Θα γίνει της... Καλομοίρας!

21.05.2008
Αγαπημένε μου Σωτήρη,«Σήκωσε το το τιμημένο, δεν μπορώ, δεν μπορώ να περιμένω». «Ήρθες και μας άλλαξες τη μοίρα, Καλομοίρα, Καλομοίρα». «Κούνησε το τον γοφό σου, να του δείξουμε του Ρώσου».
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


«Σήκωσε το το τιμημένο, δεν μπορώ, δεν μπορώ να περιμένω». «Ήρθες και μας άλλαξες τη μοίρα, Καλομοίρα, Καλομοίρα». «Κούνησε το τον γοφό σου, να του δείξουμε του Ρώσου». "Και το Σάββατο το βράδυ, θα νικήσουμε στο Βελιγράδι"! Μιλάμε για μεγάλη έκσταση που η Καλομοίρα πέρασε στον τελικό και θα αναρωτιέσαι τώρα εσύ για ποιο λόγο, αφού κι άλλες φορές έχουμε περάσει στα τελικά της Γιουροβίζιον.

Hello, με αυτούς που πέρασαν και τους υπόλοιπους δέκα που θα περάσουν την Πέμπτη, η Καλομοίρα έχει πολλές πιθανότητες να «σκίσει» το Σάββατο, στο Βελιγράδι. Εμπρός στην τσαχπινιά της, στο νάζι, τη φρεσκάδα, το κούνημα και αυτό το κοντό φορεματάκι, που αποκαλύπτει τα... ατελείωτα πόδια της Καλομοίρας, ποίος Ευρωπαίος θα μείνει ασυγκίνητος; Ειδικά, αν έχει πλήξει από τις μπαλάντες και τα διάφορα νούμερα που και φέτος δε λείπουν από την Γιουροβίζιον.

Όπως καλή ώρα έγινε στον πρώτο ημιτελικό το βράδυ της Τρίτης. Μέχρι τσίχλα έβαλα στα ματοτσίνορα μου για να τα κρατήσω ανοιχτά, αφού με είχε πάρει ο ύπνος με τα τραγούδια που άκουγα. Μπαλάντες και νούμερα βγαλμένα από το Τσίρκο Μεντράνο παρήλαυναν από τη σκηνή κι άντε εσύ ο έρμος ο τηλεθεατής να μείνεις ξύπνιος. Ξύπνησα κάπως όταν εμφανίσθηκε η Αρμενία με το «Κέλε - Κέλε», αλλά ήταν τόσο κακός ο ήχος και τόσο αγχωμένη η ερμηνεύτρια, που δεν μπορώ να πω ότι τρελάθηκα.

Μετά νύσταξα πάλι, ενώ δεν ξύπνησα ούτε όταν εμφανίσθηκε το μεγάλο φαβορί του διαγωνισμού ο Ρώσος, Dima. Δε λέω, ο Φωκάς Ευαγγγελινός έκανε σπουδαία δουλειά και η παρουσίαση ήτο επαγγελματική, αλλά συγνώμη στις 12 το βράδυ και μετά από τέτοια ταλαιπωρία, ήθελα κάτι πιο... ξεσηκωτικό. Ώσπου, εμφανίσθηκε η Καλομοίρα και όλη η αίθουσα του σταδίου σηκώθηκε όρθια και χόρευε στους ρυθμούς του «Secret combination». Μαζί κι εγώ. Αν ήταν, δε, καλύτερος ο σκηνοθέτης και δεν «έκοβε» τα καλύτερα σημεία της χορογραφίας, όπως η αλλαγή του φορέματος, το βιβλίο που ανοίγει, το σόλο της Καλομοίρας (στο Βελιγράδι το χαρακτήριζαν ως κούνημα - οργασμός) και τις τούμπες των χορευτών της, τότε το αποτέλεσμα θα ήταν ακόμη καλύτερο. Μοναδικό.

Προβλήματα, υπήρξαν και με τον ήχο, ενώ υπήρχαν στιγμές που η Βικτόρια Χαλκίτη, η οποία έκανε τα φωνητικά, ακουγόταν δυνατά κι έμοιαζε ότι κάνει ντουέτο με την Καλομοίρα. Αυτό, μάλλον, θα πρέπει να το προσέξουν στον τελικό. Η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που άκουσε ότι περνάει στον τελικό και ο Ζέλικο Γιοκσίμοβιτς έκανε τον καλύτερο πρόλογο πριν την ανακοίνωση. «Είναι μία υπέροχη χώρα, με υπέροχους ανθρώπους και υπέροχη μουσική», ενώ στο τέλος ευχήθηκε στα Ελληνικά «Καλή επιτυχία». Κι εσύ είσαι υπέροχος Ζέλικο! Σνιφ, σνιφ.