκινάμε την τρελή βόλτα μας που ονομάζεται έρωτας για σχεδόν δύο χρόνια. Τα συναισθήματα που έχουμε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι εξίσου εθιστικά με τα ναρκωτικά».

Αυτό το διάβασες; Η επιστήμη απεφάνθη: Να πώς ένα ερωτικό φιλί ανεβάζει τη διάθεσή σου

Τελικά, είναι καλή ιδέα να θυμάσαι ότι πραγματικά δεν χρειάζεται να υπάρχει βιασύνη. Ακόμα κι αν τα συναισθήματά σου σε ωθούν να κάνεις τα πάντα με ταχύτητα αστραπής, ποτέ δεν χάνεις να προσπαθήσεις να κρατήσεις τα πράγματα σε μια προοπτική. Μόνο ο χρόνος θα πει εάν αυτό που αισθάνεσαι είναι, στην πραγματικότητα, αγάπη. Εν τω μεταξύ, απόλαυσε το χρόνο που περνάς με το πρόσωπο που βλέπεις και όλα αυτά τα πανέμορφα συναισθήματα θα έρθουν από μόνα τους.