Η Έφη Θώδη καλεσμένη του Ντόναλντ Tραμπ στον Λευκό Οίκο & τα αίσχη της ελληνικής TV

14.11.2016
Αγαπημένε μου Σωτήρη, Βάλε ακουστικά, άκου & διάβασε - να τραβάς τα μαλλάκια σου. Από χθες έχει βουίξει ο τόπος. Η Θώδη γνωρίζει μεγαλεία που κι εσύ ο ίδιος δεν τα έχεις φανταστεί. Θα πάει λέει στον Λευκό Οίκο, ως επίτιμη καλεσμένη του νέου πλανητάρχη Ντόναλτ Ντραμπ.

Την άκουσε λέει ο Ντόναλτ και ξετρελάθηκε και θέλει ν΄ακούσει από κοντά όλες τις επιτυχίες της εθνικής μας σταρ- αοιδού. Και δεν είναι μόνο οι ελληνικές επιτυχίες με τα γίδια στο μαντρί κι όλα τα κλάσικά που χορεύεις στους γάμους και στα πανηγύρια όσο και τα άλλα τα αγγλικά που μοναδικά έχει ερμηνεύσει η Εφούλα.

Να σου θυμήσω το last Cristmas σε ελληνικούς & αγγλικούς στίχους που είναι κι επίκαιρο για να πάρεις μια γεύση.

Δεν είναι τρολ, δε σου κάνω πλάκα. Τα παραπάνω τα ειπε μόνη της η ίδια η τραγουδίστρια την Κυριακή ως καλεσμένη της Αννίτας Πάνια.

"Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη γιατί μου συμβαίνουν τόσα ωραία πράγματα στη ζωή μου, που δεν υπολόγιζα να συμβούν σε μένα τέτοια μεγαλεία. Το βράδυ που βγήκε ο Ντόναλντ Τραμπ, με πήρε ο μάνατζέρ μου, ένας φίλος από τη Νέα Υόρκη γιατί εγώ κανόνιζα να πάω εκεί και μου λέει; Μάντεψε τι γίνεται. Τι γίνεται, του λέω. Μου λέει, δεν θέλω να πω ποιος από τους συμβούλους που έχει ο Τραμπ, το βράδυ εκείνο έβαλε στο κινητό του το τραγούδι "μπήκαν τα γίδια στο μαντρί". Και του άρεσε, λέει, τόσο πολύ του Ντόναλντ που είπε "θα φέρεται αυτή την κοπέλα εδώ, πώς την λένε; Έφη Θώδη. Θέλω, λέει, να 'ρθει, να μας πει αυτό το τραγούδι (...) Αυτό το κομμάτι είναι το κάτι άλλο. Είναι επαναστατικό, έχει μεγάλη δύναμη μέσα του. Ζήτησε να του πουν και στα αγγλικά τους στίχους, του άρεσαν πάρα πολύ. Με προσκάλεσε προσωπικά στον Λευκό Οίκο. Το σκέφτομαι μήπως του κάνω εκτέλεση και στα αγγλικά".

Όπως τα γράφω Σωτηράκο μου, δε σε γελούν τα μάτια σου. Το θέμα για εμένα δεν είναι η άμοιρη η Θώδη, που γνωστό τοις πάσι πια -είναι ασθενής και με τη βούλα έχοντας στο ενεργητικό της νοσηλεία σε ψυχιατρική κλινική. Την έχω δει από κοντά την Θώδη μετά την περιπέτεια με την υγεία της σε επαρχιωτικό πανηγύρι. Φοβόταν τον κόσμο, δεν ήταν η παλιά Εφη που έβγαινε στο πάλκο και ξεσήκωνε τον κόσμο. Ήταν η Έφη η αγοραφοβική που κρυβόταν πίσω από δέντρα για να μπορεί να τραγουδάει.

Το μεγάλο θέμα της ημέρας είναι τα κοράκια της τηλεόρασης που έχουν ξεχάσει ηθικές αρχές κι αξίες. Είχαν - δεν είχαν την τρέλαναν τη γυναίκα. Θυμάσαι τις τηλεθεάσεις που κάποτε έκαναν με την Έφη να παίζει με τη σαπουνάδα μέσα στη μπανιέρα ή τη βόλτα με το αρνάκι αγκαλιά στο Κολωνάκι;

Έσπαγαν πλάκα μαζί της κι ανέβαιναν τα νούμερα. Χρυσορυχείο σου λέω η Θώδη με την επαρχιώτικη αφέλειά της. Οτι μπορείς να φανταστείς την έχουν βάλει να κάνει μέχρι που οδηγήθηκε στο Ψυχιατρείο. Και πες πως τότε η ίδια είχε επίγνωση κι οι ίδιοι θεωρούσαν πως έχει σώας τας φρένας. Τώρα γιατί την βγάζουν πάλι στη σέντρα τ΄αρπακτικά; Αυτό είναι που πραγματικά με εξοργίζει.

Και δεν είναι μόνο η Αννίτα - που την πάω με χίλια και της βγάζω το καπέλο για την παραδοχή της πως έχει κάνει λάθη στο παρελθόν γελώντας με παππούδες και πτωχούς το πνεύματι - αλλά κι άλλες γνωστές και γνωστοί παρουσιαστές του γυαλιού. Είναι η ίδια η ελληνική TV του σήμερα που για χάρη τηλεθεάσεων δε σταματάει πουθενά. Αν αρχίσω να θυμάμαι περιστατικά πραγματικά η λίστα δεν τελειώνει...

Μαθαίνουμε μάλιστα πως ο Τραπ "ερεθίστηκε" ακούγοντας τα γίδια στο μαντρί κι αυτό δια στόματος Θανάση - του ανθρώπου που φέρεται να είναι ο σύνδεσμος με τον Ντοναλντ...

Έτσι κι εγώ πήρα μια απόφαση. Έχω τη δύναμη και ΜΠΟΡΩ να το σταματήσω όλο αυτό κι η δύναμή μου είναι το τηλεκοντρόλ. Κι εσύ μπορείς να το κάνεις Σωτηράκο μου, ίσως και να το έχεις ήδη πράξει. Προσωπικά λέω όχι στην κατάντια, λέω όχι στην εκμετάλλευση, λέω όχι στην ασέβεια και πάνω απ΄όλα λέω όχι στον περίγελο ανθρώπων ασθενών κι αδυνάμων.

Αν πάλι δω την Έφη να τραγουδά με δόξες και τιμές στον Λευκό οίκο "βγήκαν τα γίδια στο μαντρί", υπόσχομαι και οφείλω να βγω να πω δημόσια συγγνώμη.

Οψόμεθα...

Από τη Δήμητρα Γκούντρα