Η Αντζελα...απειλεί με Καθολικό γάμο!

13.06.2005
Αγαπημένε μου Σωτήρη,Η παροιμία λέει: «Αν θέλει η νύφη και ο γαμπρός, τύφλα να χει ο πεθερός»! Στην περίπτωση της Άντζελας Δημητρίου, όμως, την...τύφλα έχει ο παπάς
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Η παροιμία λέει: «Αν θέλει η νύφη και ο γαμπρός, τύφλα να χει ο πεθερός»! Στην περίπτωση της Άντζελας Δημητρίου, όμως, την...τύφλα έχει ο παπάς, αφού είναι και ο μόνος που διαφωνεί (λέμε τώρα) με τον γάμο της αοιδούς. Την ιστορία την ξέρεις, άλλωστε την ακούμε κάθε λίγο και λιγάκι δια στόματος Άντζελας, όπου η Εκκλησία δεν προβλέπει κανονική τελετή στον γάμο της Δημητρίου, επειδή παντρεύεται τον ίδιο άνδρα για δεύτερη φορά. Η λογική είναι πως τους ρίζωσε ο κόσμος την πρώτη φορά (άλλο αν το ρίζωμα κράτησε μία μέρα), οπότε τη δεύτερη απλά θα διαβαστεί μία ευχή.

Αυτό δεν αρέσει στην «Λαίδη», η οποία βλέποντας την ευτυχία της να...καταρρέει, προσπαθεί να βρει τρόπους να νικήσει την...ατυχία. Μην το γελάς καθόλου, η γυναίκα είχε κάνει τα σχέδια της, τα όνειρά της και το κουμάντο της και τώρα που υπάρχει κόλλημα, πάει να τρελαθεί. Στην αρχή, επειδή είχε μεγάλη λαχτάρα να παντρευτεί τον πρώην της, αποφάσισε πως θα κάνει πολιτικό γάμο. Επειδή, όμως, τεχνικά δεν είναι εφικτό το κουμάντο της να μεταφερθεί στο δημαρχείο, η Άντζελα απειλεί τώρα Ορθόδοξους παπάδες, πως άπαξ και δεν την παντρέψουν, αυτή θα κάνει....καθολικό γάμο! Και πάλι, μην το γελάς, διότι ο ορθόδοξος ιερός κλήρος ταράχθηκε, ενώ ελέγχεται η πληροφορία πως τα νέα έφθασαν στην Αρχιεπισκοπή και ο Χριστόδουλος σκέφτεται να συγκαλέσει την Ιερά Σύνοδο, προκειμένου να βρεθεί λύση και να μην κάνει μία Ορθόδοξη, Καθολικό γάμο.

Δεν είναι στους χαλεπούς τούτους καιρούς να χάνουμε πιστούς. Πάντως, στην Καθολική εκκλησία, η Άντζελα μπορεί να μεταφέρει το κουμάντο της κι επειδή ξέρω πως σε έχει φάει η περιέργεια τι είναι αυτό το κουμάντο, ευθύς αμέσως στο περιγράφω. Η αοιδός θα πάει στην εκκλησία καβάλα σε έξι λευκά άλογα. Τώρα αυτό πως γίνεται; Στο ένα θα είναι το δεξί πόδι, στο άλλο το αριστερό, στο τρίτο το χέρι και ούτω καθεξής. Στον γάμο προσκεκλημένοι θα είναι όλοι οι θαυμαστές της Άντζελας (ελπίζω να είναι περισσότεροι από τους θαμώνες του κέντρου στο Κιάτο, όπου με το ζόρι έφθαναν τους 50 νοματαίους), αλλά και πλήθος συναδέλφων της. Από το κουμάντο θα λείπει τελικά το νυφικό με την τεράστια ουρά δια χειρός Βασίλειου Κωστέτσου. Βλέπεις, ο σχεδιαστής αρνείται πως είχαν συμφωνήσει να της ράψει το νυφικό, διότι η μαμά του όταν ήταν μικρός τον είχε συμβουλεύσει να προσέχει που βάζει την τζίφρα και τον π...ο του. Και ο Βασίλειος δεν βάζει όπου κι όπου την τζίφρα του! Ξέρω μπερδεύτηκες με τα του νυφικού, αλλά βγάζεις εσύ άκρη με Κωστέτσο και Δημητρίου; Το νυφικό, πάντως θα ράψει η κουμπάρα της. Μια χαρά εξηγήθηκε στης ακρίβειας κι επαγγελματικής δυσκολίας τον καιρό!

Υ.Γ. Όσον αφορά για την εμφάνιση (που τελικά δεν τραγούδησε) στο Κιάτο να μην αγχώνεται: ο κόσμος δεν είχε πάρει ακόμη...την επιδότηση!




Αν ξέρεις κάτι που δεν ξέρω, πες το μου με ένα e-mail:
[email protected]