Σταρ Κύπρος 2015: ο «Κύπριος» Σολωμός & τα ελληνικά του Αλεξάνδρου

17.11.2015
Αχ Αγαπημένε μου Σωτήρη, Μπορεί τα εγχώρια καλλιστεία να περνάνε στο ντούκου και να μην ξέρουμε ποια καλλονή μας εκπροσωπεί στα ξένα, στην Κύπρο όμως, χαρές και πανηγύρια στήνονται.

Ολόκληρο σόου, ριάλιτι έχει διοργανωθεί για να εκλεγεί η φετινή Σταρ Κύπρος και μην νομίζεις πως στο ριάλιτι βλέπουμε τις υποψήφιες απλά με μαγιό και βραδινή τουαλέτα.

Εκεί, χορεύουν παραδοσιακά τραγούδια και απαντούν και σε ερωτήσεις, δύσκολες μάλλον για τις υποψήφιες που μπερδεύουν ως και τις απαντήσεις που από πριν σχεδιάζουν.

Θύμα της προετοιμασίας της έπεσε και η καψερή υποψήφια Έλενα Χαραλάμπους που μοντέλο θέλει να γίνει αλλά στις γνώσεις της δοκιμάζεται.

.Στο τελευταίο επεισόδιο λοιπόν του ΡΙΑΛΙΤΙ (γιατί ναι, ριάλιτι είναι) Star Κύπρος και στην ερώτηση «Ποιους Κύπριους σπουδαίους καλλιτέχνες και επιστήμονες έχει αναδείξει η Κύπρος», η εν λόγω υποψήφια απάντησε με τρακ:

«Τον Διονύσιο Σολωμό που έχει γράψει και τον εθνικό ύμνο»!!!!

Και ναι, από νησί είχε καταγωγή ο Σολωμός, μόνο που ήταν η Ζάκυνθος και όχι η Κύπρος.

Στο ζήτημα του Εθνικού Ύμνου, η υποψήφια δεν έπεσε και πολύ έξω.

Η καθιέρωση Εθνικού Ύμνου της Κυπριακής Δημοκρατίας έγινε με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου στις 18 Νοεμβρίου 1966. Σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, υιοθετήθηκε ως Εθνικός Ύμνος της Κύπρου η μουσική του Εθνικού Ύμνου της Ελλάδας.

Σωτήρη μου όμως, δεν είναι η υποψήφια που μας τρέλανε αλλά οι τρεις κριτές του ριάλιτι. Ο μεν πρώτος τόνισε πως η απάντηση είναι καλή, με την παρουσιάστρια να επεμβαίνει για να τονίσει πως ο Σολωμός δεν ήταν Κύπριος. Η δεύτερη κριτής, έμεινε στις μπαλαρίνες που φορούσε η υποψήφια, οι οποίες δεν ταίριαζαν λέει με την παραδοσιακή κυπριακή στολή (εκεί κάψαμε το σκαλπ μας).

Και ήρθε ο Μόρτης, ο Μονδέλος, ο κριτής ΕΞΥΠΝΑΚΙΑΣ Δημήτρης Αλεξάνδρου, να μαλώσει την έρμη την υποψήφια για το λάθος της, με ατάκα - κόλαφο!

«Κατανοώ το άγχος σου αλλά νταξει, σ’ αυτή την ερώτηση ΚΛΗΝΕΣΑΙ να απαντήσεις και υπάρχουν πολλοί Κύπριοι καλλιτέχνες και έπρεπε να θυμηθείς έστω έναν».

Πιθανολογώ πως τη στιγμή εκείνη, ούτε ο Αλεξάνδρου ο Έξυπνος δεν θυμόταν ούτε έναν Κύπριο. Πιθανολογώ δε, πως η εν λόγω υποψήφια δεν θα προκριθεί αλλά και τι σημασία έχει αυτό.

Να θυμίσω πως στο προηγούμενο επεισόδιο του Σταρ Κύπρος 2015, οι υποψήφιες έπρεπε να περπατούν στην πασαρέλα με κλειστά μάτια, με αποτέλεσμα μία να σκοντάψει και να πέσει.

10o live...... #starkupros2015 pame

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης dimitris alexandrou (@dimitris_alexandrou) στις

Μετά από αυτά, θα κλειστώ στη γωνίτσα μου, να ακούσω την Καλομοίρα να τραγουδά τον Ύμνο, έτσι μπας και σηκωθεί το εθνικό αίσθημα! Με τις υγείες μας. Χαιρε Χαιρε λεφτερια!!!

Η Κατίνα