Κάηκες από τον ήλιο; 5 φυσικοί τρόποι για να το αντιμετωπίσεις

Κάηκες από τον ήλιο; 5 φυσικοί τρόποι για να το αντιμετωπίσεις
Image by freepik
Και όμως! Η φύση έχει την λύση για όλα, ακόμα και για τον κάψιμο της επιδερμίδας από τον ήλιο.

Με το καλοκαίρι να έχει ήδη ξεκινήσει, πολλοί από εμάς περνάμε περισσότερο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους απολαμβάνοντας τον ήλιο. Ωστόσο, το ηλιακό έγκαυμα είναι ένα συχνό και δυσάρεστο φαινόμενο αν δεν εφαρμόσουμε επαρκώς αντηλιακό ή αν ξεχάσουμε να το ανανεώσουμε. Ευτυχώς, υπάρχουν φυσικές και εύκολες σπιτικές λύσεις που μπορούν να ανακουφίσουν το δέρμα μας από τον πόνο, τον κνησμό και το ξεφλούδισμα που προκαλεί το κάψιμο από τον ήλιο.

Δροσερό Νερό
Το ηλιακό έγκαυμα προκαλεί φλεγμονή στο δέρμα και ένας από τους πιο άμεσους τρόπους για να την αντιμετωπίσετε είναι η ψύξη της πληγείσας περιοχής. Μπορείτε να βουτήξετε σε νερό ή να κάνετε ένα δροσερό μπάνιο. Προσέξτε τις πισίνες, καθώς το χλωριούχο νερό μπορεί να ερεθίσει περισσότερο το δέρμα σας. Αποφύγετε επίσης την απευθείας εφαρμογή πάγου, καθώς μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά στο ευαίσθητο δέρμα.

Αλόη Βέρα
Η αλόη βέρα είναι γνωστή για τις καταπραϋντικές της ιδιότητες. Σπάστε ένα φύλλο του φυτού και εφαρμόστε το τζελ απευθείας στο δέρμα σας για άμεση ανακούφιση. Αν δεν έχετε φυτό αλόης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα 100% τζελ αλόης βέρα, που θα βρείτε στα φαρμακεία.

{https://www.tiktok.com/@thejesstayls/video/7145200905720466734?q=sunburn%20tips&t=1719777171488}

Τσάι Χαμομήλι
Το τσάι χαμομηλιού μπορεί να καταπραΰνει το δέρμα που έχει καεί από τον ήλιο. Βράστε το τσάι, αφήστε το να κρυώσει και μουλιάστε μια πετσέτα, την οποία θα εφαρμόσετε στην πληγείσα περιοχή. Αν είστε αλλεργικοί στη γύρη, αποφύγετε αυτή τη μέθοδο καθώς μπορεί να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση.

Ενυδάτωση
Το δέρμα που έχει καεί από τον ήλιο χρειάζεται υγρασία για να επανέλθει. Πίνετε άφθονο νερό, τουλάχιστον 2 λίτρα την ημέρα, για να βοηθήσετε το σώμα σας να αντιμετωπίσει το κάψιμο από τις ακτίνες του ήλιου.

Ενυδατική Κρέμα
Για να αποτρέψετε το ξεφλούδισμα του δέρματος, εφαρμόστε τακτικά μια ενυδατική κρέμα στις πληγείσες περιοχές. Επιλέξτε μια κρέμα χωρίς άρωμα και χρωστικές ουσίες, ειδικά σχεδιασμένη για ευαίσθητο δέρμα, για να περιορίσετε τον ερεθισμό.

{https://www.tiktok.com/@jackybskincare/video/7379325672507870506?q=sunburn%20tips&t=1719777171488}

Ακολουθώντας αυτές τις απλές, φυσικές μεθόδους, μπορείτε να βοηθήσετε το δέρμα σας να ανακάμψει πιο γρήγορα από το ηλιακό έγκαυμα και να απολαύσετε το καλοκαίρι χωρίς πόνο και ενόχληση.

Τελευταία τροποποίηση στις 01.07.2024 - 10:43