"Μη, μη μαρτυρήσεις" τον Πασχάλη!

13.10.2008
Αγαπημένε μου Σωτήρη, «Μη μη, μη μη με προδώσεις μη. Μη μη, μη με μαρτυρήσεις, μη. Μη μη γιατί θα φέρεις την καταστροφή» τραγουδούσε κάποτε παλιά ο Πασχάλης, ο οποίος τότε που το έλεγε και περιέγραφε τη «στιγμή αδυναμίας»
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


«Μη μη, μη μη με προδώσεις μη. Μη μη, μη με μαρτυρήσεις, μη. Μη μη γιατί θα φέρεις την καταστροφή» τραγουδούσε κάποτε παλιά ο Πασχάλης, ο οποίος τότε που το έλεγε και περιέγραφε τη «στιγμή αδυναμίας» κάποιου που απάτησε τη γυναίκα του και παρακαλούσε μετά την γκόμενα να μη μιλήσει γιατί θα καταστρέψει την οικογενειακή του θαλπωρή, δεν μπορούσε να φανταστεί ότι αυτό θα γινόταν κάποτε... βιωματικό! Και θα περιέγραφε τη δική του προσωπική ζωή και το «στιγμιαίο λάθος»!

Αν και στη ζωή υπήρξε και παιδί, ενώ στο τραγούδι ο στιχουργός δεν είχε τόσο μεγάλη φαντασία. Όπως και να έχει, ο Πασχάλης αποφάσισε αυτό το επίκαιρο τραγούδι «Μη με μαρτυρήσεις» να το κάνει διασκευή. Για να φρεσκάρουν τη μνήμη τους οι παλιοί, να μάθουν οι νέοι και να καταλάβει η Αλίκη ότι δεν ήταν μία σοβαρή απιστία, αλλά ένα... στιγμιαίο λάθος. Όχι, η επανεκτέλεση δεν έχει να κάνει με εμπορικούς λόγους, ούτε εκμεταλλεύεται το ντόρο που έχει δημιουργηθεί.

Σκέφτεσαι πονηρά. Η Αλίκη συμφωνεί με την κίνηση του συζύγου, ενώ έχω να παρατηρήσω ότι μετά το καλοκαίρι και την επανεμφάνιση του ζεύγους στους τηλεοπτικούς δέκτες, η σύζυγος Πασχάλη δε μιλάει όπως πέρυσι. Βγαίνει μπροστά ο άνδρας του σπιτιού. Σε ανησυχεί το γεγονός; Μπα. Εμένα, αυτό που με απασχολεί είναι ότι ο Πασχάλης επηρεασμένος από διασκευές και επανεκτελέσεις, έκανε «διασκευή» και στην ηλικία τη δική του και της συζύγου. Τον άκουγα να λέει στο Star «Η Αλίκη είναι ένα υπέροχο κορίτσι» κι έψαχνα να βρω ποια λέει. Κι αυτή, όμως, τι γλυκιά. Τον αποκάλεσε «παιδί»! Άχου τα... κουτσουράκια. Λάθος, αυτό είναι του Ανδρέα Μικρούτσικου!